Jump to content



Ati-Nvidia-Fermi-Σουβλάκια...


kezm

Recommended Posts

Το είδα και αυτό...

...H NVIDIA, μέσω του προφίλ της στο Twitter...
Μετά από τις fake φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της...

Μετά από τις fake φωτογραφίες για τις επιδόσεις της...

Η NVIDIA σταμάτησε να στέλνει feedback σε σοβαρά sites με ψαγμένο κόσμο, και το γύρισε στο Twitter...

Άντε και στο facebook με το καλό...

Και μετά με ρωτάνε γιατί δεν τους παίρνω στα σοβαρά...:warning2:

Link to comment
Share on other sites

Nαι, μετά τα ψεύτικα benchmarks και τις ψεύτικες επιδόσεις, θα βγάλει και ψεύτικη κάρτα με ψεύτικους drivers και ψεύτικα coolers.

Το ξεβράκωμα της ATi όμως μόνο fake δεν θα'ναι!

Το ποιο ? Απο Σεπτεμβρη αν οχι απο Μαιο θα εχουμε αλλο ξεβρακωμα...

Link to comment
Share on other sites

Όλοι μας! Ελπίζω σε αλλαγές τιμών από ΑΤΙ, με απώτερο αποτέλεσμα να παίρνεις κάρτα 10% πιο αργή από την αντίστοιχη της nvdia με διαφορά πολύ μεγαλύτερη από 10% στην τιμή.

Το ποιο ?

Ήρεμα εσύ :p

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω ΠΟΣΟ μεγάλο θα είναι ΑΝ θα είναι το ξεβράκωμα γιατί ακόμα ΔΕΝ ξέρουμε τίποτα.

Και το να δημοσιεύουν παπάτζες είναι πάγια τακτική ΚΑΙ των 2 εταιριών, (το είδαμε και στην ΑΤΙ φυσικά) και μέχρι να ΒΓΕΙ σε μεγάλα site και στα μαγαζιά η κάρτα ΔΕΝ θα ξέρουμε αν και πόσο θα ξεβρακώνει.

Το θέμα είναι πως η ΑΤΙ ( και μαγιά της μεγάλη), κατάφερε και ανέβηκε 1η στο τρένο της επόμενης γενιάς και θα το καρπώνεται φουλ 6+ μήνες πριν από την nvidia…

Η Ati ανέβηκε μεν, αλλά είναι "κουτσή" δε. Δεν θα επεκταθώ πολύ, όποιος θέλει να βγάλει συμπεράσματα ας δει τα σχετικά threads περί Ati catalyst και τα λοιπά. Τώρα όποιος θέλει ας βγει να πει ότι αυτά είναι πράγματα του παρελθόντος, δεν με απασχολεί. Εγώ λέω και θα το υποστηρίζω μέχρι η ATi να βγάλει 100% σωστό προϊόν, ότι κάνει λειψές δουλειές. Και αν είναι να περιμένει κανείς 3-4 μήνες για να παίξει σωστά η νέα του 58xx, τότε μιλάμε για τρομερή απαξίωση του hardware.

Αυτό θα της δώσει και την δυνατότητα ΑΝ χρειαστεί (βάση επιδόσεων Fermi) να ρίξει και άλλο τις τιμές και να παραμείνει άκρος ανταγωνιστική ακόμα και με υποδεέστερο προϊόν από την nvidia.

Ξέροντας ειδικά την nvidia βλέπω η entry level κάρτες να έχουν 400 ευρώ…

Αν και δεν θα κοστίζει τόσο, δεν έχει και σημασία όταν η Ati προσφέρει εδώ και χρόνια half baked προϊόντα. Τουλάχιστον η nvidia φροντίζει όταν σου προσφέρει κάτι να δουλεύει σωστά. Απο κει και πέρα όποιος θέλει ας γράφει θριαμβευτικά threads περί της τεχνολογικής ανωτερότητας της Ati, του eyefinity, του πόσο γ@μάτη είναι η νέα του 5870, πόσο για το φούτσο είναι η nvidia που μας κοροϊδεύει ή whatever γραφικότητες κατά καιρούς γράφονται.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν θα κοστίζει τόσο, δεν έχει και σημασία όταν η Ati προσφέρει εδώ και χρόνια half baked προϊόντα. Τουλάχιστον η nvidia φροντίζει όταν σου προσφέρει κάτι να δουλεύει σωστά.
Τέτοιες γενικεύσεις και εξιδανικεύσεις είναι λάθος. Και η nVidia έχει δώσει κακούς drivers, έχει κόψει από παιχνίδια διάφορα για να παίζουν στο υλικό της ή μόνο στο υλικό της, έχει δώσει μητρικές που δυσκολεύονται να κάνουν boot σε defaults.

