Jump to content



[Solved] No post, no beeps, no boot, no reset, no hard shutdown


tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

πολλά no έχει ο τίτλος άλλα έτσι είναι. Και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Έχω το παρακάτω σύστημα:

Τα πάντα αγορασμένα από ΠΛΑΙΣΙΟ εκτός PSU που είναι από e-shop. Όλα είναι εντός εγγύησης.

Από εχθές λοιπόν και χωρίς καμία προειδοποίηση (κάποιο sms ρε παιδί μου) αφού πατήσω το power button, ανάβει, δείχνει ότι διαβάζει το DVD, το led ανάγνωσης του σκληρού ανάβει, αλλά δεν δείχνει τίποτα η οθόνη (που παίρνει κανονικά σήμα), δεν κάνει post, καθόλου διαγνωστικά, δεν κάνει κανένα beep και το πιο περίεργο απ' όλα δεν ανταποκρίνεται ούτε στο reset, ούτε στο hard shutdown.

Δοκίμασα να βγάλω μνήμες, GPU και σκληρούς, να κάνω reset στο BIOS και όμως καμία αντίδραση, ακριβώς τα ίδια. Οπότε στην ατυχία μου αισθάνθηκα τυχερός αφού ήμουν σίγουρος ότι θα είναι η μητρική, άρα με το ΠΛΑΙΣΙΟ δεν θα έχω θέμα. Την πήγα λοιπόν στο ΠΛΑΙΣΙΟ με κουμπωμένες CPU και Mugen 2 (που να τις ξεκουμπώνω). Σήμερα με ειδοποίησαν ότι η μητρική δεν έχει τίποτα οπότε και την πήρα πίσω.

Προσωπικά καταλήγω στην PSU αλλά και πάλι δεν μπορώ να κατανοήσω την συμπεριφορά αυτή. Έχει κανείς κάποια πρόταση, διαπίστωση, εμπειρία σχετική, πριν ξεκινήσω τον Γολγοθά του e-shop; Δυστυχώς δεν έχω άλλη PSU να δοκιμάσω και να είμαι σίγουρος.

Να σημειώσω ότι ναι, έχω συνδέσει σωστά το speaker, οπότε οποιαδήποτε σφάλματα θα τα άκουγα.

Εδώ ο τύπος με ίδια μητρική έχει ίδιο πρόβλημα και τελικά έκανε RMA τα πάντα, χωρίς λογικά να βρει φταίχτη.

:suicide2:

Link to comment
Share on other sites

Όπως έγραψα έβγαλα τελείως τις μνήμες, την GPU (έχει onboard) και τους σκληρούς και πάλι το ίδιο έκανε. Μητρική και CPU μπορούμε να αποκλείσουμε να έχουν θέμα μιας και όπως είπα τα πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ μαζί και διαπίστωσαν ότι δεν έχουν θέμα.

Άρα αφού χωρίς μνήμες, GPU, σκληρούς κάνει το ίδιο και η μητρική και CPU είναι εντάξει τι μένει; Τροφοδοτικό.

Οπότε ρωτάω αν κάποιος θεωρεί ότι δεν ισχύει το προφανές, αν κάποιος έχει πρόταση για επιβεβαίωση, αν υπάρχει εξήγηση για αυτή τη συμπεριφορά κτλ.

Το σύστημα όπως είναι τώρα, έπαιζε αψεγάδιαστα (μέχρι και στο BC2 :p) για τους 3 μήνες από τότε που του έκανα και την αναβάθμιση. Δεν βρίσκω τι έπαθε στα καλά καθούμενα...:nada:

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πριν καμια ώρα επέστρεψα σπίτι και είπα να δοκιμάσω να συνδέσω μητρική και PSU εκτός κουτιού, εξού και έκανα. Ως εκ θαύματος έπαιξε αμέσως με την onboard πάνω, έπειτα και με την Vapor-X και τέλος με όλα τα περιφερειακά. :nada:

Έτσι τα ξανάβαλα όλα μέσα και ένα ένα που τα συνέδεα πάλι έπαιζαν κανονικά! Αυτή τη στιγμή γράφω από το "χαλασμένο" PC με ένα χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά!

Προς το παρόν φαίνεται να γλύτωσα την ταλαιπωρία (όχι τπτ άλλο αλλά φεύγω διακοπές αυτή τη βδομάδα), αλλά μου φαίνεται θα πρέπει να βάλω μπρος για νέο τροφοδοτικό και κουτί (με ταλαιπώρησε αρκετά, θέλω καλύτερο cable management).

Δεν ξέρω τι έφταιξε, έχετε εσείς κάποια ιδέα;

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας. :)

edit: είχα κανονίσει να δανειστώ ένα PSU, αλλά τελικά δεν έχει νόημα. Λέω να πάω να φορτώσω το σύστημα στο full να δω αν συνεχίζει να κρατάει το τροφοδοτικό...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.