Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Κατ'αρχάς εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Αυτό που εύχομαι σε όλους είναι να μην σας τύχει ή ακόμα και να σας τύχει (χτύπημα ξύλου 3 φορές) να έχετε κάτι στην άκρη ή κάποιον για βοήθεια γιατί αλλιώς....

Εν συνεχεία, και να έχεις λεφτά στην άκρη, με τις έκτακτες εισφορές και τις ταυτόχρονες μειώσεις μισθών, πόσο καιρό θα υπάρχουν; Πλέον όλο και περισσότερος κόσμος (μιλάω για το μέσο Έλληνα, που είχε την προνοητικότητα να κρατάει 5 δεκάρες στην άκρη για όταν χρειαστεί), αναγκάζεται να ξοδεύει κι από τις καταθέσεις του για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς...

Κλείνοντας: Θεοδωράκης: Ναι στο Όχι των γενναίων - NEWS247

Link to comment
Share on other sites

ευχομαι να πανε ολα καλα,

καλα να γινει ο ανθρωπος.

δανεια γενικα δυσκολα παιζουν. εδω μισθο απο το δημοσιο να εχεις, δεν θεωρειται σιγουρο οτι θα παρεις δανειο..

για να δωσουν θελουν υποθηκη σπιτι και αυτο υπο προυποθεσεις.

αυτα που λεω τα ξερω απο πρωτο χερι.

δυστυχως, η δημοσια υγεια για σοβαρα περιστατικα εχει τελειωσει...

και αν αρχισουν να κλεινουν νοσοκομεια, σαν τις μυγες θα πεφτει ο κοσμος.

λεγανε το νοσοκομειο κιλκις να γινει κεντρο υγειας.

αντε τωρα, να παθεις κανενα τροχαιο, σε χωριο, να σε πανε στο κεντρο υγειας και απο εκει, θεσσαλονικη...

θα εχεις πεθανει 10 φορες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να πω πολλά για το συγκεκριμένο θέμα γι'αυτό και δεν ανοίγω νέο thread.

Θέλω απλά να πω πόσο πολύ λυπάμαι που είμαι πολίτης σε αυτή τη χώρα.

Χθες το μεσημέρι ο γαμπρός μου, ετών 35, έπαθε έμφραγμα.

Καλέσαμε ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης.

Χωρίς λόγο βέβαια γιατί το μηχάνημα για στεφανιογράφημα είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μερικούς μήνες.

Μας ενημερώνουν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι και πως υπάρχουν 2 εναλλακτικές.

Ή τον πάμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο ή περιμένουμε μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί για να δουλέψει το ΑΧΕΠΑ ή το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ώστε να μπει για την εξέταση.

Τηλεφωνούμε στα 2 νοσοκομεία για να μας πούνε πως υπάρχει λίστα αναμονής μίας εβδομάδας για την εξέταση.

Οπότε η λύση ιδιωτικής κλινικής είναι μονόδρομος μόνο που.... η αδερφή μου είναι άνεργη εδώ και 2 χρόνια (η Infoquest αποφάσισε μία ωραία πρωία πως δεν σύμφερε να έχει παράρτημα στη Θεσσαλονίκη και απολύθηκαν και τα 80 άτομα) και ο γαμπρός μου εδώ και μερικούς μήνες είναι και αυτός άνεργος μιας και με την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αλλά και τις ακάλυπτες επιταγές η ιδιωτική επιχείρηση έκλεισε. Ότι λεφτά είχαν στην άκρη φυσικά εξαφανίστηκαν σύντομα (πως να γίνει διαφορετικά όταν έχεις 2 παιδιά 3.5 και 5.5 χρονών).

Και έτσι φτάσαμε στη χθεσινή κατάντια.

Αν λοιπόν δεν έχεις έστω και λίγα χρήματα στην άκρη σε αυτή τη χώρα, πεθαίνεις, τόσο απλά.