Δεν υπάρχει "κακός" και "καλός". Διαλέγεις και αγοράζεις ζυγίζοντας τα + & -.

Πρόσεχε μην πέσεις από το κρεβάτι μόνο...
Το ποιο ? Απο Σεπτεμβρη αν οχι απο Μαιο θα εχουμε αλλο ξεβρακωμα...
edit: Και σταμάτα(ήστε) επιτέλους να trollάρεις(άρετε) με την nVidia(ΑΤΙ)
Link to comment
Share on other sites

Τέτοιες γενικεύσεις και εξιδανικεύσεις είναι λάθος. Και η nVidia έχει δώσει κακούς drivers, έχει κόψει από παιχνίδια διάφορα για να παίζουν στο υλικό της ή μόνο στο υλικό της, έχει δώσει μητρικές που δυσκολεύονται να κάνουν boot σε defaults.

Αυτά που αναφέρεις εσύ επίσης είναι γενικεύσεις. Εγώ δεν μπορώ να κάτσω να αναφέρω ένα-ένα τα προβλήματα των Ati όποιος θέλει να ενημερώνεται και δεν περιμένει έτοιμα Links ας κάτσει να διαβάσει τα σχετικά threads. Και όχι μόνο στο thelab προφανώς...

Κακούς drivers η nvidia δεν είχε ποτέ. Μερικά προβλήματα κατα καιρούς υπήρχαν, αλλά κακούς οδηγούς δεν είχε! Και ξεχνάς ότι συνήθως τα προβλήματα σε nvidia κάρτες οφείλονταν κυρίως σε τρίτους παράγοντες και όχι στην nvidia.

Πότε έδωσε μητρικές η nvidia με προβλήματα στο boot? Και βασικά από πότε η nvidia φτιάχνει boards? Αν μιλάς για chipsets περιμένω να μου αναφέρεις ΠΟΙΟ chipset δυσκολεύεται να κάνει BOOT σε default. Και αφού καταλήξουμε ως το ποιό είναι, τότε θα δούμε 3-4 μητρικές διαφορετικών κατασκευαστών με το ίδιο chipset να δούμε αν φταίει η nvidia ή όχι.

Τώρα για την ιστορία με το "αφαιρεί κομμάτια των παιχνιδιών", επειδή το γνωρίζω το θέμα αρκετά καλά θα σου πω ότι ο συγκεκριμένος χρήστης στο xtremesystems που είχε αναφέρει το πρόβλημα (κυρίως στο Crysis) είχε αλλάξει τα φώτα στα παιχνίδια με το Nhancer και γενικά τίποτα δεν ήταν default. Όταν λοιπόν θα κάτσουμε να μιλήσουμε για hardware που δουλεύει εντός των εργοστασιακών προδιαγραφών τότε θα κάτσουμε να κάνουμε και συζήτηση επί του θέματος. Τώρα αν εσύ έχεις διαπιστώσει ότι η nvidia π.χ. κερδίζει frames κόβοντας details από games, δώσε μας μερικά screenshots να κάνω κι εγώ το ίδιο στο δικό μου pc να δούμε τι γίνεται.

Δεν υπάρχει "κακός" και "καλός". Διαλέγεις και αγοράζεις ζυγίζοντας τα + & -.

Ακριβώς. Συμφωνώ απολύτως. Και η Ati είναι -όπως πάντα- "λειψή".

