Jump to content



Η.Π.Α.: Νομοθετική πρόταση δίνει στο Πρόεδρο την δυνατότητα να "κλείνει" το διαδίκτυο


HotPeanut

Recommended Posts

Μολονότι δείχνει ότι θα μπορούσε να έχει πρακτική εφαρμογή σε περίπτωση που κάτι παει πολύ στραβά, φαντάζει ως σενάριο που ήδη υπάρχει στη Λιβύη. Εκεί για παράδειγμα με εντολή του Καντάφι κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια, ίντερνετ και τηλέφωνα με το εξωτερικό αν κάτι του ξυνίσει :laughing:

Link to comment
Share on other sites

Το "κλου" της υπόθεσης, είναι για ποιό κομμάτι του διαδικτύου συζητάμε. Για ότι αφορά την Αμερική (αμιγώς Αμερικανικά δίκτυα), ή για ολόκληρο τον παγκόσμιο ιστό?

Επίσης, ακόμη και το πρώτο αποκλειστικά να είναι, πώς μπορεί να εξασφαλιστεί οτι οι συνέπειες δεν θα επεκταθούν σε τρίτες χώρες ή οτι θα είναι καθολικό το κλείσιμο του διαδικτύου στην Αμερική (μια εταιρία της Κίνας π.χ. μπορεί να στεγάζει το ψηφιακό τμήμα της σε servers στην Αμερική, και το αντίθετο)?

Δεν γνωρίζω παρά πολύ αμυδρά τόσο τη λειτουργία του διαδικτύου σε επίπεδο υποδομών όσο και τους νόμους που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις, αλλά προβληματίζομαι στο κατα πόσο μπορούν να επιβληθούν νόμοι αυτού του είδους (που όπως όλοι οι νόμοι, βασίζονται στην εθνική κυριαρχία και ισχύουν στην επικράτεια ενός κράτους), σε κάτι το οποίο δε διαθέτει σύνορα και είναι πλήρως παγκοσμιοποιημένο, όπως το διαδίκτυο.

Τέλος, αν αναφέρεται στο διαδίκτυο ως σύνολο, δεν θεωρείται επακόλουθο οτι ο νομοθέτης αντιλαμβάνεται τον παγκόσμιο ιστό ως αποκλειστική ιδιοκτησία των ΗΠΑ? Και αν ναι, κάτι τέτοιο, όπως επίσης και η ενεργοποίηση των προβλεπόμενων απο το νόμο εξουσιών, δε θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν casus belli για όλα τα υπόλοιπα κράτη του πλανήτη, εναντίον των ΗΠΑ, μέσα στα πλαίσια των παγκοσμιοποιημένων επικοινωνιών, εμπορίου και οικονομίας?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.