Ενημέρωσα την αδερφή μου να τον μεταφέρουν στον Κυανό Σταυρό (ιδιωτική κλινική). Στις 10 η ώρα το βράδυ είχε φτάσει και στις 12.15 είχε μπει ήδη στην Μονάδα Χειρουργικής Αποκατάστασης μετά την επέμβαση. 2 ώρες και 15 λεπτά λοιπόν χρειάστηκαν στην ιδιωτική κλινική όταν στο δημόσιο θέλανε μία εβδομάδα τουλάχιστον για την εξέταση και διάγνωση και τώρα περιμένουμε το ξύρισμα.

Έχω βγεί από το πρωί στις τράπεζες αλλά ακόμα και με κάμποσο δηλωθέν εισόδημα, προσωπικό δάνειο δεν παίζει ούτε για πλάκα.

Οπότε πλέον θα πάρω σβάρνα γνωστούς και φίλους για δανεικά... ότι μπορέσω να μαζέψω.

Δυστυχώς αυτά που είχα εγώ στην άκρη έφυγαν στην αγαπητή μου εφορία. (1000€).

Αυτό που εύχομαι σε όλους είναι να μην σας τύχει ή ακόμα και να σας τύχει (χτύπημα ξύλου 3 φορές) να έχετε κάτι στην άκρη ή κάποιον για βοήθεια γιατί αλλιώς....

ΔΡΑΜΑ η κατάσταση, και μη χειρότερα.

Περαστικά και σιδερένιος ο γαμπρός σου man.

Για τα υπόλοιπα και την κατάντια αυτής της "χώρας" ότι και να πεί κανείς λίγο θα 'ναι.

Ελπίζω να βοηθήσουνε οι φίλοι ή έστω η κλινική στον διακανονισμό.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό μήνυμα απο Wizard!

Καλά, δεν τίθεται θέμα για κανένα από τα δύο κι εκτός από αυτά είναι και πολλά άλλα...

Εγώ το ΣΚ είδα αυτό:

Όταν βγήκε ο Γιωργάκης το χρέος ήταν 112% του ΑΕΠ.

Μας έπεισαν ότι χρεωκοπούμε

Καταστρατήγησαν ΟΛΕΣ τις συμβάσεις (ιδιωτικές, δημόσιες)

Μας ξέσκισαν στους φόρους (μόνο εμάς, τα λαμόγια πάλι δεν πληρώνουν)

Μείωσαν μισθούς, συντάξεις

Σχεδόν ΔΕΝ ακούμπησαν το δημόσιο που έπρεπε να είναι το πρώτο που θα ξεκαθάριζαν

ΔΕΝ ακούμπησαν τη διαφθορά στις ΔΙΚΕΣ τους υπηρεσίες

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ την εθνική μας κυριαρχία με τρόπο που ούτε προδότες στην ιστορία μας δεν έχουν κάνει

ΜΕΤΑ το κούρεμα, αν φτάσει το 60% που συζητάνε, το χρέος θα είναι >112% του ΑΕΠ.

Κοινώς, μια τρύπα στο νερό. Στην πράξη, μας υποδούλωσαν κι είμαστε στα ίδια και χειρότερα οικονομικά.

Τι βλέπω εγώ; Ότι όλοι όσοι υποστήριζαν θεωρίες συνωμοσίας, πως όλα γίνονται για να μας φέρουν κατακτητή χωρίς πόλεμο, ήταν αληθή όσο περίεργα κι αν ακούγονταν.

η πολυ θεωρια συνωμοσιας βλαπτει ομως γιατι...

1. το χρεος ηταν 127% και το ελλειμα ~12%, κανε τις πραξεις να δεις ποσα δις προστιθενται καθε χρονο απο το ελλειμα μονο.

2.χρεωκοπημενοι ημασταν απλα ηταν θεμα χρονου ποτε θα σκασει η βομβα, λημα και ισλανδια ηταν το φυτιλι, επονται και αλλοι

3.οταν χρωστας στη τραπεζα της λες και πως θα πληρωσεις ή σου λεει αυτη πως? ειμαι περιεργος εδω να μου πεις τι σχεση εχεις με τη τραπεζα και αν ειναι διαφορετικη απο αυτη που πιστευω θα ηθελα να ξερω πως τα καταφερες (κατι τετοιο ισχυει και με τις συμβασεις οχι οτι συμφωνω, απεναντιας..)