Και εν πάσει περιπτώσει δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν. Εγώ λέω αυτά που πιστεύω. Οκ? Απλά πράγματα.

edit: Και σταμάτα(ήστε) επιτέλους να trollάρεις(άρετε) με την nVidia(ΑΤΙ)

Why not? :p Δεν τρολλάρω, και δεν γράφω ότι γράφω για να με "θαυμάζουνε", ούτε για να έχω 50 χειροκροτητές και να με δοξάζουν σε κάθε μπούρδα που θα πω. Εγώ γράφω πράγματα που αν θέλετε αποδεικνύονται κιόλας. Απο κει και πέρα ο καθένας ας πιστεύει ότι θέλει, ας αγοράζει ότι θέλει και μετά -ενδεχομένως- ας χτυπάει το κεφάλι του σε όποιον τοίχο θέλει. Δικά του είναι και τα λεφτά του και το κεφάλι του (για τον τοίχο δεν ξέρω).

Link to comment
Share on other sites

Part 1 (on topic) : αντε να βγουν με το καλο να δω τι μεταχειρισμενο θα τσιμπησω..:D

Part 2 (off topic) : @ Candyman ,υποθετω ξεχνας (ευκολα, γιατι ομως... ) , οτι μολις 1 γενια πισω , στις 6800 και 7800 το texture shimmering που ειχε η nvidia (ω ναι.. μολις μια γενια πισω ειναι αυτες.. δεδομενου οτι απο το G80 , διαφορα δεν εχουμε ουσιαστικα δει... αντε να πω half-gen το GT200..) , και εβγαζε οδηγους-επι οδηγων για να το διορθωσει ( η με απατα η μνημη μου...? ) , να μην ξεχασω το τρισαθλιο AF που ειχε με τις 6800/7800 επισης και το διορθωσε (μια και καλη βεβαια..) με το G80 (σε αντιθεση με την ΑΤΙ βεβαια που το χαλασε...) οπως ουτε και την πολυ χειροτερη αποδοση των 7χ00 σε heavy shader usage παιχνιδια, με πιο κλασσικο παραδειγμα, οπου με 7900/7950 oblivion επερνες το... σε αντιθεση με την 1900/1950 που επαιζε νερακι... , αλλά αυτες τις εποχες.. ΟΧΙ.. δεν ειχε Half Baked προιον η nvidia... , "εκανε η μυγα κ... και εχ... τον κοσμο ολο" με τo G80 (και καλα εκανε μεχρις ενος σημειου) , αλλα μη μου παιρνεις παραδειγμα την πιο επιτυχημενη γενια της nvidia για να πεις οτι "ολα τα κουλουρακια ηταν καλοψημενα"..

Link to comment
Share on other sites

Part 2 (off topic) : @ Candyman ,υποθετω ξεχνας (ευκολα, γιατι ομως... ) , οτι μολις 1 γενια πισω , στις 6800 και 7800 το texture shimmering που ειχε η nvidia (ω ναι.. μολις μια γενια πισω ειναι αυτες.. δεδομενου οτι απο το G80 , διαφορα δεν εχουμε ουσιαστικα δει... αντε να πω half-gen το GT200..) , και εβγαζε οδηγους-επι οδηγων για να το διορθωσει ( η με απατα η μνημη μου...? )

Κάτσε ρε man θα με τρελλάν'ς; Η 6800 με το NV45 είναι μια γενιά πίσω;

Εγώ θα σου πω το εξής και θα τελειώνει η κουβέντα. Η nvidia όσες φορές είχε προβλήματα συνήθως ευθύνονταν όχι το hardware αυτό καθαυτό αλλά είτε το software είτε η Nvidia επειδή δεν εξήγησε με σωστό τρόπο το πως εκμεταλεύεται ο κώδικας κάποια νέα features που υπάρχουν σε ένα νέο GPU. Σπανίως όμως το πρόβλημα ήταν στο hardware και γι'αυτό και συνήθως τα προβλήματα λύνονταν με αναβαθμισμένους οδηγούς. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η ιστορία με τις Geforce FX. Δεν πήγε η nvidia να "κλέψει" στα benchmarks απλά κάποια κομμάτια κώδικα ΔΕΝ εκμεταλεύονταν σωστά διάφορα hardware features με αποτέλεσμα η nvidia να προσπαθήσει να διορθώσει και να κάνει optimize τους οδηγούς μια και ο native κώδικας του 3D mark δεν τα χρησιμοποιούσε. ΔΕΝ έκλεψε η nvidia, το 3D mark χαντάκωνε το hardware της. Αυτό δεν είναι ψέμα, αλλά δεν ειπωθηκε σε κανένα forum. Βλέπεις στα fora πουλάει περισσότερο το κράξιμο και η "αποκάλυψη της απάτης" παρά τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία κιόλας η πλειοψηφία των αναγνωστών αδυνατούσε να κατανοήσει. Αλλωστε σαν νεο, το "AΠΟΚΑΛΥΨΗ: η nvidia κλέβει points στο 3Dmark με πειραγμένους οδηγούς" πως να το κάνουμε, πουλάει περισσότερο.

