Jump to content



Προοπτικές νέου "PC Shop"


kbilly13

Recommended Posts

Θα ήθελα τη γνώμη σας, για το πως βλέπετε το μέλλον των καταστημάτων πληροφορικής και τις πιθανότητες-προϋποθέσεις επιτυχίας.

Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω την κίνηση - δεν μιλάω βέβαια για Στουρνάρη-κέντρο, δεν υπάρχει η δυνατότητα, αλλά για ένα κατάστημα συνοικιακό (Πειραιάς, Ηλιούπολη, Βύρωνας, Παγκράτι... δεν ξέρω ακόμα), με "χαρακτήρα", προσωπικό στυλ και συγκεκριμένη "ταυτότητα"...

Είναι ρίσκο, αλλά είναι κάτι που μου αρέσει πραγματικά, και είναι ευκαιρία να ξεφύγω από το υπαλληλίκι, και να δημιουργήσω κάτι δικό μου, να "τρέξω" , να κουραστώ, να προσφέρω όλη μου την καλή διάθεση και όρεξη, και να το κάνω για μένα...

Είμαι αισιόδοξος και φιλόδοξος, αλλά και συγκρατημένος, το ξέρω ότι δεν θα πάω για να "πιάσω την καλή", από την αρχή τουλάχιστον,

Έχω όμως και κάποιες επιφυλάξεις... δεν ξέρω τι ζημιά μπορούν να κάνουν τα "πολυκαταστήματα"-"super market", και τελικά ποιος είναι αυτός που κινεί την αγορά... είναι οι "άσχετοι", είναι οι γνώστες? που θα πρέπει να απευθυνθώ, και ποια θα πρέπει να είναι τα "όπλα" μου?

Θα με ενδιέφερε πραγματικά να ακούσω τη γνώμη σας, τίποτα δεν είναι σίγουρο, και ούτως ή άλλως, πιστεύω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβεντούλα...

Link to comment
Share on other sites

Εκεί που μπορεί να χτυπήσεις σίγουρα είναι στις σχέσεις με τον πελάτη. Αν έχεις καλές υπηρεσίες, στο χώρο του πελάτη θα έχεις και δουλειά. Εκει υπάρχει κενό.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο νομιζω ειναι κατι που σκεφτονται αρκετοι τεχνικοι του κλαδου που αυτη την στιγμη ειναι υπαλληλοι σε καποια εταιρια. Αν και μικρος σε ηλικια(ουτε 24) το εχω σκεφτει κι εγω αρκετες φορες.

Δυστυχως το ρισκο ειναι μεγαλο και πρεπει να εισαι ΑΡΚΕΤΑ αποφασισμενος ωστε να μπορεσεις τουλαχιστον στην περιοχη που θα βρισκεσαι να χτυπησεις την αγορα.

Εκτος αυτου, αν και νομιζω δεν χρειαζεται να σου το πω, πρεπει να εισαι ετοιμος για τα χειροτερα. Η τωρινη Κυβερνηση αλλα και οι επομενες που θα ερθουν πιστευω οτι δεν βοηθανε και πολυ την κατασταση με τις μικρομεσαιες επιχειρησεις.

Επιφυλαξεις πρεπει παντα να εχεις. Τα πολυκαταστηματα δυστυχως εχουν μπει και αυτα στο παιχνιδι και το χειροτερο ολων ειναι οτι εχουν μικρο κερδος λογω μαζικων αγορων. Εσυ ομως πουλας κυριως εξειδικευση. Μπορει το Carefour να πουλαει 10 υπολογιστες τον μηνα αλλα αυτο συμβαινει ΟΧΙ μονο σε τελειως ασχετους αλλα κυριως σε ανθρωπους που δεν εχουν τον ΧΡΟΝΟ ωστε να ψαξουν το θεμα. Οταν ομως ο υπολογιστης αυτος χαλασει(γιατι αυτο ειναι το μονο σιγουρο) και αναγκαστει ο πελατης να αντιμετωπισει το Service μεγαλων εταιριων (βλεπε InfoQuest, Πουλιαδης, Altec) τοτε στο τελος θα στραφει ΠΑΛΙ σε εσενα. Που και θα ερθει σε πιο αμεση επαφη μαζι σου αλλα και θα εκτιμηση τις διαφορες "μικροχαρες" που θα σου ζητησει.(θελω να ανοιγει η Taskbar του office μαζι με τα Win, θελω backup στα αρχεια μου και τα λοιπα)