4. μας ξεσκισαν στους φορους, τι περιμενες οταν γιατρος με 3Μυρια στην ελβετια δηλωνε εισοδημα 12.000? και δεν ειναι ενας αλλα ΠΟΛΛΟΙ, τωρα τη πληρωνουν ολοι (εδω φταινε ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ κυβερνησεις στους ΠΕΛΑΤΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ)

5.η χωρα εχει εσοδα 55δις το χρονο, απο αυτα επρεπε να ζουμε και να εχουμε και ενα πλεονασμα 1 δις ετσι για τα ματια του κοσμου. Χωρα με οικονομια σχεδον αφρικης δεν ειναι δυνατον να εχει μισθους ευρωπης, ναι αυτη η αληθεια δυστηχως και ισχυει επι το πλειστον για το δημοσιο. Πρεπει καποτε να λογαριαστουμε μεταξυ μας και να δουμε τι σκατα κανουμε λαθος, δεν γινεται να ζουμε με δανεικα για μια ζωη πρεπει να ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ να φερνουμε ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ και να πληρωνουμε λογικοςυ ΦΟΡΟΥΣ δηλαδη να εχουμε μια βιωσιμη οικονομια.

6. τωρα βαζουν χερι στο δημοσιο και κοντευει να γινει εμφυλιος, και βαζουν χερι με λαθος κριτηρια, δηλαδη η ηλικια και οχι η ******* ειναι κριτηριο να διωξουν καποιο απο τη δουλεια του? ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ που μπηκαν απο τη πισω πορτα και λυνουν και δενουν, ΟΞΩ ρε

7. Πως θα ακουμπησουν τη διαφθορα στις δικες τους υπηρεσιες οταν οι υπαλληλοι ειναι διεφθαρμενοι? a challenge appeas, το φιδι τρωει την ουρα και με τη σειρα του εμενα...:wall:

8. η εθνικη κυριαρχια κατα τη γνωμη μου παντα την ταπεινοτατη ειναι παραδωμενη απο το 1830, διαχειριση γινεται απο εξω, nothing new here

9.αν xρεωκοπησουμε αυριο θα πρεπει να ζησομε με τα 55δις που ειπαμε και ισως λιγοτερα, καλο θα μας κανει γιατι μυαλο δεν βαζουμε. Οχι στο κουρεμα λοιπον, μετα αιμα ομως.

Κυριοι για τα σκατα μας δεν φταινε ουτε οι νεφελιμ ουτε οι ελοχιμ, ο μπαρμπα μητσος της καθε γειτονιας που ψηφιζε αναλογα το συμφερον να βολευτει ο γιοκας του στο δημοσιο και να παραδωσει στη κορουλα του σπιτι αυθαιρετο (γιατι ετσι γουσταρει) να εχει και αυτη ενα κεραμιδι στο κεφαλι της ρε παιδι μου (και φυσικα τα λεφτα μαυρα).

Ειπα και πριν, πρεπει να κοιταχτουμε στο καθρεπτη εχουμε κανει μαλακιες χοντρες και με τη λογικη οι αλλοι θελουν να μας φανε, θα μας φανε αφου εχουμε φαγωθει πρωτα εμεις και το επιτρεπουμε εμεις. η λογικη "τη παρταρα μου και να ψοφησει η κατσικα του γειτονα και ο σταρχιδισμος" πλεον δεν περναει χωνεψτε το, πρεπει να μαθουμε να παιζουμε μπαλα ομαδικα.

Link to comment
Share on other sites

η πολυ θεωρια συνωμοσιας βλαπτει ομως γιατι...

Μόνος σου αναιρείς αυτά που γράφεις:

η εθνικη κυριαρχια κατα τη γνωμη μου παντα την ταπεινοτατη ειναι παραδωμενη απο το 1830, διαχείριση γινεται απο εξω, nothing new here

Άρα μιλάμε για οργανωμένη συνωμοσία εδώ και 180 χρόνια... :hm:

Το θέμα είναι ότι τα λέγαμε πολλοί, χρόνια πριν και μες έλεγαν αυτά που λες τώρα, περί θεωριών συνωμοσίας.