να μην ξεχασω το τρισαθλιο AF που ειχε με τις 6800/7800 επισης και το διορθωσε (μια και καλη βεβαια..) με το G80 (σε αντιθεση με την ΑΤΙ βεβαια που το χαλασε...) οπως ουτε και την πολυ χειροτερη αποδοση των 7χ00 σε heavy shader usage παιχνιδια, με πιο κλασσικο παραδειγμα, οπου με 7900/7950 oblivion επερνες το... σε αντιθεση με την 1900/1950 που επαιζε νερακι... , αλλά αυτες τις εποχες.. ΟΧΙ.. δεν ειχε Half Baked προιον η nvidia... , "εκανε η μυγα κ... και εχ... τον κοσμο ολο" με τo G80 (και καλα εκανε μεχρις ενος σημειου) , αλλα μη μου παιρνεις παραδειγμα την πιο επιτυχημενη γενια της nvidia για να πεις οτι "ολα τα κουλουρακια ηταν καλοψημενα"..

Πότε είδες εσύ τόσο άθλιο AF σε pc ΔΙΚΟ σου με το G70; Γιατί εγώ με την 7600gs που ήταν και πάναργη τα έβλεπα όλα μια χαρά! Επειδή όμως κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν τι εστί mipmap level και δεν το πειράζανε στο Control Panel των drivers, έφταιγε η nvidia, έτσι;

Τώρα για την 7900 και την 1900 τι να σου πω; half baked=να δουλεύει λειψά. Τώρα αν εσύ θεωρείς τις Nvidia λειψές και τις Αti καρτάρες, δικαιωμά σου. Αν θες αγορασε και 2 να κάνεις ένα Crossfire να γουστάρεις. Εγώ εμίλησα παραπάνω. Δικά σας τα λεφτά, δικά σας και τα κεφάλια. Εγώ προσωπικά με την 4650 τώρα όπως και με την 9800XT παλαιότερα έχω φτύσει αίμα για να δουλέψουν (την 9600ΧΤ την κράτησα 3 βδομάδες και την χάρισα σε φίλο σχεδόν καινούργια. Τόσο άθλια ήταν. Sapphire btw), ενώ με τις nvidia ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα. Και ήταν ΠΑΡΑ πολλες.

Κατά δεύτερον πότε μίλησα εγώ για την πιο επιτυχημένη γενιά της nvidia και δεν το πήρα χαμπάρι; Για κάνε μου ένα quote...

Υ.Γ. H nvidia με το Fermi άλλαξε αρχιτεκτονική ριζικά. Αυτό από μόνο του είναι δύσκολο, ειδικά όταν έχεις να διαχειριστείς και επι μέρους ζητήματα (TSMC yields, κ.λ.π.). Η ATI επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει αρχιτεκτονική απλά "παραφουσκωνει" μια κορεσμένη τεχνολογία. Κάτσε να δείτε με το επόμενο Radeon που θα είναι νέο from scratch να δείτε γέλια που θα ρίξουμε. Η nvidia έμεινε "πίσω" (λέμε τώρα) από την Αti γιατί έστρωσε τον πωπό της κάτω και σχεδίασε κάτι που και δείχνει το μέλλον στις GPU's (και δεν με ενδιαφέρει πόσοι συμφωνούνε σε αυτό) και το έκανε πάντα. Η ati ας κάθεται να τρώει απ'τα έτοιμα δεν με απασχολεί ειλικρινά.. i dont care.

