Jump to content



Καρτα ηχου για ακροαση μουσικης


qbiefox

Recommended Posts

Ψαχνω μια καρτα ηχου για ενα νεο φτηνο pc που φτιαχνω για τον πατερα μου. Θα χρησιμοποιηθει κυριως για ακροαση μουσικης (εχει πολλα giga σε υψηλη ποιοτητα ηχου) Τα ηχεια που εχει για το pc ειναι τα logitech x-230, αλλα αρκετες φορες χρησιμοποιει και τον ενισχυτη του καθιστικου, ο οποιος ειναι παλιος μεν, καλος δε. Σκεφτομουν για μια Asus Xonar DX. Γενικα ομως δεν γνωριζω πολλα για καρτες ηχου. Πιστευετε αξιζει η αγορα μια φτηνης καρτας ηχου? Γυρω στο 50αρικο. Υπαρχουν αισθητες διαφορες απο τις onboard? Περιμενω προτασεις...

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμενη αξιζει τα χρηματα της,δινει το "εξτρα" κατι στη μουσικη ...

Απλως θελει λιγο "tweak" μεσω equalizer.

Δεν ξερω αν υπαρχει σε αυτα τα χρηματα καποια προταση απο Creative or something.

Link to comment
Share on other sites

Απλα επειδη το pc θα χρησιμοποιηθει κυριως για internet, torrents και μουσικη, η τιμη θα κυμανθει σε χαμηλα επιπεδα (~500 euro). Επισης αφου δεν υπαρχουν οτρμερα ηχεια, αλλα μετρια, θελω κατι που να εχει μεν διαφορα απο τις onboard αλλα να ειναι σε λογικη τιμη. Γενικα, μεταξυ μια Xonar και μια Xi-Fi στα ιδια επιπεδα τιμης, τι ειναι καλυτερο? Γενικα καντε προτασεις.

Link to comment
Share on other sites

πρωτα απο ολα μουσικη σε αυτα τα ηχεια δεν προκειτε να ακουσεις... απο εκει και μετα αν θελεις σοβαρη καρτα ηχου θα πας σε m audio... ολες οι αλλες ειναι παιχνιδο καρτες...

Και τα 3 καλα μοντελα της m audio που μπορεις να βρεις ευκολα kata bash ta 410 kai 610 ειναι μοντελα που χρησιμοποιουμε για να κανουμε ηχογραφηση ειτε στο σπιτι ειτε σε μικρο στουντιο,Οργανων και τα σχετικα.Για να ακουσεις μπορεις να πας και σε πιο φτηνες λυσεις και που θα σε ικανοποιησουν απολυτα.Οι m audio ειναι too much για καποιον που απλα θελει να ακουει μουσικη..Ειδικα για τις 410 και 610.

Link to comment
Share on other sites

Lotos μιλας για καρτες ηχογραφησης αυτη την στιγμη...Το εγραψα και παραπανω..Το παιδι ψαχνει καρτα απλα για να ακουει μουσικη και που να υποστηριζει και 5.1 7.1.

Link to comment
Share on other sites

και εγω επαναλαμβανω οτι η αποκωδικοποιηση του ψηφιακου σηματος που κανει μια καρτα ηχογραφησης ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη απο μια καρτα ηχου της ΣΕΙΡΑΣ.

και επαναλαμβανω οτι ειναι ΑΧΡΗΣΤΗ η αγορα μιας οποιαδηποτε καρτας οταν εχεις ΤΕΤΟΙΑ ηχεια....η Onboard κανει και με το παραπανω...

Link to comment
Share on other sites

Presonus ή E-MU για professional audio.

Asus Xonar DS για μουσική και ταινίες (αν τα games δεν είναι το κυρίως ζητούμενο απο την κάρτα).

Creative X-Fi αν θέλουμε την overall πιο ολοκληρωμένη λύση, με έμφαση στα games.

Βασικό: Για να ακούσεις τις διαφορές από κάρτα σε κάρτα θες και ένα καλό σετ ηχείων.

Link to comment
Share on other sites

Απο την μια προτεινεις καρτα ηχογραφησης και απο την αλλη λες με αυτα τα ηχεια η onborad κανει και με το παραπανω.

Φιλε μου η asus που λες ειναι μια καλη λυση για να ακους μουσικουλα και θα σου δωσει το κατι παραπανω απο την On board οταν θα ακους μουσικουλα με εξωτερικο ενισχυτη και καλυτερα ηχεια.Οσο αναφορα τις Μ audio αν δεν ενδιαφερεσαι για ηχογραφηση απλα τις ξεχνας.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια οταν ζηταω καρτα γυρω στο 50αρικο, εννοω καρτα 40-60 euro... Το να μου προτεινετε καρτα των 90 η των 150 euro, δεν μου λεει κατι. Μαθετε επιτελους να διαβαζετε και να σεβεστε τι ζηταει ο καθενας.

On topic τωρα..

Μεταξυ xonar DS και DX, τι διαφορες παιζουν εκτος απο την pci-e? Μου φαινεται πολυ καλο το θεμα της pci-e καθως οι pci ψοφανε σιγα σιγα και η καρτα ηχου γενικα μενει και για μελοντικα pc.

Επισης μεταξυ xonar και xi-fi. Σε ποιοτητα ηχου ποια ειναι καλυτερη? Σε software?

Link to comment
Share on other sites

Η xtreme audio φοράει chip από Audigy SE, ΔΕΝ φοράει EMU20K1 και επομένως ΔΕΝ έχει τα features της X-Fi. Αμα είναι να βάλει αυτή καλύτερα να μείνει με την onboard κατά τη γνώμη μου.

@qbiefox:

Εγώ προτείνω την Xonar DX αν μιλάμε μόνο για μουσική/ταινίες και κανα παιχνιδάκι που και που. Οι σοβαρές Creative είναι προφανώς εκτός budget.

Οι διαφορές των DS και DX έχουν να κάνουν με τους processor που είναι διαφορετικοί και γενικά η DX έχει περισσότερα features. Ρίξε μια ματιά και στο site της Asus.

Link to comment
Share on other sites

Επισης DS με DX ,η μεν δεν χρειαζεται εξωτερικη τροφοδοσια,ενω η δε ειναι απαραιτητη.

Έτσι που το λες θα νομίζει κανείς ότι θέλει καμιά... 6πινη! Βασικά καίει πολύ λίγο ρεύμα, δεν είναι σαν τις vga. Βύσμα τροφοδοσίας floppy θέλει αν δεν απατώμαι.

Link to comment
Share on other sites

Μου φαινεται πολυ καλο το θεμα της pci-e καθως οι pci ψοφανε σιγα σιγα και η καρτα ηχου γενικα μενει και για μελοντικα pc.

To pci όμως είναι μπαλαντέρ. Λάβε υπ' όψιν σου τη διάταξη του συστήματος σου και τις διαθέσιμες θύρες πριν κάνεις την αγορά.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως με τα ηχεία που έχεις μιας και είχα παρόμοια μέχρι που να βάλω καλύτερα διαφορά σε ήχο δεν κατάλαβα μεταξύ onboard και x-fi platinum. μην πάρεις κάρτα ήχου αν δεν πάρεις ηχεία πεταμένα λεφτά για εμένα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.