Τα λέγαμε και στις μεγάλες φωτιές του 2007

Τα λέγαμε και στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Τα λέγαμε...

Τα λέγαμε...

Τα λέμε ακόμα και μας λέτε ακόμα για θεωρίες...

ΠΟΙΑ θεωρία βλέπεις εσύ στο ότι έγιναν όλα αυτά που έγιναν μέσα σε δύο χρόνια και είμαστε το ίδιο ή χειρότερα από δύο χρόνια πριν, έχοντας πλέον παραχωρήσει ΕΠΙΣΗΜΑ την εθνική μας κυριαρχία και όχι απλά "η διαχείριση να γίνεται απ' έξω"

Link to comment
Share on other sites

τα αλλα που γραφω τα ειδες?

επισης, θεωρια συνωμοσιας ειναι να λες οτι οι εξω θελουν να μας φανε (που το στηριζεις?)

οτι μας κανουν οτι θελουν γιατι υπαρχουν βλακες αναμεσα μας και βρισκουν και τα κανουν ειναι γεγονος, η ιστορια το εχει αποδειξει (ρωσικο κομμα, αγγλικο, μετα φιλογερμανοι φιλοαμερικανοι κλπ)

Α και υποτιθεται μετα το 1981 στην εξουσια ηρθε ο λαος ε :p

Έγινε επεξεργασία από ea6gka
Link to comment
Share on other sites

Ρε Γιωργο, αντε και να δεχτω ολα αυτα που λες. Φταιμε εμεις (ολοι οι Ελληνες), ΕΜΕΙΣ τα φαγαμε, εμεις, εμεις... Ναι προφανως και αυτο στην απολυτη και ιδανικη μορφη του ισχυει. Αλλα στην απολυτη και ιδανικη μορφη τους ισχυει και ο κομμουνισμος :p

Πρακτικα και με τα ποδια στο εδαφος εαν δεν φταιγαμε εμεις στο 99.999% που λες ποια πιστευεις οτι θα ηταν η τυχη μας?? Θα ημασταν σαν τους πολιτες της Γερμανιας?? Της Αγγλιας?? Της Γαλλιας?? Της Ιταλιας?? Της Ισπανιας??? Αν ολα γινοντουσαν καθαρα και ομρφα οπως πιστευεις ποια θα πιστευες οτι θα ηταν (ΠΡΑΚΤΙΚΑ) η τυχη μας??

Προσωπικα δεν πιστευω οτι οι πολιτες αυτων των χωρων τυγχανουν καποιας ιδιαιτερης τυχης και ειναι απλα θεμα χρονου/σκοπιμοτητων να βρεθουν αυριο στη θεση μας... Παιρνουν κι αλλοι σειρα (ειτε σε ενδιαφερει, ειτε οχι αλλα πρακτικα αφου σε νοιαζει η κατσικα του γειτονα, θα επρεπε να σε ενδιαφερει)

Αυτοι που θα παρουν σειρα, (ή αυτοι που πηραν ΠΡΙΝ απο μας) ολοι παλι τον εαυτο τους στον καθρεφτη θα πρεπει να μουτζωνουν???? Κανεναν αλλον???? Τιποτα??? Ολα αγια και ομορφα στον τοπο τους απλα ολοι ΕΤΥΧΕ να πεσουνε στην λουμπα να ψηφισουν αχρηστους πολιτικους που τους κατεστρεψαν εε??

Ολοι "ετυχε" να εχουνε φοροδιαφυγη/πολιτικους λαμογια/πελατες ψηφοφορους/αλητες δημοσιους υπαλληλους/ δεν ξερω κι εγω τι αλλο...

Χμμ... μπορει... Καπου διαβασα μια ερευνα προσφατα που απομονωσαν το γονιδιο της Λαμογιας και υπαρχει ΜΟΝΟ σε πολιτες χωρας με χαλια οικονομια.

