Jump to content



Q6600 OC Και Windows 7


potis

Recommended Posts

Εχω μερικες ερωτησουλες..

1)Βαριομουν απιστευτα..και ειπα να κανω ενα μικρο OC στη CPU μιας και παντα ηθελα αλλα υπαρχει ο φοβος μην γινει τιποτα...Τελως παντων σαν αρχαριος και εγω..Ηξερα καποια πραγματα..Ειδα κατι αλλα..Αλλαξα το FSB απο 266 σε 333..Οποτε εχο 3GHz ..Το προβλημα ειναι..Απο τοσα αρθρα που εχω διαβασει ξερω οτι ειναι καλο να "πειραζεις" και την RAM (timings..Volts..)Αν και εχει αυτοματα τα settings αν αλλαξει κατι..αλλα ..δεν ειμαι σιγουρος πως και γιατι..και ρωταω..γιατι το PC δεν βλεπω να εχει καποιο προβλημα αφου εκανα την αλλαγη και ακολουθησα μερικες οδηγιες περι P5K Series.. (Εχω P5K SE) περι Disable and Enable καποια πραγματα στο BIOS..Καποιος να μου πει τι θα πρεπει να κοιταξω/Διαβασω? Εχω 4χ1GB 800Hz Kingston dims αν εχει καποιος να με πει τι να check χορις να ψαχνω πολλα πραγματα ;p

2)Εχω ενα αλλο προβλημα ..Και δεν ξερω τι φταιει τα 7 ή το CPU-Z που εχω για να βλεπω τι και πως..Και παντα στα Windows..με δειχνει 1600Hz (πριν..τωρα δειχνει 2000Hz αφου πηγα τον επεξεργαστη στα 3Ghz..)..αλλα εχω Disable στο BIOS to Ιntel SpeedSet κατι >_> να μην αποφασιζει το λειτουργικο ταχυτητες αλλα παντα να τρεχει στα 3Ghz..Γιατι το CPU-Z δειχνει παλι νουμερα Idle καταστασεων ενω εχω πει στο PC να εχει οτι ταχυτητα υπαρχει και οχι underclocked γιατι ειμα απλα στο Desktop?

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις 400 fsb με multi 8 (8X400=3,2ghz).

Μετά βάζεις fsb/dram 1:1, οπότε και οι μνήμες σου θα παίζουν στα 800.

Καλό είναι επίσης να βάλεις τις τάσεις χειροκίνητα. Δες τι δίνει η μητρική σου στο auto, και όρισε τις ίδιες τιμές για αρχή κι' εσυ.

Τρέξε κάποιο stress test να βεβαιωθείς πως το σύστημα είναι σταθερό, ρίχνοντας μια ματιά στις θερμοκρασίες σου παράλληλα.

Aν αποτύχει, θα πρέπει να ανεβάσεις λίγο vcore ή μπορεί και το nb voltage. Οπότε επανέρχεσαι για να σου πουν τα παιδιά που έχουν ασχοληθεί με τον q6600 τι fine tuning να κάνεις στις τάσεις σου.

Πες μας και τι ψύξη, καθώς και ποιο τροφοδοτικό χρησιμοποιείς.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.