Jump to content



Προσθήκη γραμμών ADSL σε δίκτυο με Checkpoint NGX R65


antonopn

Recommended Posts

Καλημέρα,

θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής. Έχω στο δίκτυο της εταιρίας μια υλοποίηση με το Checkpoint NGX R65. Πάνω σε αυτό πέφτει ο server της εταιρίας με το ERP, ο mail server και ένα mail relay μηχάνημα με esafe. Όλα αυτά συνδέονται με ένα ρούτερ Cisco για VPDN δίκτυο τριών σημείων και με μια ADSL γραμμή.

Το πρόβλημα είναι ότι από αυτή τη γραμμή εξυπηρετεί όλη την ADSL κίνηση των χρηστών και τον mail server. Θέλω να προσθέσω και κάποιες ακόμη ADSL γραμμές, για να μπορώ να διαχωρίσω την κίνηση του internet και του mail server. Το πρόβλημα είναι ότι το checkpoint διαχειρίζεται μόνο ένα ρούτερ (gateway). Οπότε θα πρέπει να βάλω πριν από αυτό κάποια συσκευή η οποία να διαχειρίζεται δύο ADSL γραμμές και να την συνδέσω με το checkpoint χωρίς να έχω πρόβλημα.

Σημαντικές παρατηρήσεις:

1) Έχουμε εξωτερική στατική ΙΡ για τον mail server και δεν θέλουμε να την χάσουμε

2) Μέσω του checkpoint έχω πληροφορίες για όλη την κίνηση των χρηστών στο δίκτυο

Το budget καλό θα ήταν να μην ξεπερνάει τα 500-1000 ευρώ...

Ευχαριστώ θερμά!

Link to comment
Share on other sites

Γενικά το load balancing των γραμμών adsl είναι ψιλοδύσκολο αλλά γίνεται είτε με cisco είτε με το zeroshell (linux distro) είτε με κάποιο άλλο routerOS. Τουλάχιστον για αυτά τα 3 είμαι σίγουρος γιατί το έχω κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.