Πολυ απλα δεν πιστευω σε καμμια θεωρια συνομωσιας οτι "οι εξω θελουν να μας φανε" κλπ κλπ

Πιστευω στην πραγματικοτητα οτι "οι πανω τρωνε τους απο κατω" By all means necessary!!

Τερμα...

Link to comment
Share on other sites

κατσε να δουμε τι θα απογινουν οι αλλοι, εγω κραταω οτι η ιρλανδια βρεθηκε στην ιδια θεση με εμας και του χρονου βγαινει στις περιφημες αγορες, οποτε κρατα μικρο καλαθι για το τι θα ακολουθησει.

Δεν ξερω αν θα ημασταν αγγλοι παντως στο χαλι αυτο δεν θα ημασταν με τιποτα

Link to comment
Share on other sites

κατσε να δουμε τι θα απογινουν οι αλλοι, εγω κραταω οτι η ιρλανδια βρεθηκε στην ιδια θεση με εμας και του χρονου βγαινει στις περιφημες αγορες, οποτε κρατα μικρο καλαθι για το τι θα ακολουθησει.

Δεν ξερω αν θα ημασταν αγγλοι παντως στο χαλι αυτο δεν θα ημασταν με τιποτα

Κι εγω κραταω οτι η Ισλανδια εριξε ακυρο σε ολους τους μεγαλους/απο πανω/εξω/ και ειναι καλυτερα απο την Ιρλανδια... Μαλλον φταιει η αλλαγη του "ρ" σε "σ"...

Ποια ειναι η αποψη σου για το γιατι αυτες οι χωρες βρεθηκαν εξαρχης σε αυτη τη θεση ομως??? Ειχαν κι αυτοι Ανδρεα/Σημιτη/πελατες ψηφοφορους? Εγω βλεπω οτι κανανε το 1/100 της λαμογιας που καναμε εμεις και οπως λες "βρεθηκαν στην ιδια θεση με μας" Γιατι αραγε? Ποιοι ειναι αυτοι που πρεπει να μουτζωσουνε??

Link to comment
Share on other sites

Και η Ιταλία με βιομηχανία πούπουλο, μηδενική παραγωγή, αντιπαραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους και πρωθυπουργό με αντιλήψεις και πρακτικές σοβιετίας ήταν ;

Πως θεωρείται η επόμενη ;

Και εγω δεν πιστεύω ότι υπάρχει θεωρία συνωμοσίας εναντίον της Ελλάδας.

Η Ελλάδα είχε/έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ παθογένειες και διαχρονικά δουλοπρεπείς πολιτικούς.

Συνεπώς έδωσε την ευκαιρία να τρέξει το σχέδιο :' Έχεις χρέος θα γίνεις δούλος', σε fast track.

Ακόμα και αν δε συνέβαιναν ολα αυτά τα στραβά που ορθώς καταματυρούν πολλοί, τότε απλά θα βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση. Αντί για την αρένα, θα καθόμασταν στην κερκίδα και θα κοιτούσαμε να κατασπαράζονται άλλοι περιμένοντας τη σειρά μας.

Και δε μπορώ να ακούω ότι τώρα πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια γιατί μας περιμένει πολύ και σκληρή δουλεΙα.

Οι δυνατότητες της οικονομίας μας είναι δεδομένες, και οι εργαζόμενοι ξεζουμίζονται.

Μήπως είναι απλό να φτιάξουμε βαριά βιομηχανία και δεν το κάνουμε ;

Μήπως υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ξεζουμίσματος των ιδιωτικών υπαλλήλων ;

ή μήπως αν γίνουν πιο παραγωγικοί οι δ.υ, τότε θα πάρει μπρος η ατμομηχανή της οικονομίας μας ;

Σιγά μη μας κάψει ο ατμός !

Ολα είναι προφάσεις όσων δε θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Και αυτά τα χαρτιά λένε :

Όποιος παράγει πλούτο ευημερεί, και όποιος δεν παράγει τον τρώνε τα σκυλιά.

