Jump to content



Πρόβλημα με Radeon9200


cherryman

Recommended Posts

Πήρα σήμερα μια Radeon9200 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.

Πριν να την βάλω είχα πάνω μια GF2 MX400. Βγάζω πρώτα τους detonators και μετά κλείνω το pc για να αφαιρέσω την παλιά κάρτα και να βάλω την καινούρια.

Αφού την έβαλα, μπήκε κανονικά στα windows (W2K), βάζω τους drivers που υπήρχαν στο cd που συνόδευε την κάρτα, κάνω επανεκίνηση και boom. Με το που μπαίνει στα windows, δεν δουλεύει τίποτα. Το Norton πετάει μηνύματα ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορεί να λειτουργήσει και αν πάω να "τρέξω" κάποιο οποιοήποτε άλλο πρόγραμμα, πετάει το μήνυμα "τάδε.exe could not initialize κάτι νούμερα και μπλα μπλα". Έχει κανείς την παραμικρή ιδέα;

Υ.Γ. Να προσθέσω ότι προσπάθησα και με Catalyst 3.9 και 3.7. Τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν πειράχτηκε τίποτε άλλο, τότε κάτι στράβωσε με την απεγκατάσταση των detonators ή/και την εγκατάσταση των catalyst.

Δοκίμασε να μπεις σε safe mode, να απεγκαταστήσεις τους catalyst και όταν ξαναμπουτάρει σε κανονικό περιβάλλον, τσέκαρε αν θα σου χτυπήσουν αρχεία χωρίς να προσπαθήσεις να εγκαταστήσεις οδηγούς...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς έχω κάνει, όλα δουλεύουν κανονικά μετά, μόνο που η ανάλυση είναι για τυφλούς. Δηλαδή χωρίς drivers η κάρτα δουλεύει σε χαμηλή ανάλυση και 16 χρώματα. Ξέρεις τι μπορώ να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια, δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο ώστε να γνωρίζω την διαδικασία.

Προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα utility που καθαρίζει τελείως τα leftovers των detonators(πχ, κάτι σαν το detonator r.i.p. που θα βρεις εδώ) και μετά να επανεγκαταστήσεις τους catalyst, είτε με μία εγκατάσταση του αρχείου bundle που περιλαμβάνει drivers & control panel, είτε των 2 αρχείων ξεχωριστά, πρώτα οδηγοί, επανεκίννηση και μετά control panel. Θα πρότεινα δε, να μην χρησιμοποιήσεις τους οδηγούς του cd.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, καλό θα είναι να απενεργοποιήσεις το antivirus και να το ενεργοποιήσεις αφού τελειώσεις την εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησα εχτές το βράδυ με το r.i.p, αλλά θέλει το NET.Framework. Το βρήκα και αυτό σήμερα. Προσπάθησα και με το Detonator destroyer, αλλά αυτό δουλεύει με όλα εκτός απο W2k. Τώρα κατεβάσα το driver cleaner 2.6 και θα προσπαθήσω και με αυτό όταν γυρίσω σπίτι. Όπως είχε πει κάποιος φίλος σε ένα άλλο thread, είναι από αυτές τις μέρες που όλα πάνε στραβά.

Link to comment
Share on other sites

Ελα ρε κανεις δεν καταριεται συντροφο.Γενικα ειναι περιεργη η φαση πανω απο nvidia να μπουν Ati.Για το RMA στο ειπα διοτι και μια καρτα ati του Chroma κανει κατι παρομοια χαζα και παει για RIP οπως με ενημερωσε.

Link to comment
Share on other sites

εγω παλι, οταν αλλαξα την gf2Ti με την 9500, συνεβει το εξης ανηκουστο:

επαιξαν ολα μια χαρα, χωρις φορματ!!!!!

εβγαλα τους οδηγους, εκανα ρεσταρτ σε vga mode, εβγαλα την παλια κι εβαλα την καινουργια, την βρηκε και ζητησε οδηγους, ακομα ενα ρεσταρτ κι ολα μελι-γαλα

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι απολύτως σίγουρος θα πάω σε ένα φίλο να την δοκιμάσω και στο pc του για να βεβαιωθώ ότι φταίνε τα windows, ή αν τελικά πρέπει να πάει για RMA.

Link to comment
Share on other sites

Όχι αυτή τη λέξη ρε παιδιά. Όχι έτσι απότομα. Αυτός έχει ήδη ATI οπότε λογικά δεν πρέπει με το που θα βάλουμε την κάρτα να την αναγνωρίσει αμέσως αφού έχει τους catalyst;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ εγκατέστησα μια ΑΤi 9100 σε μηχάνημα που είχε μια GF4 MX 440 χωρίς πρόβλημα αλλά έκανα τα εξής: Απεγκατέστησα τους Detonators, ξαναμπήκα στα Windows και όρισα την κάρτα ως Standard VGA. Κάνω restart και περνάω τα DirectX 9.0. Κλείνω τον υπολογιστή και αντικαθιστώ την GF4 με την ΑΤι 9100. Περνάω τους Catalyst 3.7 και τα DirectX 9.0b.

Restart και.... Όλα δουλεύουν ρολόι.....!

Link to comment
Share on other sites

Αλλη φορα θα κανετε το εξης¨

ΠΡΙΝ το SHUTDOWN θα κανετε καθαρισμο με το drivercleaner και στην επανεκινηση θα εχετε μεσα τη ΝΕΑ καρτα η οποια θα κανει install σαν να μην ειχε αλλη καρτα πριν ;)

εδω το CLEANER

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.