Jump to content



Πρόβλημα με ήχο σε ubuntu


colt3003

Recommended Posts

Καλημέρες...

Αποφάσισα τελικά να ξαναμαναξεκινήσω να στήσω linux στο φορητό μου (fujitsu siemens amilo 1546 xi) και προχώρησα στην εγκατάσταση του ''μονομάχου'' το οποίο είναι μια πλήρως εξελληνισμένη έκδοση του ubuntu 9.04. Όλα πήγανε καλά και το μηχανάκι δούλευε σωστά. Την επόμενη φορά που πηγα να το ξεκινήσω διαπίστωσα ότι ο ήχος απουσίαζε. ψάχνοντας όσο μπορούσα βρήκα ότι κάνοντας επανεγκατάσταση του alsa το πρόβλημα λυνόταν και ο ήχος έπαιζε μόλις τελείωνε η επανεγκατάσταση. Όταν όμως το μηχάνημα επαννεκινούσε ο ήχος πάλι έλλειπε. Να σημειώσω εδώ ότι δοκίμασα την εγκατάσταση και της έκδοσης 9.10 όπου παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα, καθώς επίσης δοκίμασα και έστησα όλη την εγκατάσταση ξανά και ξανά απο την αρχή για να εξασφαλίσω ότι δεν μου ξέφυγε πουθενα τίποτα. Οι πλήρεις προδιαγραφές του μηχανήματος είναι:

Specifications

Chipset: Intel 945PM + ICH7-M

CPU: Intel Core Duo T2400 (1.83GHz, 667MHz FSB, 2MB L2 cache)

RAM: Samsung 1GB DDR2 (553MHz)

Display: 17.0″ CrystalView WXGA+ (1440×900)

Video: ATI Mobility Radeon X1800 (256MB GDDR3, HDTV ready with HDCP)

Hard drives: 2 x 80GB Fujitsu-Siemens (5400RPM, 8MB cache)

Optical drive: Philips 8x DVD burner (double layer)

Audio: Azalia codec (7.1 SPDIF, 5.1 via analog, 2+1 internal)

Modem: Motorola fax modem (56K, V.92)

Network: RealTek 10/100/1000Mpbs LAN

Wireless:

- Intel PRO/wireless 3945ABG (802.11a/b/g)

- Bluetooth 2.0 (integrated)

Υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτή η δυσλειτουργία σε πιο... ''μόνιμη'' βάση ??

ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

δωσε στο τερματικο

alsamixer

αν το master δεν ειναι στο μεγιστο τοτε παντο max

και escape για να βγεις

δες αυτο για αρχη

Ήταν ήδη στο μέγιστο. Άνέβασα και τα άλλα (center, lfe, cd) αλλά τίποτα. :wall:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Θα ακουστεί αφελές αυτό... αλλά δίνοντας την εντολή alsaconf μου επιστρέφει μύνημα ότι πρέπει να τρέξω αυτή την εντολή ως root. Τι έχω χάσει εδω ? Δεν έχω παρα ένα λογαριασμό στην εγκατάσταση και αυτός (νόμιζα) είναι ο admin.

να πάρει, πρέπει να ξεκινήσω απο το ''να Λόλα να ένα μήλο''

Link to comment
Share on other sites

Να μαι πάλι. !

Λοιπόν ο ήχος επανήλθε μολις ξεκίνησα το μηχάνημα σήμερα χωρίς άλλη παρέμβαση απο εμένα. Κατόπιν τούτου δίνοντας στην κονσόλα την εντολή sudo alsaconf όντως με έβγαλε στην εισαγωγική οθόνη του alsa configuration. Παρ' όλα αυτά δεν προχώρησα παρακάτω γιατί στην οθόνη αυτή με ενημέρωνε ότι θα σταμάταγε και θα επανεκκινούσε (τουλάχιστον θα προσπαθούσε όπως χαρακτηριστικά έγραφε) το service του alsa. Να ομολογήσω την αμαρτία μου, φοβήθηκα να προχωρήσω αφού ο ήχος πλέον είχε επανέλθει και δεν ήθελα να το ρισκάρω. Παρ' όλα αυτά ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθειά σας. :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

...Επιστροφή απο το έρεβος....

για άλλη μια φορά το ίδιο μηχάνημα που περιγράφω παραπάνω έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τον ήχο μόλις έκανα νεα εγκατάσταση της εξελληνισμένης έκδοσης του ubuntu 10.10 ''μονομαχος ver. 5''. έκανα έλεγχο στο alsamixer και τίποτα δεν είναι muted ενώ όλες οι ''φέτες'' είναι στο 90 - 100% και βλέπω και μια κάρτα intel HDA επιλεγμένη.

Δεν μπορέσα όμως να τρέξω την εντολή alsaconf (λεεί πως δεν βρήκε την έντολή sudo όταν δίνω sudo alsaconf ή δεν βρίσκει την εντολή su όταν δίνω την εντολή su alsaconf ή τέλος την ίδια την εντολή alsaconf όταν τη δίνω σκέτη) τί δεν έχω κανει σωστά ???

Bonus problem !!!!

με τη νέα εγκατάσταση ο grub δεν βλέπει ότι υπάρχει άλλος ένας εντελός ξεχωριστός δίσκος με τα windows xp εγκατεστημένα και έτσι οι μόνες επιλογές που δίνει στην εκκίνηση είναι είτε η εκτέλεση του linux απλή ή σε safe mode (κάτι τέτοιο) είτε η εκτέλεση του memtest. Πως μπορώ να προσθέσω και την άλλη εγκατάσταση ??

edit:

ύστερα απο μεγάλη προσθήκη updates το πρόβλημα στον grub λύθηκε αυτόματα (με κάτι τέτοια εξακολουθώ να δέχομαι να με παιδεύει) όσο για τον ήχο αυτός υπάρχει μόνο αν συνδέσω ακουστικά. στο μεγάφωνο νιετ. Προφανώς κάτι χοντρό μου διαφευγεί (και δεν είναι μόνο η ώρα δύσκολη...) Οπότε όσοι γνωρίζοντες παρακαλώ για τα φώτα σας !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.