Jump to content



E-17 & lxde


Havic

Recommended Posts

Hello, είμαι νέος χρήστης του Linux, τώρα έχω Mint (gnome) και επειδή τρώω freeze χωρίς λόγο, έχω κάνει memtest δεν βρήκε ούτε ένα λάθος επίσης είμαι σίγουρος ότι δεν φταίνε οι θερμοκρασίες του HD και Cpu, λέω να κάνω format και να βάλω PCLinuxOS E-17, ποία είναι η γνώμη σας για αυτό? μπας και έχετε υπόψιν σας κάνα συγκριτικό ανάμεσα σε E-17,gnome και lxde, το E-17 και το lxde είναι σταθερά? ποιο είναι ποιο ελαφρύ, το E-17 από video που έχω δει φαίνεται πολύ όμορφο.

YΓ.1 To linux αν και είναι σίγουρα πιο ελαφρύ και όμορφο από τα win μήπως είναι και πιο ζεστό? ειδικά με το έκτρωμα το flash έλεος....

ΥΓ.2 Να πω ότι τα μιντ είναι η ιδανική έκδοση για να αποχτήσει κάποιος μια πρώτη επαφή με το linux, από τη στιγμή που θα τα εγκαταστήσεις όλα παίζουν από default.

Link to comment
Share on other sites

το mint ειναι σχετικα βαρια διανομη

θα σου προτινα να δοκιμασεις fedora

και καλο θα ηταν να εγκαταστησεις εσυ

τα πακετα που θες, δοκιμαζοντας ταυτοχρονα

απο'τι να σου τα δώσει ετοιμα η διανομη σου

παντος για να διαλεξης διανομη

τα live cd ειναι ο πιο ευκολος τροπος

Link to comment
Share on other sites

βασικα για να διαλεξεις διανομη νομιζω ενα virtualbox θα βοηθησει περισσοτερο!Αν εχεις ορεξη για λιγο ψαξιμο παραπανω δοκιμασε και τα arch με καποιο ελαφρυ περιββαλον οπως το xfce.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω άλλα Fedora δεν με ψήνει θα προτιμούσα Centos αν ήταν να πάω σε κάτι κοντά σε RH, είχα δοκιμάσει αρκετές διανομές μέσω virtualbox και σε live cd, η πλύση εγκεφάλου για την Arch που έφαγα σε άλλο φόρουμ έπιασε τόπο(δεν το λέω για κακό, απλά την χρησιμοποιούν αρκετοί εκεί) θα τη δοκιμάσω στο μέλλον, όπως και Slackware,FreeBSD και mandriva (λίγες ξέρω :p), τώρα δοκιμάζω να δω τι DE ή Wm θα με βολέψει για να κρατήσω, το xfce αν και ελαφρύ δεν μου αρέσει γι'αυτο είπα το lxde, τεσπα απλά ήθελα να δω αν έχει κάποιος καμιά εμπειρία με E17 και αν ξέρει κάτι για αυτό, αύριο θα πάω να πάρω κάνα cd (ξέμεινα :p) και θα σας πω, το ενδιαφέρον μου τράβηξε το γεγονός ότι E17 δεν έχει σχεδιαστή για να χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών μπορείς να ενεργοποιήσεις το opengl για games αλλά ο window manager χρησιμοποιεί software rendering (λογισμικό Οπτικοποίησης :p), για να είναι συμβατός με κάθε computer, so αν ξέρετε κάτι για το E17 plz say so.

Enlightenment,

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=dp6uL4l-L_E&feature=related]Video[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=2yDB60wqgN4&feature=related]Video[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=nmlmMM42C30&feature=related]video[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Το φριζάρισμα που αναφέρεις είναι παλιότερο πρόβλημα που υπήρχε και στο ubuntu αλλά το συναντάμε ακόμα και τώρα.

Είχε να κάνει στις περισσότερες περιπτώσεις με κάποιο πρόβλημα με τον driver της κάρτας ήχου αν θυμάμαι καλά.

Λογικό να παρουσιάζεται και στο mint πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν το ήξερα..αλλά είναι ενοχλητικό πρώτα γιατί αναγκάζομαι να τον κλείσω με το poweroff (το alt + Sysrq REISUB συνήθως δεν πιάνει) και το χειρότερο χάνω ότι έχω κατεβάσει από τη στιγμή που άνοιξα το transmission μέχρι το restart....είχα αρχίσει να ψάχνομε για να κάνω underclock την cpu αλλά αν τρώω freezes τώρα... ε μετά άστα...δεν θα ξέρω τη φταίει...γιαυτο θέλω κάτι σταθερό, στο τέλος με βλέπω με debian stable ή slackware :p

Link to comment
Share on other sites

Βαριέμαι να το ψάχνω... τεσπα τελικά δοκίμασα το E17 ωραίο αλλά καθόλου ελαφρύ (350+ ram), ήταν πιο βαρύ από gnome και με εκνεύριζε που με το αριστερό click έβγαζε το μενού...οπότε πάλι φορματ και τώρα έχω Lxde και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό, όταν ανοίγω το pc μου τρώει 140mb!!! (έχω βάλει και το compiz), απο εμφάνιση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από gnome ή kde , ειδικά μόλις σετάρω και το conky, για να μην τα λέω όλα τέλεια μέχρι στιγμής δεν έχω βρει πως να κάνω ασφαλή κατάργηση συσκευών (το unmount μου εμφανίζει το μνμ για να το αφαιρέσω άλλα δεν σταματάει την τροφοδοσία), δεν έχω βρει πως να βάζω συντομεύσεις και τον κάδο τέλος ο chromium δεν είναι τόσο σταθερός όσο ο chrome (δεν τον βρήκα στο PclinuxOS) όταν παίζει flash, ο μοζιλλα δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι σταθερότατος, ο μόνος λόγος που έψαξα να βρω τον chrome είναι η ταχύτητα του, η διαφορά στη εκκίνηση μοζιλλα - κρομε είναι πολύ μεγάλη, αν δεν αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα θα μείνω με lxde, αλλιώς επιστροφή στον gnome, so far so good!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.