Jump to content



αερας μεσα η εξω?


fatal

Recommended Posts

Γεια σας ,

Εχω το thermaltake soprano και εχω βαλει στα πλαγια 2 fans τα οποια βγαζουν τον αερα απο το κουτι!

Στο πισω μερος του κουτιου εχει επισης ενα φαν απο το οποιο ο αερας βγαινει παλι εξω.

Η ερωτηση ειναι, να βαλω τα 2 πλαγια φαν να βαζουν αερα στο κουτι η να βγαζουν?:suicide2:

Link to comment
Share on other sites

Όσες φορές έχω βάλει πλαινούς ανεμηστήρες να βγάζουν τον αέρα εξω είχα μεγαλύτερες θερμοκράσιες σε Northbridge και κάρτα γραφικών από όταν έβαζαν.Η κάρτα ειδικά ηταν 5 βαθμούς πιο κρύα όταν έβαζε ο πλαινός

Link to comment
Share on other sites

όχι, το να τους κάνεις να βάζουν αέρα έχει κάποιο νόημα. Το να τους μπλέξεις δε θα κερδίσεις τίποτα.

Σχεδίασε με ένα χαρτάκι το κουτί σου, έχε υπ'οψιν ότι ο ζεστός αέρας πάει προς τα πάνω, και κανόνισε το airflow να περνάει απο τα ζεστά μέρη του υπολογιστή. Συνήθως αυτό το επιτυχγάνεται με fans να ρουφάνε στο εμπρός μέρος/κάτω μέρος, και να βγάζουν στο πλάι/πίσω/πάνω.

Επίσης ακούγεται ότι σε σχετικά αεροστεγές κουτί (χωρίς πολλές τρύπες κτλ), το ποσό του αέρα που θα βγαίνει είναι καλύτερα να είναι μεγαλύτερο αυτού που μπαίνει (αρνητική πίεση κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν έχεις μπροστά τότε θα βάλεις τους πλαινούς να ΒΑΖΟΥΝ αέρα κρύο από έξω (φαντάζομαι οτι η θέση τους θα είναι κέντρο και πίσω ώστε να χτυπάνε κατευθείαν επεξεργαστή και γραφικά) και τον πίσω να βγάζει. Αν γίνεται βάλε και έναν μπροστά να βάζει κ αυτός.

εδώ γενικά πως πρέπει να είναι η ροή. Εσύ δεν έχεις μπροστά πάνω και κάτω. ''Αντικατέστησε'' το μπροστά και το κάτω με το πλαινό σου (να βάζει) και το πάνω με το πίσω (να βγάζει).

Link to comment
Share on other sites

Η ερωτηση ειναι, να βαλω τα 2 πλαγια φαν να βαζουν αερα στο κουτι η να βγαζουν?:suicide2:

Δοκίμασε και έτσι και αλλιώς, παρατηρώντας παράλληλα τις θερμοκρασίες σου.

Και σε εμένα οι θερμοκρασίες είναι καλύτερες με τον πλαϊνό να βάζει.(+1 μπροστά να βάζει+1 πίσω να βγάζει.)

Δε ξέρεις όμως τι γίνεται από κουτί σε κουτί, και από airflow σε airflow:getlost:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

εγω εχω ενα haf 922 και εχει σχεδιαγραμμα για το πωσ να βαλω τουσ ανεμηστηρες. μονο ο μπροστινος βαζει και οι αλλοι βγαζουν. και γενικα εχω κανει μια ροη αερα μπρος τα πισω. την ιδια διαταξη εχω και στους ανεμηστηρες τις ψηξτρας. βασικα απο οσα εχω δει ολα βγαζουν απο το πλαι. τρ ειδικα με την ζεστη καλυτερα να βγαινει ο αερας και να κυκλοφορει μεσα στο κουτι σαν ρευμα αερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νομιζω οτι το haf 932 μου εχει τον πλαινο μεγαλο να ριχνει μεσα...και οι αλλοι οπως του λετε ο μπορστα βαζει και ο πισω βγαζει!

κατι θα ξερουν λογικα!

ερωτηση:αν βαλω εναν πανω να βγαζει(μονο ενας χωραει γιατι εχω το τροφοδοτικο πανω) θα κερδισω κατι δεδομενου οτι ο ζεστος αερας παει πανω?

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ηταν να τηρειται η καλη ροη μεσα στο κουτι και λιγη βασικη φυσικη του αερα. Δηλαδη αφου ο κρυος αερας ειναι πιο βαρυς απο τον ζεστο τοτε ο κρυος πρεπει να εισερχεται απο κατω και ο ζεστος να διαφευγει απο πανω.

Επισης ο πισω ανεμηστηρας αυτος που ειναι διπλα απο τον επεξεργαστη πρεπει να ειναι ο δυνατοτερος του κουτιου ετσι ωστε να συνεργαζεται κιολας με την ψυκτρα για καλυτερα αποτελεσματα (κατι σαν pull-push δηλαδη)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.