Για καποια περιοδο αυτο το πραγμα θα το κανεις αναγκαστικα ετσι ωστε και να σε μαθει ο κοσμος αλλα και να φτιαξεις ενα δικο σου πελατολογιο.

Οπως ανεφερα παραπανω το οπλο σου στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι η εξειδικευση.

Ο πωλητης του Πλαισιου ή του Carefour μπορει να αντιμετωπισει εναν αμαθη αλλα δεν μπορει να του κανει προσωπικη "χαρη" οπως επισης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να αντιμετωπισει καποιον "γνωστη". Εσυ μπορεις να κανεις και τα 2.

Link to comment
Share on other sites

Τα super market οπως πολυ καλα το ειπες ρυθμιζουν την αγωρα

Δες μεγαλες εταιριες που εκλεισαν (alfa computers microchip) η αλλες που εχουν ζημια.

Με ενα κερδος 6-10% που θα πας να βγαλεις για να εισαι ανταγωνηστικος με e-shop mgmanager ramshop θελεις μεγαλο ντζιρο που δεν θα τον βρεις στην Ηλιουπολη.

Το hack εχει γινει καθεστος για πολλους o/c και δεν βλεπω να το αλλαζουν.

Εσυ ομως μπορεις να κανεις το εχης: Εναν συνδιασμο e-shop hack με ενα ολοκληρομενο site με rewiews και συγκριτηκα με αμεση αγωρα του προιοντος. Καλο θα ηταν να προσφερεις προιοντα με εγκυημενο o/c σε μεγαλυτερη τιμη π.χ. barton 2500+@3200+ στα 110 euro σημερινη τιμη. Ειναι μια ταχτικη που χρησιμοποιηται κατα κορον στην Γερμανια.

Link to comment
Share on other sites

κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος περίπου

Όντως με φοβίζει η αντιμετώπιση των μικρών επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις, και η πορεία του εμπορίου γενικότερα, μιας και το "μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό", και οι κυβερνήσεις σαφώς και θα υποστηρίξουν τα "μεγάλα ψάρια"... γι'αυτό είμαι και αρκετά επιφυλακτικός

Συμφωνώ ότι η εξειδίκευση, το κάτι παραπάνω στην εξυπηρέτηση, και γενικότερα η "επαφή" με τον πελάτη πριν και μετά την αγορά είναι κάποια ατού, ... αλλά αρκούν? ειδικά όταν δεν υπάρχει και πολύ μεγάλο κεφάλαιο, και άρα η δυνατότητα για μεγάλες συμφωνίες-παραγγελίες με αποτέλεσμα χαμηλές τιμές προϊόντων...

βέβαια είναι μεγάλη υπόθεση να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πελάτη, και να αποκτήσεις κάποιο (έστω και περιορισμένο) πελατολόγιο για αρχή τουλάχιστον.... και είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο ευχαριστημένος πελάτης, θα φέρει και άλλον πελάτη, κ.ο.κ.

Χωρίς ρίσκο πάντως.... δεν γίνεται δουλειά...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από skelos [Σήμερα, στις και 22:37]

Δες μεγαλες εταιριες που εκλεισαν (alfa computers microchip)

Το hack εχει γινει καθεστος για πολλους o/c και δεν βλεπω να το αλλαζουν.