Σου ξαναλέω ο καθένας αγοράζει ότι θέλει. Απλά ας μην μας τα κάνει νταούλια μετά με την "τρομερή" κάρτα του.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, να αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα με Links από συνεντεύξεις και δηλώσεις τεχνικών της nvidia, με άρθρα και τα λοιπά. Δεν το κάνω αφενός γιατί έχω βαρεθεί να αποδεικνύω πράγματα που έτσι κι αλλιώς είναι αυταπόδεικτα, και αφετέρου γιατί αμφιβάλλω αν θα κάτσει κανείς να διαβάσει αυτά τα άρθρα εις βάθος και γενικώς με προσοχή. Βασικά αμφιβάλλω αν θα τα διαβάσει κάποιος γενικά...

Link to comment
Share on other sites

Και ποσοστά από τις πωλήσεις των ATi & Nvidia να πέρναμε, τόση φαγωμάρα δεν θα είχαμε...

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως λαμβάνω 0.5% των πωλήσεων σε Ελλάδα & Κύπρο. ;)

Link to comment
Share on other sites

Κακούς drivers η nvidia δεν είχε ποτέ. Μερικά προβλήματα κατα καιρούς υπήρχαν, αλλά κακούς οδηγούς δεν είχε! Και ξεχνάς ότι συνήθως τα προβλήματα σε nvidia κάρτες οφείλονταν κυρίως σε τρίτους παράγοντες και όχι στην nvidia.

Fail !! fanboy detected :hehe: εδω περα τους κυνηγαγανε στα φορουμς για να φτιαξουν το προβλημα με το HDMI και το "καταλαθος" mute στις αναλογικες εισοδους ηχου των HDTV, και οταν τελικα θυμηθηκαν να το κανουν το κανανε μονο για vista/7 λες και οσοι εχουμε xp κατουρησαμε στο πηγαδι, + αυτα που ειπε ο παπατσωνης που τα παρατηρουσα κι εγω εποχες 2004-2006 και γελαγα(ξερναγα μαλλον γιατι το shimmering μου ειχε σπασει τα νευρα), το cheating που εκανε το 2003 στο 3dmark το ξεχνας ? Τους 23.11 detonators που γελαγε και το παρδαλο κατσικι ?

Κατι 169.21 που απ'την μια σου προσθετανε fps στο crysis απ'την αλλη το ελαφραινανε με τον τροπο τους ( κυριως πειραξανε τους shaders ετσι ωστε να μην ανανεωνονται οι φωτιζομενες επιφανειες τοσο τακτικα οσο πριν ) ενω ταυτοχρονα ριχνανε τις επιδοσεις στα openGL παιχνιδια ( δυνατο χαρτι της nvidia για αρκετα χρονια ) ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ???? εδω περα στους 191.07 δεν ξεκιναγε ουτε το cod united offensive ουτε το sims 3 τι να λεμε τωρα ? πηγανε και μου βγαλανε το extension limit ( βασικη ρυθμιση για καποια παλια games ) απ'τις ρυθμισεις του control panel και πρεπει τωρα να το ξαχνω στο enchancer

Εχουνε περασει 2 ATI απτα χερια μου και αρκετες nvidia, θα μπορουσα αυτη τη στιγμη να θαβω την ATI με τις ωρες, οπως και να σου εδινα 430234834 link για τα παραπανω αλλα οπως ειπες και ο ιδιος οι ετοιμες πληροφοριες ειναι ανωφελες, απλα το βρισκω χαζο να περνανε καποιοι σαν εσενα την εικονα προς τα εξω πως στην nvidia ειναι ολα καλα και στην ATI κολαση, και στην τελικη ποσο αναξιοπιστη να φανει η nvidia οταν απτο 2006 μεχρι σημερα σου προσφερει το ιδιο φαγητο ( G80 ) απλα ξαναζεσταμενο ?