Αυτός είναι ο αμείλικτος κανόνας των αγορών, και με βάση αυτόν τον κανόνα κάποιοι σήμερα ισχυρίζονται ότι η οικονομία μας, προσέφερε στους πολίτες της πολλά περισσότερα απ' οσα μπορούσε.

Προσωπικά επιλέγω να σταθώ αξιωματικά απέναντι στο χρυσό κανόνα, και δε μπαίνω σε λεπτομέρειες και αιτιάσεις που θα μου θολώνουν την κρίση.

Δεν πιστεύω δε καθόλου στην άπληστη φύση του ανθρώπου.

Πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι άπληστος με τη φύση του.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο ονόματι 'Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου' του John Perkins, το οποίο κατα κάποιο τρόπο μας ωθεί στην εύρεση του μίτου της Αριάδνης για τα σενάρια χρεωκοπίας. Στο εν λόγω βιβλίο γίνεται αναφορά στους μηχανισμούς με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω επίλεκτων οργανώσεων, κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας. Πώς γίνεται αυτό? Όταν υπάρξει ανάγκη, ένας πράκτορας (ο οικονομικός δολοφόνος) προσεγγίζει τον ηγέτη μιας χώρας και του ζητά , με αντίτιμο τη ζωή του αν αρνηθεί, να συνάψει δάνεια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ώστε να προχωρήσει σε έργα ανάπτυξης, τα οποία με τη σειρά τους ανατίθενται σε αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες-μεγαθήρια, με αποτέλεσμα τα λεφτά να επιστρέφουν δυο φορές στις αμερικανικές αγορές. Στη συνέχεια η χώρα αυτή, μη μπορώντας να καλύψει τα έξοδα χρεοκοπεί και καταντά υποχείριο στα χέρια των ΗΠΑ, παρέχοντάς της πρώτες ύλες ή πολιτική 'σιωπή' και συνεπώς ανοχή. Όποιος από την άλλη δε συμφωνήσει με τις αμερικανικές επιταγές γίνεται βορά των 'τσακαλιών' της CIA. Μυστηριώδεις θάνατοι προέδρων όπως τα αεροπορικά δυστυχήματα των σοσιαλιστών Τορίχος και Ρόλντος σε Παναμά και Εκουαδόρ αντίστοιχα παραμένουν άλυτοι (το γιατί βέβαια είναι ευνόητο αν αναλογιστεί κανείς την υπερκερδοφόρα εκμετάλλευση της Διώριγας και τα πετρέλαια του Εκουαδόρ). Βέβαια οι αμερικανικές εφημερίδες και η ίδια η κυβέρνηση καταδίκασε τον συγγραφέα του βιβλίου ως παράφρονα και φαντασιόπληκτο. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε σας να τα ξεδιαλύνετε...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει να κάνει με την χρεοκοπία της ελλάδας άμεσα αλλά έμμεσα μιας και είχε μεγάλο πορτοφόλιο σε ελληνικά, ιρλανδικά, ιταλικά και πορτογαλικά ομόλογα : Κανόνι (πτώχευση) της MF Global http://www.mfglobal.com/ RSS Content | MF Global

Link to comment
Share on other sites

Για να υπάρξει αδίκημα (συνωμοσία), πρέπει να υπάρξει και κίνητρο.

Στην περίπτωσή μας, κίνητρο είναι ο έλεγχος του καλύτερου φιλέτου της ΕΕ.

Όποιος δεν το βλέπει αυτό, είναι απλά τυφλός στο μυαλό.

Όποιος το αμφισβητεί, ας βάλει ξυπνητήρι να ξυπνήσει.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω κραταω οτι η Ισλανδια εριξε ακυρο σε ολους τους μεγαλους/απο πανω/εξω/ και ειναι καλυτερα απο την Ιρλανδια... Μαλλον φταιει η αλλαγη του "ρ" σε "σ"...