Εναν συνδιασμο e-shop hack με ενα ολοκληρομενο site με rewiews και συγκριτηκα με αμεση αγωρα του προιοντος. Καλο θα ηταν να προσφερεις προιοντα με εγκυημενο o/c σε μεγαλυτερη τιμη π.χ. barton 2500+@3200+ στα 110 euro σημερινη τιμη.

το "alfa" και "microchip" ,για μένα, ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα κλείσουν... για αρκετούς λόγους, και σίγουρα δεν τους έφταιξαν άλλοι...

Προς θεού... δεν έχω "βλέψεις" προς hacshop... είναι πολύ επιτυχημένο κατάστημα πιστεύω από πολλές πλευρές, και το θεωρώ παράδειγμα προς μίμηση... για το πως θα πρέπει να είναι ένα σύγχρονο "computerομάγαζο"... και το βλέπω και σαν στόχο να φτάσει κάποιος σε τέτοιο επίπεδο, έστω και μακροπρόθεσμα.

Αυτό που συμφωνούμε είναι ότι μία καλή διαφήμιση, και ένα "άρτιο" site, ακόμη και με reviews των προϊόντων, σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά...

Link to comment
Share on other sites

Μιλώντας επιχειρηματικά μια είναι η λύση, προμήθειες σε δήμους και νομαρχίες. Ψάξε για γνωστούς και να ξέρεις είναι πιο εύκολα αυτά στις επαρχείες.

Τα λίγα με κόπο, τα πολλά με κόλπο :devil:

δίασημη φράση πρώην σοσιαληστη υπουργού

Link to comment
Share on other sites

εξιδικευση, ενημερωση, δικη σου εισαγωγη, ευγενεια, εξυπηρετηση περισσοτερη απο οση φανταζεται ο ταλαιπωρος πελατης (ο σημερινος πελατης χρειαζεται ψυχολογικη υποστηριξη, κατι που δεν αντεξα μετα απο 3 χρονια στη λιανικη), θαρρος, θρασος και γερο στομαχι.

καλη επιτυχια απο τωρα :)

Link to comment
Share on other sites

καταλαβαίνω τι λές...

έχω κάνει και εγώ 3 χρόνια στη λιανική σαν υπάλληλος..

πολύ σπουδαίο πράγμα να μπεις στο "πετσί" του πελάτη, και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του

αλλά το καταραμένο το υπαλληλίκι, δεν το αντέχω άλλο!

Πρέπει να αρχίσω να κινώ εγώ τα νήματα... δεν πάει άλλο.-

Και στο κάτω-κάτω, τι στο καλό? θα σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει pc ή να κάνει κάποια αναβάθμιση? ή να χρειαστεί κάποιο service? έστω και συνοικιακά..

Link to comment
Share on other sites

Να πω και εγω κατι ευχαριστο....

Η polygon....εκλεισε!!!!

:(

Παντως τα παιδια πιο πανω εχουν απολυτο δικιο σε αυτα που λενε.

Να προσθεσω μονο οτι κατα την γνωμη μου το σημειο που θα το ανοιξεις ειναι το Α και το Ω για τον πρωτο καιρο.

Και οταν τα βαλεις κατω με χαρτι και μολυβι, τα νουμερα θα πρεπει να σου "βγαινουν" ακομα και στις μερες που υποθετικα θα βαρας μυγες....

good luck :flower:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις και 00:01]

Να πω και εγω κατι ευχαριστο....

Η polygon....εκλεισε!!!!

:(

good luck :flower:

Δεν ξέρω αν αυτό είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο....

σε μία εποχή που ισχύει... "ο θάνατος σου, η ζωή μου"...

πρέπει βέβαια να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν, τα "μηνύματα" της αγοράς!

