Jump to content



Ανεπάρκεια τροφοδοτικού;


chroma

Recommended Posts

Παρατηρώ μεγαλύτερη αστάθεια μετά το 1.93Vcore (ρύθμιση bios) για τα ίδια mhz, χαρακτηριστικά για 1.95V κολλάει κατά την είσοδο στα windows, με 2V μπορεί να μη φτάσει ούτε καν εκεί. Αυτά σε abit nf7s, 2400+ στα 227x11.5 και τροφοδοτικό chieftec 360w. Επεξεργαστής και μητρική ψύχονται ικανοποιητικά (cascade, ψυκτράκια στα mosfet και fan, south κλπ.). Με 1.9V η τάση σε full είναι 1.85V, με 1.93V δεν είναι αρκετά σταθερό για full load (prime, fah). Η 12V γραμμή του τροφοδοτικού παίζει στα 11.73V σε full, με ελάχιστο 11.43V και μέγιστο 12.10V. Το σύστημα είναι με 2 δίσκους, 3 οπτικούς οδηγούς, R8500 κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Η καλτυτερη λυση πιστευω ειναι ενα enermax 465w! 110+φπα εχει και παρα πολυ καλο για τα λεφτα του και απο την κορυφαια εταιρια στο χωρο! Εγω εχω το 431 μονταρισμενο στο full ενα χρονο τωρα με συστημα που βλεπεις στην sig και δεν εχει παραπαωνεθει το καημενο! Εχει επιβιωσει και 4 βραχυκυκλωματα!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια εχω εναν celeron 2.4 Ghz και φορα που τον παω πανω απο 3100 μετα απο λιγο μου κανει restart. Eχω psu 360 Watt. Μαλλον αυτο φταιει ε?????

Θελω να βαλω και δευτερο psu ξερει κανεις κανα guide????

Link to comment
Share on other sites

Γνωμη μου ειναι οτι μαλλον δεν ειναι το τροφοδοτικο εαν ειχε και καμια βατοβορα καρτα να λεγες ισως και.....Κατι παιζετε με το συστημα τροφοδοσιας της αμπιτ , χμ χμ βασιλη με ενα καλο μοντ ολα στρωνουν.Παντως θα δανειστουμε κανα κτηνος να δουμε εαν ειναι αυτο βασιλη.Παντως πολλα τα λεφτα για το ενερμαξ και μαλλον υπαρχεικαι καλυτερο απο αυτο στην ιδια κλαση τιμης.

Καλλιλεο δεν νομιζω να εχεις και εσυ προβλημα τροφοδοτικου.Ασχετο αλλα απο οτι βλεπω ειμαστε και γειτονες .....

Link to comment
Share on other sites

Οχι επειδή είναι δικό μου το thread αλλά γενικά δε θεωρείται ευγενικό να χώνεσαι σε thread άλλου και σαφώς θα πάρεις περισσότερες και καλύτερες απαντήσεις αν ανοίξεις ένα καινούργιο με λεπτομερή αναφορά του προβλήματος. Σαν συμβουλή, δε στη λεω..

Link to comment
Share on other sites

Οι τάσεις που λες είναι ικανοποιητικές, ειδικά όταν τις μετρήσεις με πολύμετρο που θα δεις ότι είναι παραπάνω και δεν 'παίζουν' και τόσο πολύ.

Το τροφοδοτικό σου μου φαίνεται πως είναι σχετικά μικρό για αυτά που έχεις αφού έχει μέγιστη (πραγματική) απόδοση κάπου 300w αλλά σίγουρα δεν είναι το πρόβλημά σου. Αν ήταν το πρόβλημα, στα ίδια MHz με 1.9v θα είσαι 100% σταθερός, θα είσαι και με 1.95ν αλλά όταν πάει full load ο CPU ή αρχίσουν να δουλεύουν πολλά μαζί (CD/DVD-RW, κάρτες γραφικών κτλ) τότε θα κόλλαγε ή θα έκανε restart. Ή μιά και το chieftek δεν φημίζεται για την ασφάλειά του, overload και μπαμ. Δεν μπορεί στην είσοδο των Windows να ζητήσουν ΟΛΑ τόσο ρεύμα που να μην αντέξει το τροφοδοτικό.

Link to comment
Share on other sites

H τάση από τα molex και του ATX πηστεύω ότι σε πολλά τροφοδοτικά δε συνδέονται μεταξύ τους. Κοίταξα το review για το Tagan που λέει ο Vag και φαίνεται να δίνει ρεστα. Είναι καλύτερο από το αντίστοιχο modelo της Antec. Βέβαια δε ξέρω και πόσα θέλεις να διαθέσεις...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.