edit : το προβλημα με το shimmering ητανε ΚΡΑΧΤΟ και υπηρχε σε ολους τους κατοχους 6xxx 7xxx μεχρι που βγηκανε οι 77.xx( ναι και με το quality στο very high ta optimizations στο off και το negative lod dias στο clamp, σιγα που ειχε προβλημα μονο στα default, εξυπναδες ..... ), το αστειο ητανε οτι με καποιους drivers ( 8.1 νομιζω ? ) το παρατηρουσες και στις ATI, και οι πιο προσφατες radeon οι 4xxx για καποιον λογο σε αντιθεση με τις gtx ητανε αρκετα πισω σε θεματα ποιοτητας εικονας http://alienbabeltech.com/main/?p=3188&page=9 απτο 2006 που βγηκανε οι 8800 σταματησα και εγω να κραζω την nvidia σε αυτον τον σημαντικο τομεα, γιατι το να βγαζεις καλυτερα fps απ'τον ανταγωνισμο κανοντας αλλοιωσεις στην ποιοτητα που παρατηρουνται ακομα και απο τυφλους δεν μου λεει τπτ, μονο στον ημιμαθη casual που πριν παρει καρτα θα κοιταξει 2-3 review στα γνωστα site και μετα θα αποφασισει

Link to comment
Share on other sites

Fail !! fanboy detected :hehe:

Τι fanboy, εδώ σου λέω παίρνω ποσοστά!

Για τα υπόλοιπα που λες (δεν έκανα quote για ευνόητους λόγους), έχω να πω το εξής: Έχετε δίκιο οι nvidia είναι για το φούτσο. Απο δω και πέρα θα αγοράζω Ati και θα τις εκθειάζω μέχρι να πεθάνω ώστε να μην με πρήζει κανείς.

Is everyone happy?

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε ρε man θα με τρελλάν'ς; Η 6800 με το NV45 είναι μια γενιά πίσω;

Εγώ θα σου πω το εξής και θα τελειώνει η κουβέντα. Η nvidia όσες φορές είχε προβλήματα συνήθως ευθύνονταν όχι το hardware αυτό καθαυτό αλλά είτε το software είτε η Nvidia επειδή δεν εξήγησε με σωστό τρόπο το πως εκμεταλεύεται ο κώδικας κάποια νέα features που υπάρχουν σε ένα νέο GPU. Σπανίως όμως το πρόβλημα ήταν στο hardware και γι'αυτό και συνήθως τα προβλήματα λύνονταν με αναβαθμισμένους οδηγούς. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η ιστορία με τις Geforce FX. Δεν πήγε η nvidia να "κλέψει" στα benchmarks απλά κάποια κομμάτια κώδικα ΔΕΝ εκμεταλεύονταν σωστά διάφορα hardware features με αποτέλεσμα η nvidia να προσπαθήσει να διορθώσει και να κάνει optimize τους οδηγούς μια και ο native κώδικας του 3D mark δεν τα χρησιμοποιούσε. ΔΕΝ έκλεψε η nvidia, το 3D mark χαντάκωνε το hardware της. Αυτό δεν είναι ψέμα, αλλά δεν ειπωθηκε σε κανένα forum. Βλέπεις στα fora πουλάει περισσότερο το κράξιμο και η "αποκάλυψη της απάτης" παρά τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία κιόλας η πλειοψηφία των αναγνωστών αδυνατούσε να κατανοήσει. Αλλωστε σαν νεο, το "AΠΟΚΑΛΥΨΗ: η nvidia κλέβει points στο 3Dmark με πειραγμένους οδηγούς" πως να το κάνουμε, πουλάει περισσότερο.

-το γεγονος δηλαδη οτι τα shader unit της ηταν... ..τπ.. θα το ριξουμε τωρα οτι η χαζη η futuremark και ΟΛΟΙ οι κατασκευαστες παιχνιδιων φταινε που δεν "αξιοποιηθηκαν". Για ενα πραγμα που δεν εχει καποιος αυτοπεποιθηση και στρουθοκαμηλιζει κιολας (nvidia) μπορει να σου βρει απειρους λογους οτι φταιει ο ταδε η δεινα λογος.. (και btw εχω διαβασει την συνεντευξη του Huang (εδω : http://tech.tbreak.com/2009/11/nvidia-past-present-future-an-interview-with-jen-hsun-huang/) , οπου αναφερθηκε ακριβως σε αυτο που μεταφερεις αυτουσιο..) , τι με νοιαζει κυριε σεφ αν μπορεις να φτιαξεις 15 εξωτικες συνταγες με λιλιπουτιες μεριδες (-μα δε το κανει κανεις αλλος.. / -χε..κα... να φαω θελω ,"παραδοσιακα" και γρηγορα...)

