Jump to content

BIOS issue


Recommended Posts

Χθες έγινε βαριά συντήρηση/καθαριότητα και αλλαγή κάρτας γραφικών στο pc! Αφού το ξαναέστησα και το άνοιξα οι ρυθμίσεις στο bios είχαν πάει στο default... το ξαναρυθμίζω μπαίνω κανονικά και όλα OK.

Πλέον όμως κάθε φορά που κλείνω το pc και παράλληλα κλείνω και τον διακόπτη του τροφοδοτικού χάνονται ξανά όλες οι ρυθμίσεις στο bios και πάει πάλι στο default!!:wall:

Τι μπορεί να φταίει, ρίξτε τα φώτα σας....:wassat:

Ευχαριστώ!

PS: Τα jumpers της μητρικής είναι όλα στην θέση τους κανονικά.

Μήπως η μπαταρία μας άφησε χρόνους;:rip:

Edited by Saber_Rider
Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις πολύμετρο βγάλε την μπαταρία και μέτρα τη τάση της. Κανονικά πρέπει να βγάζει 3v (αν και μέχρι 1.8v συνήθως τα boards δεν έχουν πρόβλημα). Αν η τάση είναι χαμηλά τότε μάλλον φταίει η μπαταρία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την είχα μετρήσει με το πολύμετρο και έβγαζε 2.8V από τα 3.0V που θα έπρεπε.

Χθες αξιώθηκα μετά από τόσο καιρό να πάω να αγοράσω καινούρια μπαταρία, την έβαλα και δουλεύει μια χαρά το pc!

Μάλλον δεν αρκούσαν τα 2.8V!

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι. όταν μια μπαταρία έχει τόσο μεγάλη πτώση τάσης με το πολύμετρο, δηλαδή μετρημένη χωρίς φορτίο πάνω, σημαίνει ότι μας τελείωσε.

Αυτή η μπαταρία όταν είναι υπο φορτίο, θα πέφτει τουλάχιστον στα 2,4V ή και λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...