Jump to content



HD5870 after market cooler?


Chosen

Recommended Posts

Καλησπέρες, για δεύτερη φορά τα τελευταία 5 χρόνια λύγισα και πήρα κόκκινη, συγκεκριμένα μια 5870 από τον Ζαφείρη. Το αν θα μείνει στο pc μου θα το αποφασίσει ο Catalyst και ο ανεμιστήρας της (fwiw, από coil whine μπόλικο, να φάνε και οι κότες).

Την καρτούλα την πήρα μεταχειρισμένη 275 ευρώ την περασμένη βδομάδα (οι άλλες 2 κάρτες που είχα δει στις αγγελίες ήταν μια 285 στα 200, μια 5850 στα 250 και μια 480 στα 400), οπότε πήγα με την χρυσή τομή και την επιβεβαίωση από τον Levelone ότι άμα μου βγάλει πρόβλημα ο Catalyst, θα φάει τις γαλότσες του.

Τι after market heatsinks παίζουνε γι'αυτήν; Νερό δεν θέλω να βάλω, budget θα ήθελα να μην περάσει το 50-60άρι.

sapphireradeonhd5870vid.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω στα χερια μου την Prolimatech mk-13 απο πλαισιο (1 κομματι ηταν) και περιμενω την Thermalright VRM-R4 για τα VRM's απο μερα σε μερα.

UBER Cooling

Ενδιαφέρουσα πρόταση το VRM-R4, αλλά σκεφτόμουν να το ζευγαρώσω με αυτήν. Ε;

Link to comment
Share on other sites

Εχω διαβαζει στο web οτι ta vrm ton 58xx χτυπανε κοκκινο 100αρες οποτε λογικα θα χρειαστεις κατι για να τα ψυξεις.

Η prolimatech στην πρωτη της εκδοση δεν εδεινε ψυχτρα για τα vrm ,,τωρα εχει μια μικρη η οποια και αυτη δεν κανει φοβερη δουλεια.

Εγω θα επελεγα απο thermalright(trad2 ή spitfire μαζι με τα vrm coolers της ιδιας)μαζι με κανεναν nexus undervolted fan και εισαι silenced αρχοντας και uber cool!!

H trad2 δεν ξερω εαν υποστηριζεται απο 5870!!

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με τις 58ΧΧ είναι πως η πλάκα που χρησιμοποιείται για να κρατάει δροσερά τα VRM είναι must να παραμείνει (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπως τα R3/4). Γενικά, ο υπάρχων τρόπος που διώχνει και τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί φαίνεται να είναι ιδεώδης, οπότε πριν αγοράσεις 1-2 aftermarket λύσεις (άλλη για την GPU και άλλη για τα VRM) βεβαιώσου για την τοποθέτηση όσο και για την άνοδο της ambient temperature. Θέλουν και καλή ροή αέρα μέσα στο κουτί αλλά και ευρυχωρία αυτές οι λύσεις. Τέλος, αν είναι τελικά να περάσεις το budget, έδινες άλλα λίγα και έπαιρνες την 480 με λίγο "σκόντο".

Link to comment
Share on other sites

Πέτρο έχω ίδια.

Σε idle δεν ακούω τίποτα με HAF στα 40cm απο τα πόδια μου.

Coilwhine ακουσα μόνο στο Heaven demo, Πουθενα αλλού, εσύ έχεις γενικά? πχ Metro/Crysis κλπ δεν ακούω whine.

παίζει άνετα 960-980 πυρήνα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.