Link to comment
Share on other sites

Παντως ο παραγοντας που ειπε ο Ζαρρας, δηλαδη το μερος οντως ειναι κατι που δεν ανεφερα και παιζει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ρολο. Οσο για την θεση, I'll make you an offer you cannot refuse. XEXEXEXEXEXEXE. Ελπιζω να μας ενημερωσεις για το τι θα κανεις τελικα. Θα περιμενουμε. Και στα εγκαινια περιμενουμε προσκλησεις για να κατεβει ολη η ομαδα απο τα βορεια.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kbilly13 [Σήμερα, στις και 02:17]

αρκεί, φεύγοντας, να πάρετε όλοι από κάτι..

Αυτο εννοειτε.........Βαλε εσυ το πουλμαν κι εγω σου αδειαζω το μαγαζι. Με την καλη εννοια βεβαια.

Link to comment
Share on other sites

Ας μιλησει λοιπον και ενας πρωιν τεχνικος (Quality Control) της Polygon :D Επειδη τον τελευταιο καιρο και γω ειμαι πολυ στο ψαξιμο και εχω δει και απο κοντα το ξεκινημα το ανοιγμα και την εισχωρηση μιας εταιρειας πληροφορικης στην αγορα θα σου ελεγα οτι το πιο σημαντικο ειναι η εξηπηρετηση η αξιοπιστια και το after sales support και κακα τα ψεματα και οι τιμες ...που οπως καταλαβαινεις μπορεις να πετυχεις καλυτερα μονο με δικες σου εισαγωγες!Λιγο πολυ ολα αυτα που ειπα ειναι γνωστα... το θεμα ειναι οτι πρεπει να αποφασισεις σε τι μεριδο τις αγορας θες να απευθυνθεις ετσι ωστε να υποστηριξεις περισσοτερο τις αντιστοιχες υπηρεσιες (για τους λογους του περιορισμενου κεφαλαιου και ελλειψης εμπειριας)

Παντως σου ευχομαι σε οτι αποφασισεις να κανεις καλη τυχη ;)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε billy, την αγορά δυστηχώς την κινούνε οι άσχετοι(πελάτες) κατά την γνώμη μου, αυτή τη δεδομένη στιγμή... σιγά σιγά όμως τα πράγματα αλλάζουν, ο κόσμος ενημερώνετε και αρχίζει να ξεχωρίζει και να πράττει ανάλογα.

Αλλά, για να ξεκινήσεις κάτι το οποίο μακροπρόθεσμα θα πετύχει, θα πρέπει αυτό το κάτι να προσφέρει αυτά που λείπουν από τους υπολοίπους.

Το να ανοίξεις ένα κατάστημα που θα προσφέρει ότι και τα "σούπερ μάρκετ υπολογιστών" δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Θα πρέπει να χτυπήσεις την τοπική αγορά προσφέροντας υπηρεσίες και επαγγελματισμό που λείπουν από τους ανταγωνιστές σου...

Δεν ξέρω κατά πόσο ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να το πετύχει ένας άνθρωπος μόνος του, ίσως η λύση της συνεργασίας με άνθρωπο/ους που εμπιστεύεσαι επαγγελματικά, να είναι καλύτερη.

Καλή επιτυχία πάντως, σε ότι και να κάνεις... ;)

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα, το πεδίο δράσης (αρχικά τουλάχιστον), θα είναι περιορισμένο, και η πορεία θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι...

Πιο πολύ φαντάζομαι, θα κινηθώ στον τομέα "αναβαθμίσεις-parts-περιφερειακά", δεν θα μπω κατ'ευθείαν στα "βαθια νερά", δεν με παίρνει..

το πολύ σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να αποκτήσω "καλό όνομα", να κερδίσω την εμπιστοσύνη του κόσμου και να είμαι μέσα στις εξελίξεις

Δεν είναι καθόλου εύκολο, το ξέρω, αλλά όρεξη και διάθεση σίγουρα υπάρχει και νομίζω ότι από εκεί ξεκινάνε όλα (μαζί με την αποφασιστικότητα)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.