Jump to content


Διαφορές Iphone 3G ORIGINAL με Iphone CLONE


orerap

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο iphone χωρίς χαρτιά! Εμπειρία στη χρήση αυτού,δέν έχω,γιατί απλά δέν έτυχε ποτέ,να πέσει ενα τέτοιο στα χέρια μου.Οπότε θα ήθελα να μάθω προφανείς διαφορές ανάμεσα σε ένα original και ένα κλώνο.

Γνωρίζω ήδη μέσα απο δικό μου ψάξιμο,οτι τα clones απο τα original διαφέρουν στα παρελκόμενα τους σε πρώτο στάδιο.

Δηλαδή 2 καρτες sim ,2 μπαταρίες κ πένα (clone), ΕΝΑΝΤΙ 1 κάρτας sim ,1 μπαταρία και χωρίς πένα (original).

Σε δεύτερο στάδιο έχω βρει διαφορές στις ίντσες της οθόνης και στο μεγεθος της συσκευής.

Δηλαδή πιο κοντό,χοντρό και πλατύ του κλωνου ΕΝΑΝΤΙ πιο ψηλό λεπτό και μακρύ του αυθεντικού.

Έχω ακούσει όμως και άλλες διαφορές που δέν ξέρω αν στέκουν για να τις θεωρήσω κριτήριο,όπως το άν υπάρχει το σήμα της apple σημαίνει αυτόματα original....Ακόμη αν αναγράφεται η λέξη -iphone- στο πισω κάλυμα του κινητου πάνω απο την χωρητικοτητα σε GB και αυτό μπορεί να σημάινει origina!.....

Πραγματικά είμαι μπερδεμένος σε οτι έχει να κάνει με τις εξωτερικες προφανείς διαφορες!

Σιγουρα θα υπάρχουν και διαφορές στο λειτουργικό με κριτήριο την ταχύτητα την αμεση ανταπόκριση και όχι μονο...που όμως αυτές λόγω μή κατοχης iphone δεν θα μπορούσα να τις διακρίνω!

Επόμένως εκτος απο τα παραπάνω στοιχεια ,ποια άλλα θα μπορουσαν να είναι κριτήριο για να σιγουρεψω τί προέλευσης είναι η κάθε συσκευή???

(είτε εξωτερικα χαρακτηριστικα,είτε λειτουργικά)

Βασιζομαι στις γνωσεις κ την εμπειρία σας και ελπίζω σε παραπάνω πληροφορίες!

Ευχαριστώ:hi:

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά επειδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες αυτό που σε νοιάζει είναι πως καταλαβαίνεις αν κάποιος προσπαθεί να σου πουλήσει κλώνο iphone για original ή τι διαφορές έχουν οι κλώνοι από το αυθεντικό iphone ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που με νοιαζει ειναι να μπορουσε να μου πει καποιος καποια σημεια που θα συμβουλευε εναν ασχετο να προσεξει οταν θα πιασει αυτος το κινητο στα χερια του να το δει για να τσεκαρει οτι οντως ειναι το 3G π.χ ή οτι όντως ειναι το original! (στην περιπτωση που δεν υπάρχουν χαρτιά που να το αποδυκνειουν εννοω)

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά επειδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες αυτό που σε νοιάζει είναι πως καταλαβαίνεις αν κάποιος προσπαθεί να σου πουλήσει κλώνο iphone για original ή τι διαφορές έχουν οι κλώνοι από το αυθεντικό iphone ?

το 2ο λογικα.

Δηλαδη εγω πχ πως ξερω οτι αυτο ειναι κλωνος ;Υπαρχει απαντηση σε αυτο ;

Μπορει καποιος να μου πει λειτουργικα τι να κοιταξω ωστε να καταλαβω αυτο ειναι κλωνος η οχι ;

Πρακτικα πραγματα.

ενδιαφερομαι κ εγω γιαυτο ρωταω

Link to comment
Share on other sites

Περνάτε απο voda/cosmote/wind παίζετε με ένα 10 λεπτά, και μετά πάτε στο ραντεβού.