Πότε είδες εσύ τόσο άθλιο AF σε pc ΔΙΚΟ σου με το G70; Γιατί εγώ με την 7600gs που ήταν και πάναργη τα έβλεπα όλα μια χαρά! Επειδή όμως κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν τι εστί mipmap level και δεν το πειράζανε στο Control Panel των drivers, έφταιγε η nvidia, έτσι;

Fact 1: το οτι εσυ δεν βλεπεις/ακους κατι δε σημαινει οτι δεν υπαρχει ή/και δεν κανει φασαρια... (objective)

Fact 2: οταν ολος ο κοσμος/sites εβγαζε με screenshots το ποσο angle-Dependent ηταν το ΑF στις 6χ00/7χχ0 , εσυ καλλιστα μπορεις να επιμενεις οτι ΟΥΤΕ 1 απο αυτους , ηξερε να κανει καλα τη δουλεια του (προσεξε δε λεω οτι ολοι θα ηξεραν -στατιστικα- , αλλα να μην ηξερε ουτε 1 βρε παιδι μου να πειραξει τα mipmap lvls ? -στατιστικα και αυτο..)

Τώρα για την 7900 και την 1900 τι να σου πω; half baked=να δουλεύει λειψά. Τώρα αν εσύ θεωρείς τις Nvidia λειψές και τις Αti καρτάρες, δικαιωμά σου.
Στραβοπατημα , βαζεις λογια που ΔΕΝ ειπα για να πολωσεις την συζητηση. Οπως εχω πει και παλιοτερα 285 εχω και ευχαριστημενος ειμαι και δεν θα την αλλαζα για 4890 π.χ. , αλλα..
Αν θες αγορασε και 2 να κάνεις ένα Crossfire να γουστάρεις. Εγώ εμίλησα παραπάνω. Δικά σας τα λεφτά, δικά σας και τα κεφάλια. Εγώ προσωπικά με την 4650 τώρα όπως και με την 9800XT παλαιότερα έχω φτύσει αίμα για να δουλέψουν (την 9600ΧΤ την κράτησα 3 βδομάδες και την χάρισα σε φίλο σχεδόν καινούργια. Τόσο άθλια ήταν. Sapphire btw), ενώ με τις nvidia ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα. Και ήταν ΠΑΡΑ πολλες.

Aντιστοιχα και ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ειχα 2x3870 πριν 2 χρονια, που επαιζαν ρολοι (εκτος απο το scaling σε crysis με enthusiast settings σε DX9) , οπως και 3650 στο pc του father (με την οποια τερματισα το SP του COD MW2 στις γιορτες , 1280χ1024 -σχεδον ολα low βεβαια) , οπως και 3850 στο pc του bro ,η οποια και εκεινη παιζει μια χαρα , χωρις το παραμικρο δραμα -που περιγραφεις- στην εγκατασταση/λειτουργια οδηγων (μπορει και να εχει σχεση με αυτο βεβαια...

"Επειδή όμως κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν τι εστί mipmap level και δεν το πειράζανε στο Control Panel των drivers, έφταιγε η nvidia, έτσι;
) , οπως και αντιστοιχα με την 285 εχω αυτη την "hiccup" κινηση στο MW2 που εχουν αναφερει και αλλοι σε φορουμς (π.χ. guru3d) απο τους τελευταιους οδηγους της nv.

Επισης εχω παραδειγματα 2 φιλων, ο ενας ειχε και 9800pro οσο και X850ΧΤ, απολυτα ευχαριστημενο τον θυμαμαι, ο αλλος ειχε μεχρι προσφατα κοντα, 1950pro, και αυτος ευχαριστημενος. και οι 2 εχουν nvidia τωρα, ο μεν απο εποχης 8800GTX και εν συνεχεια GTX280 γιατι ηταν οτι καλυτερο εκεινη την εποχη, και ο δε γιατι ηταν πολυ καλο value4money η 260 του , οσο την αγορασε. (και για τον 1ο επειδη εχω καιρο να μιλησω , ισως να ειναι σε καμια 5870 τωρα, sebastian-like addicted :D)

Κατά δεύτερον πότε μίλησα εγώ για την πιο επιτυχημένη γενιά της nvidia και δεν το πήρα χαμπάρι; Για κάνε μου ένα quote...

