Jump to content



Πρόβλημα με ηχεία logitech 5.1.Βοήθεια.


thefou

Recommended Posts

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους.Κατευθείαν στο θέμα.Πριν λίγους μήνες αγόρασα τα logitech x530 5.1,τα οποία τα χρησιμοποιούσα σε windows xp.Οταν τα σύνδεσα λειτουργούσαν όλα,έκτος από το κεντρικό.1 μήνα πριν έβαλα τα windows 7.Οταν σύνδεσα τα ηχεία,δεν λειτουργούσαν τα 2 πίσω και το κεντρικό.Έχω κατεβάσει τους drivers για την καρτα ήχου (realtek).Έκανα όλες τις ρυθμίσεις μέσα απο τις επιλογές,αλλά δεν γίνεται τίποτα.Απο την μέρα που τα πήρα μόνο σαν 5.1 δεν τα χρησιμοποιώ.Βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είναι καμένα το είτε τα ηχεία είτε τα βύσματα στο woofer ή στο pc(άλλαξε τα βύσματα και δες αν δουλεύουν όλα), τότε κοιτά μήπως σου τα απενεργοποιούν οι ρυθμίσεις

1)τις κάρτα ήχου

2)κάποιος player

player αναφέρω γτ όταν είχα πρωτοπάρει 5.1 μια εφαρμογή τις creative (ήταν μαζί με τους drivers τις κάρτας ήχου) μου απενεργοποιούσε το κεντρικό ηχείο.

Link to comment
Share on other sites

Όπως έγραψα στα xp λειτουργούσαν όλα εκτός από το κεντρικό.Τώρα στα windows 7 σταμάτησαν και τα πίσω.Άρα κάτι γίνεται με τα 7.Πολύ φοβάμαι ότι το βύσμα στο γούφερ πού συνδέεται το κεντρικό είναι καμένο.Το δοκίμασα σε άλλη θέση και λειτουργούσε.Το θέμα είναι τι κάνω με τα άλλα 2 που σταμάτησαν να λειτουργούν.Η κάρτα ήχου (realtek) είναι onbort.Στο μενού που εμφανίζει κάνω διάφορες ρυθμίσεις πχ σε στερεοφωνικό,σε 5.1 αλλά δεν γίνεται τίποτα.Δε ξέρω τι άλλο να κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ok, λοιπόν για να διαπιστώσεις αν έχουν καεί ή φταίνε οι drivers μπορώ να σκεφτώ δυο τρόπους

1)κάπου μέσα στις ρυθμίσεις τις κάρτας ήχου θα έχει να κανείς τεστ τα ηχεία και θα ακούσεις center,frond left, rear left κτλ.

2)από το woofer σου φεύγουν τρία καλώδια ( πράσινο, μαύρο, ροζ ) και πάνε στο pc σου, αν θυμάμαι καλά το πράσινο είναι τα δυο μπροστινά ηχεία, το μαύρο τα πίσω και το ροζ το κεντρικό και το woofer, βαλε μα εξωτερική πηγή (mp3player) άνοιξε τα ηχεία και δες αν δουλεύουν.

Αν έχουν καεί θα έχεις εγγύηση πήγαινε να στα αλλάξουν, αν είναι καλά τα ηχεία (κεντρικό κυρίως που υποπτεύεσαι) τότε υπομονή με τους drivers και τις ρυθμίσεις, τσέκαρε και αυτό που σου είπα με τους players, ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Μα και να βαλει Mp3 ηχο 5.1 δεν πρόκειται να ακούσει...:boxed:

5.1( πέντε διαφορετικά κανάλια ήχου) ναι δεν θα βγάλει σίγουρα με κάνα από τους 2 τρόπους που προτείνω, αλλά ακόμα και αν παίζεις mp3 ο ήχος αναπαράγετε και από τα 5+woofer, αν δουλέψει το κεντρικό τότε είναι θέμα driver ή ρυθμίσεων, με το πρώτο το τεστ δεν επηρεάζετε από ρυθμίσεις και με το δεύτερο το mp3 player ούτε καν από το pc.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το πρόβλημα λύθηκε.Το πρόβλημα ήταν το εξής.Όταν έκανα σύνδεση τα βύσματα στον υπολογιστή,έβρισκε μόνο τα 2 μπροστά ηχεία στο ανάλογο βύσμα.Τα άλλα 2 βύσματα τα έβρισκε σαν μικρόφωνο και σαν πλα'ι'νά ηχεία,αυτόματα.Τα αφαίρεσα και τα ξανασύνδεσα και έκανα την αντιστοίχηση το κάθε βύσμα στα ανάλογα ηχεία.Τόσο καιρό έκανα ρυθμίσεις μέσα απο το μενού της κάρτας ήχου μόνο.Όταν ξανασύνδεσα τα βύσματα εμφάνισε μενού της gigabyte της μητρικής,όπου απο εκεί γινόταν η ρύθμιση,βύσμα και ηχεία.Τελικά Havic είχες δίκιο,σε ευχαριστώ.Επιτέλους ηχεία 5.1 μετά απο μήνες!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.