Ποια ειναι η αποψη σου για το γιατι αυτες οι χωρες βρεθηκαν εξαρχης σε αυτη τη θεση ομως??? Ειχαν κι αυτοι Ανδρεα/Σημιτη/πελατες ψηφοφορους? Εγω βλεπω οτι κανανε το 1/100 της λαμογιας που καναμε εμεις και οπως λες "βρεθηκαν στην ιδια θεση με μας" Γιατι αραγε? Ποιοι ειναι αυτοι που πρεπει να μουτζωσουνε??

διαφορετικα προβληματα Σολωνα, εκει τους χρεωκοπησαν οι τραπεζες τους οι οποιες εφεραν το λαο εκει που τον εφεραν. Εμας το κρατος χρεωκοπησε με οτι συνεπαγεται αυτο. Οι τραπεζιτες ειναι για μουτζωμα εκει, κληθηκαν να πληρωσουν τα σπασμενα των τραπεζιτων

Link to comment
Share on other sites

Οι τράπεζες χρεωκοπούν και εμάς.

Όλο αυτό το κακό και ο ιδρώτας και το βάσανο του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη γίνεται για να σωθούν οι τράπεζες,όχι εμείς.

Στην ουσία "πουλάνε" χρέος. Γιατί έχει κέρδος...

Ερώτηση μιας και πιάσαμε το χρέος ,γιατί δεν γνωρίζω και αν κάποιος ξέρει να μας πει,για να κυρήξει μια χώρα το χρέος της απεχθές,που θα βασιστεί;

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο επί του πρακτέου ή είναι μόνο θεωρία;

(ξέρω ότι έχει γίνει παλιά ,αλλά πολύ πολύ παλιά ... τώρα τι γίνεται)

Link to comment
Share on other sites

διαφορετικα προβληματα Σολωνα, εκει τους χρεωκοπησαν οι τραπεζες τους οι οποιες εφεραν το λαο εκει που τον εφεραν. Εμας το κρατος χρεωκοπησε με οτι συνεπαγεται αυτο. Οι τραπεζιτες ειναι για μουτζωμα εκει, κληθηκαν να πληρωσουν τα σπασμενα των τραπεζιτων

Σιγουρα διαφορετικα προβληματα... αλλα ιδια ταλαιπωρια για τον Ι(ρ/σ)λανδο που καλειται να κολυμπησει στα σ#$$%α. Οποτε απο την δικη του σκοπια, τι εκανε και του αξιζει η ιδια ταλαιπωρια?

Τωρα... αμα πιστευεις οτι οι τραπεζιτες στην Ι(Ρ/Σ)λανδια ειναι χειροτεροι (ή λειτουργουν με διαφορετικες πρακτικες) απο τους δικους μας... πάσο...

Εγω βλεπω οτι εμεις με "χρεοκοπημένο κρατος" (με τα εισαγωγικα) καταληξαμε χρεοκοπημένο κρατος, ενω εκεινοι ΧΩΡΙΣ "χρεοκοπημενο κρατος" ειχαν την ιδια καταληξη.

Εκεινο που αλλαζει ειναι οτι εμεις οπως εχουμε τονισει επαρκως δεν εχουμε τα φοντα σαν υποδομη να επανακαμψουμε.

Για να στο δωσω να το καταλαβεις τι λεμε εμεις οι... συνομοσιολογοι σε αντιθεση με σας.

"Τα ΑΙΤΙΑ για την χρεωκοπία ειναι παντου τα ιδια... εκεινο που αλλαζει ειναι οι ΑΦΟΡΜΕΣ για να κυνηγησΟΥΝ την χρεωκοπια."

Προσωπικα επειδη θα ηθελα οι οποιοι (μηδαμινοι) αγωνες μου να εχουν το μεγιστο αποτελεσμα... προτιμω να πολεμω τα ΑΙΤΙΑ παρα τις αφορμες... Προσεξε, ο πολεμος οποιονδηποτε απο τα 2 οδηγει σε ενα καλυτερο αυριο, συμφωνοι, αλλα ποιο ειναι πιο σημαντικο?

Link to comment
Share on other sites

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων, έκρινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το Ταμείο.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.