ηταν εμμεση απαντηση σε αυτο "..Ακριβώς. Συμφωνώ απολύτως. Και η Ati είναι -όπως πάντα- "λειψή"" , υπονοωντας οτι η nvidia εχει καλοψημενα κουλουρακια.. ενω στην ουσια τον φουρνο τον προθερμανε σωστα στην G80 (που φαινεται αλλωστε απο το rebranding που εχει υποστει επι 3 χρονια.. - τρομερη αλλαγη αρχιτεκτονικης, δεν συμφωνεις... ? )

Υ.Γ. H nvidia με το Fermi άλλαξε αρχιτεκτονική ριζικά. Αυτό από μόνο του είναι δύσκολο, ειδικά όταν έχεις να διαχειριστείς και επι μέρους ζητήματα (TSMC yields, κ.λ.π.). Η ATI επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει αρχιτεκτονική απλά "παραφουσκωνει" μια κορεσμένη τεχνολογία. Κάτσε να δείτε με το επόμενο Radeon που θα είναι νέο from scratch να δείτε γέλια που θα ρίξουμε. Η nvidia έμεινε "πίσω" (λέμε τώρα) από την Αti γιατί έστρωσε τον πωπό της κάτω και σχεδίασε κάτι που και δείχνει το μέλλον στις GPU's (και δεν με ενδιαφέρει πόσοι συμφωνούνε σε αυτό) και το έκανε πάντα. Η ati ας κάθεται να τρώει απ'τα έτοιμα δεν με απασχολεί ειλικρινά.. i dont care.

αν κατσω να σχολιασω το περιεχομενο του bold και τι συμπεριφορα δειχνει.. θα φαω καρτα, οποτε "Let It ..roll Baby ..roll" ,

Σου ξαναλέω ο καθένας αγοράζει ότι θέλει. Απλά ας μην μας τα κάνει νταούλια μετά με την "τρομερή" κάρτα του.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, να αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα με Links από συνεντεύξεις και δηλώσεις τεχνικών της nvidia, με άρθρα και τα λοιπά. Δεν το κάνω αφενός γιατί έχω βαρεθεί να αποδεικνύω πράγματα που έτσι κι αλλιώς είναι αυταπόδεικτα, και αφετέρου γιατί αμφιβάλλω αν θα κάτσει κανείς να διαβάσει αυτά τα άρθρα εις βάθος και γενικώς με προσοχή. Βασικά αμφιβάλλω αν θα τα διαβάσει κάποιος γενικά...

"Εχω βρει μια θαυμασια αποδειξη, η οποια δεν ειναι δυνατον να χωρεσει σε αυτον τον χωρο.." -> Pierre de Fermat μεν.. ψευτης δε.

Επειδη ειναι -στατιστικα- βεβαιο οτι θα απαντησεις, και για να μην σκισουμε αλλο το thread, μπορουμε να μεταφερουμε το διαλογο σε καποιο off topic thread.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι χαλια μην τις αγοραζετε ολο προβληματα, μπλε οθονες και μερικες εχω ακουσει οτι παιρνουν και φωτια μαλιστα ασε δηλ. που ειναι και πανακριβες!!!

Ακους εκει!? 150ε φθηνοτερες απο την 295 σα δεν ντρεπονται!!! και 150ε φθηνοτερη η 5850 απο την 285!!! εεε αυτο και αν ειναι κλεψια!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ...

Ας σταματησουν τα σχολια απο την πολυθρονα μας χωρις να εχουμε αγγιξει ουτε καν απο κοντα δει 5850/70.

Link to comment
Share on other sites

Ati Gray Screen of Death

Ότι πείτε...

βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος.. ο kezm το περιεγραψε λιτα..

ΚΑΙ οι 2 εχουν τα θεματα τους... και ΠΑΝΤΑ θα εχουν.. οποτε αναλογα το παιχνιδι/κοστος θα επιλεγουμε κατασκευαστη.. , οτι βολευει τον καθενα. αυτο που ενοχλει (εμενα προσωπικα τουλαχιστον ) ειναι o προσηλυτισμος υπερ nvidia (ή ati)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.