Αν έχει usb και πένα, τότε κάνει κρά πως είναι μαιμού, αν όμως είναι καλή απομίμηση πρέπει να έχετε στο κεφάλι σας φρέσκο ένα original αν δεν έχετε τις λεπτομέριες καθαρές στο κεφάλι σας.

Link to comment
Share on other sites

καταρχας κοιτας να ειναι multitouch ή πολυ απλα πας στο settings-general-about και βλεπεις πληροφοριες της συσκευης.

Ποτε μου δεν εχω δει ακομα κλονο iphone που να μοιαζει λιγο στο original

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν,αυτό που ανέφερε ο Diman τα λέει όλα.Ειμαι κάτοχος 3gs κανά δίμηνο και το τηλέφωνο είναι φοβερό.Του είχα κάνει για μια μέρα jb(blackra1n του geohot),το τηλ παίδες ήταν απο άλλο πλανήτη,ειδικά στο navigation ήταν χάρμα.Του είχα το navigon και το igo My Way.Ομως για κάποιο λόγο το "κόλλησα" και έκανα restore στην 3.1.3 η οποία δεν παίρνει jb πλέον χωρίς αυτό να είναι διόλου μειονέκτημα...αυτά

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν δύο τρόποι για να δεις εάν το τηλέφωνο είναι original είναι ο έλεγχος στο πάνω μέρος του τηλεφώνου για θύρα που στεγάζει την κεραία της τηλεόρασης αφού σχεδόν όλα τα κινέζικα μαϊμουδίσια έχουν και τηλεόραση πάνω. Επίσης πολλά έχουν και στο μπροστινό μέρος κάμερα κάτι που δεν έχει το original.

Προσπάθησε να δεις εάν τι πίσω καπάκι ξεκουμπώνει αν αυτό γίνετε τότε το τηλέφωνο έχει έρθει από τα αχανή βάθη τις Κίνας.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, δοκίμασε να στείλεις με Bluetooth μια photo απο το iPhone στο δικό σου. Αν την στείλει, στείλτο στο κεφάλι του. Το κανονικό iPhone δεν ανταλλάζει αρχεία πολυμέσων μεταξύ συσκευών...

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου επειδή πρόσφατα έπεσαν στα ματια μου κάτι νέες απομιμήσεις, δυσκολεύτηκα μέχρι και εγώ να καταλάβω άμα είναι μούφα (είμαι ιδιοκτητης του 3Gs) αλλα ένα στο 99% ισχύ για να καταλάβεις άμα είναι μούφα χωρίς καν να το ανοίξεις.

όπως βλέπεις στην εικόνα που έχω παρακάτω.

το κόκκινο είναι ένας διακόπτης που έχει 2 θέσεις, η μια θέτει το κινητό σε "αφοριβη" κατάσταση και η άλλη στην κανονική.

ο διακόπτης είναι μεταλλικός και κινείται κινείται όπως σου δείχνω με τα βλακεία και κουμπώνει σε κάθε θέση, στις μαϊμούδες κατά 90% αυτός ο διακόπτης η δεν υπάρχει καθόλου η είναι κάποιο απλό κουμπί και κατά 90% άμα υπάρχει είναι πλαστικό.

στο πράσινο είναι το κούμπωμα που μπαίνει στο iphone από κάτω για να φορτίσει (στην προκειμενη είναι φωτογραφία ενός dock αλλα το ίδιο είναι και στο καλώδιο φόρτισης) και όπως βλέπεις είναι πλάτη και πολύ μεγάλο.

στο μωβ σου δείχνω τι σχισμή πρέπει να έχει το κινητό για την φόρτιση του και περίπου το μέγεθος που έχει σε σχέση με το κινητό.

αυτά είναι κατά 99% χαρακτηριστικά που δεν έχουν τα μούφα και χωρίς να χρειαστεί να δεις καν να δουλεύει.

attachment.php?attachmentid=38488&stc=1&d=1268914514

και μια φωτό σε καλύτερη ανάλυση του διακόπτη

attachment.php?attachmentid=38489&stc=1&d=1268915361

post-10229-1416074359,4984_thumb.jpg

post-10229-1416074359,5443_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.