Jump to content



Υπολογιστής μέχρι 550 ευρώ


GdamprXP

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα pc μέχρι 550 ευρώ με οθόνη, χωρίς πληκτρολόγιο, ποντίκι και ηχεία. Ο φίλος το θέλει για μουσική, Internet και κανένα παιχνιδάκι αλλά όχι κάτι τρελό. Έχω να ασχοληθώ καιρό με αυτά και δε ξέρω τι να του προτείνω amd or intel σε αυτή την τιμή. Ελπίζω να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η μνήμες που του πρότεινες είναι ddr2, ενω η μητρική δέχεται ddr3.

Το τροφοδοτικό δεν είναι αξιόπιστο.

Δες μια πρόταση :

http://i49.tinypic.com/xqdt7k.jpg

Βέβαια όπως καταλαβαίνεις στο θέμα gaming θα είναι αρκετά περιορισμένος με την onboard vga. Μπορείς να δείς μια 4650 αν το επιτρέπει το budget.

Επίσης μπορείς να ρίξεις κι' άλλο το κόστος αγοράζοντας δυο τέτοιες μνήμες.

Κουτί να υποθέσω πως έχει ο φίλος ;

Link to comment
Share on other sites

Αν η ανάλυση της οθόνης του δεν είναι υψηλή (1980χ1200 και πάνω) και αν τα παιχνίδια στα οποία αρέσκεται δεν επεκτείνονται σε Warhead με settings entousiast, Crysis, Dirt2, Shift, τότε η παρακάτω πλατφόρμα θα τον βολέψει για ότι άλλο "υποδεέστερο" πιστεύω. Επαναλαμβάνω, τα γραφικά της είναι απλώς επαρκή!...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912751

Το "κουτάκι" αυτό είναι πολύ οικονομικό σε κατανάλωση, αθόρυβο και "βολικό".

σσ. Πλην του δίσκου, τα υπόλοιπα είναι μη αναβαθμίσιμα.

Κατά τα άλλα και για να απαντήσω ακριβώς στα αρχικά σου ερωτήματα, θα κρατούσα από τα παραπάνω που έχεις ποστάρει τη μητρική και το σκληρό (χρειάζεται μνήμη DDR3, όπως σου υπέδειξε ο tamerlan). Να υποθέσω ότι αρκείται σε μία ενσωματωμένη VGA όπως η 4200HD της MSI? ? ? Aν ναι, στο ίδιο σενάριο κολλάει και η ακόλουθη Asus η οποία διαθέτει dedicated μνήμη RAM 128Μb για το τσιπάκι γραφικών, γεγονός που εξασφαλίζει 10% καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά σε σύγκριση με τα μέχρι 512Mb shared memory της MSI. Συν τα 3 αντί των 2 ετών εγγύηση, νομίζω ότι δεν τίθεται καν θέμα αν πάτε σε τέτοια πλατφόρμα!

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200004916

Επιπλέον, μπορεί να εξοπλιστεί και με μία πάρα πολύ ήσυχη και ολιγαρκή σε ρεύμα 4770, η οποία έχει σαφέστατα καλύτερες επιδόσεις από οποιοδήποτε ενσωματωμένο τσιπ γραφικών:

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200001821

Θα προσέθετα και ένα καλό τροφοδοτικό και έτοιμο το πακετάκι:

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003365

Φτηνό-φτηνό δεν είναι, ΑΛΛΑ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από κάθε άποψη!

Αυτά για την ώρα, όλα τα θέματα ανοιχτά και συζητήσιμα!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.... Για τις μνήμες έχετε φυσικά δίκιο ξέχασα να τις αλλάξω γιατί πρίν είχα βάλει άλλη μητρική με DDR2. Πιο πολύ με προβληματίζει ο επεξεργαστής... είναι καλός ? ή στα ίδια χρήματα παίρνω κάτι καλύτερο? Ξέχασα να σας πω πως στην τιμη max 570 πρέπει να είναι και το λειτουργικό..... Η m/b asus έχει στο πλαίσιο 20+ και θέλει να πάρει μόνο απο εκεί..... οπότε αξίζει ? λέτε να έχει πρόβλημα πχ σε hd video με την on board κάρτα της msi? και γενικά εαν θελίσει να παίξει κανα pro θα παίξει? απο το πλαισιο του είχαν προτείνει αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Pegasus-M2450.htm και του είπαν αν βγάλει καρτα γραφικών ποντίκη και πληκρολόγιο θα παει 500 + οθόνη 600 τελική αξίζει ?

Link to comment
Share on other sites

To Pro δεν ξέρω πόσο βαρύ είναι αλλά στο παρακάτω λίνκ μπορείς να πάρεις μία γεύση σχετικά με τις επιδόσεις του on-board:

http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2009/08/28/asus-m4a785td-v-evo-review/9

Αν αξίζει ή όχι θα το κρίνετε μόνοι σας.

Όσον αφορά τη σύνθεση του Πλαισίου (με όλα τα καλά που αυτό συνεπάγεται όσον αφορά το after-sales service), το βρίσκω λίγο ανισσόροπο ο παντοδύναμος 750 να συνδυάζεται με το ψοφίμι 220.

Έφτιαξα στα γρήγορα μία πλήρη σύνθεση με κόστος στα 600€ παρά κάτι ευρώ - 580€ αν θυμάμαι καλά (χωρίς λειτουργικό... - ένα ένα μας τα εμφανίζεις), η οποία θεωρώ ότι είναι σαφώς πιο αξιόμαχη από την "έτοιμη".

Πάντως με 570€ οροφή για όλες αυτές τις απαιτήσεις (σε hardware/software), από κάτι θα πρέπει να παραιτηθεί, αλλιώς δε βγαίνει το συνολάκι από οικονομικής άποψης...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.