Jump to content



Υψηλες τασεις με ή χωρις ο.c σε ι7


konstantinos77

Recommended Posts

Kαλησπερα παιδια.ΕΙμαι κατοχος ενος i7 940 .Ανοιξα αυτο το θεμα γιατι εχω καποιες αποριες σχετικα με το κατα ποσο πρεπει εχεις τις ρυθμισεις απο τα bios στο auto των ρευματων ακομα και οταν τα ρολογια τρεχουν σε default.Γινομαι πιο συγκεκριμενος .Ο επεξεργαστης ηταν υπεχρονισμενος στα 3.3 με 1.22 core volt και qpi 1,26.Bαζοντας χθες ολα default και auto ετρεξα ενα everest stability test και ειδα οτι το ρευμα του επεξεργαστη το ειχε πεταξει στα 1,29V!!!!

Το ιδιο παρατηρησα τρεχοντας και occt .Σκεφτομαι επομενως μηπως πρεπει ακομα και σε dafault ρολογια να βαζω την ταση καπου στα 1.21-1.22 V ωστε να μην ανεβαινουν τσαμπα θερμοκρασιες.Σκεφτομαι οταν εχεις default ρολογια και ανεβασεις ταση στο cpu τοτε τον υπερφορτιζεις χωρις λογο .Ετσι δεν ειναι ? Περιμενω γνωμες ...

Link to comment
Share on other sites

Οποτε λετε να βρω την καλυτερη ταση για την λειτουργια του συστηματος και σε default.

Mια αλλη ερωτησουλα σε σχεση με το C-state θελω να κανω ,αν δηλαδη πρεπει να το βαλω στο auto γιατι καπου διαβασα οτι με την ενεργοποιηση του δινει την δυνατοτητα στο turbo mode να αυξησει το ρολοι οσο μπορει να παει .

Επισης ρε παιδια ξερεις κανεις αν υπαρχει καποιος οδηγος που να αναφερει πως ακριβως επηρεαζουν καποιοι παραμετροι το ο.c οπως το vtt για παραδειγμα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.