Jump to content



Ήρθε το tagan


apocalypse

Recommended Posts

Μην αντέχοντας τον θόρυβο του Antec 480W , έκανα το μεγάλο βήμα και πήρα το Tagan 480W.

Ας αρχίσω από τα θετικά : είναι αρκετά πιο βαρύ από το Antec , πάρα πολύ πιο ήσυχο :) και οι τάσεις που δίνει στα 3.3 και στα 5 είναι μεγαλύτερες από του Antec και σταθερότατες.

Και στα αρνητικά : η 12V γραμμή του είναι χειρότερη από του Antec (11.92 έναντι 11.98 σε load στα 2530 με 1.93V από το bios) , αλλά γενικά δεν είναι κακή και είναι σταθερή.

Επίσης είναι ζεστό , τρομακτικά ζεστο , μετά από 3 ώρες folding δεν μπορώ να κρατήσω το χέρι μου πάνω του (μάλλον πάνω από 60°C!!!!!).

Βασικά με ανησυχεί η θερμοκρασία του , έχω μεγάλη θερμοκρασία κουτιού (30°C) αλλά και πάλι είναι εντυπωσιακά ζεστό , είναι φυσιολογικό αυτό;

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω κατα ποσο ειναι φυσιολογικο, αλλα η ανοδος της θερμοκρασιας φερνει πτωση της αποδοσης στα τροφοδοτικα. και οι 60 βαθμοι, ειναι πολλοι για τροφοδοτικο

specs.gif

Tagan TG480-U01 PSU

Link to comment
Share on other sites

Αρχίζω να πιστεύω οτι πέτυχα ελλατωματικό...

Το έβγαλα έξω από το κουτί , ώστε να παίρνει φρέσκο αέρα , αλλά πάλι πέταγε σπίθες.

Ακόμα χειρότερα , ο πίσω ανεμιστήρας του από κάποιες στροφές και πάνω , παράγει ένα πολύ διαπεραστικό υψίσυχνο θόρυβο , κάτι σαν να γρατζουνάει ...

Τα νεύρα μου....:mad:

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι πρέπει να πέτυχες ελαττωματικό μοντέλο.

Γιατί οι θερμοκρασίες που ανάφερες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που καταφέρνει να κρατήσει το τροφοδοτικό

Ρώτα τον Αριστείδη (Aristos87) για εντυπώσεις από το δικό του που λειτουργεί κανονικά

Link to comment
Share on other sites

Φίλε apocalypse εχει πρόβλημα τοτε.... Εγώ με τον kaynd το παιδεύαμε 2-3 ώρες και ήταν σε θερμοκρασία ανθρώπινου σώματος το ακούμπαγες και δεν ένοιωθες τίποτα... Και σε idle κατάσταση ειναι τελέιος ψυγείο...

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξα το θέμα του aristos87 και είναι πολύ διαφορετική περίπτωση από την δική μου , συγκεκριμένα έχει πολύ περισσότερους ανεμιστήρες στο κουτί ( =πολύ περισσότερο θόρυβο και ροή αέρα) .

Έκανα κάποιες δοκιμές.

Βάζοντας έναν ανεμιστήρα να φυσάει προς την είσοδο του τροφοδοτικού , έπεσε πάρα πολύ η θερμοκρασία του (οπότε μάλλον το πρόβλημα είναι οτι έχω σχεδόν μηδενική ροή αέρα στο κουτί) , αλλά δεν βελτιώθηκε η 12V του , ακόμα και όντας παγωμένο.

Αλλάζοντας την κάρτα γραφικών (GF4MX460) με την 9800pro του δεύτερου PC , έπεσαν λίγο οι 3.3V , 5V αλλά ανέβηκε αρκετά η 12V , 3.39 , 5.14 , 11.97 σε load (οπότε μάλλον το πρόβλημα είναι οτι το PC μου έχει πολύ ανομοιωγενή κατανάλωση).

Ενώ σταμάτησα και τους 2 ανεμιστήρες του (ενώ είχα άλλους να το φυσάνε) και ο μυστήριος θόρυβος που ακούω ΔΕΝ προέρχεται από τους ανεμιστήρες...

Οπότε αν κάποιος έχει ένα θορυβώδες σύστημα , με μεγάλη ροή αέρα και ομοιόμορφο φορτίο , μάλλον δεν θα παρατηρήσει κανένα από τα προβλήματα που βλέπω εγώ.

Με λίγο ψάξιμο στο silentpcreview (που έχουν συστήματα αντίστοιχα ήσυχα με το δικό μου) , πολλοί έχουν προβλήματα με υπερθέρμανση , όπως και με έναν υψίσυχνο θόρυβο που ακούγεται από το εσωτερικό του τροφοδοτικού.

Απ'ότι φαίνεται το μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ελλάτωμα" είναι ο θόρυβος (δεν τον έχουν όλα) , αλλά και πάλι φαίνεται να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση...

Anyway , θα το γυρίσω , ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σαν συμπέρασμα με όλα όσα είπες είναι το ότι και πάλι είναι ποιό ήσυχο από το Antec;;;

Ρωτάω επειδή όλα όσα λες στη συνέχεια κατά κάποιο τρόπο αναιρούν αυτό που ανέφερες αρχικά ότι είναι ποιό ήσυχο.

(Βασικά και εγώ το ίδιο Antec έχω και ήθελα να περάσω σε κάτι ποιό ήσυχο :) )

Link to comment
Share on other sites

Είναι πάρα πολύ πιο ήσυχο από το Antec.

Ο θόρυβος που αναφέρω είναι πάρα πολύ μικρής έντασης , αν είχα έστω και έναν ανεμιστήρα στις >2000 στροφές , δεν θα τον άκουγα (αλλά δεν έχω).

Επίσης το κατάφερα να δουλέψει μάλλον δροσερά , συνδέοντας έναν αεραγωγό από χαρτόνι , ώστε να τραβάει αέρα από το κορυφαίο 5,25" (που τώρα είναι ανοιχτό).

Οι τάσεις του πάντως δεν είναι και τόσο καλές , στα 2640 με 2.06V , η 12V πέφτει στα 11.79 σε load (συγκριτικά το Antec δεν έπαιρνε χαμπάρι: 11.98V) , ενώ για να δείξει το πολύμετρο 12V πρέπει να πέσω στα default (1860 με 1.46V).

Πάντως θα γυρίσει πίσω , μια που πείστηκα οτι έχει πρόβλημα (κυρίως λόγω του 11.79...) , οπότε κάποια από αυτά που λέω ίσως να μην ισχύουν στο επόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από apocalypse

Πάντως θα γυρίσει πίσω , μια που πείστηκα οτι έχει πρόβλημα (κυρίως λόγω του 11.79...) , οπότε κάποια από αυτά που λέω ίσως να μην ισχύουν στο επόμενο.

Από που το πήρες?
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.