Jump to content



Ε ειναι να μην αλλαξει η καρδια σου θεση?


Digi_Aspirin

Recommended Posts

Πριν κανα 2μηνο αγορασα κατι ψυχτρες απο μαγαζι για ηλεκτρονικα για να τις μετατρεψω και να τις βαλω πανω στις XMS PC3500 corsair. Μπαινει το dremel σε εφαρμογη ολα οκ βαζω λιγο ceramique και εποξικη AS τις κολαω αλλα για κακη μου τυχη εβρισκε για κανα 2 χιλιοστα στο κλιπ του dimm. Ε λεω θα βαλω το δρεμελ στις 5000 στροφες και θα φερω τις ψυχτρες στα ισια τους. Ολα καλα, προσεχτικα, πριν τελειωσω το φινιρισμα φευγει το χερι και μπαμ η φρεζα πανω στα πινς του windond. 1o 2o 3o pin στραπατσα. Βλεπω οτι το 1ο και το 3ο ηταν οκ και μπορουσαν να κοληθουν στο 2ο ομως εφυγε το παντ απο το pcb και δεν γινοταν τιποτα. Κατεβαζω specs για το winbond και για κακη μου τυχη ειναι data pin. Με τα πολλα βρισκω οτι παει σε μια αντισταση κοντινη κολαω ενα patch μεμτεστ και ολα οκ απο τοτε.

post-227-1416070841,0219_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εμ δε τελειωσαμε. Ειχε σειρα ο σκληρος μου. Βαλε βγαλε, ε ειμαι και λιγο βιαστικος, πιεζω ενα σεριλελ αναποδα φευγει ενα πιν απο σκληρο σηκωνει το παντ του pcb. Κανα 2ωρο να καταλαβω οτι το πιν ειναι φευγατο... ωπα λεω ξανα εδω ειμαστε... τελος παντων ευτυχως που για καθε πιν εχει via το pcb και αυτο ηταν σχετικα ευκολο να κοληθει. Αμ ποτε θα μαθω να ειμαι περισσοτερο πρεσεχτικος?

post-227-1416070841,3509_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Holy Cow......

τι έκανες βρε φίλε????? και καλά, δεν λέω για τα ατυχήματα, αλλά για τον τρόπο που τα διόρθωσες.... έδωσες στο modding μία νέα διάσταση...:D

Μπράβο σου πάντως, και για το ψάξιμο που έριξες και για το γεγονός ότι σου παίζουν όλα οκ...

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεχε όταν κάνεις κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Αν βιάζεσαι , απλά μην το κάνεις εκείνη την δεδομένη στιγμή.

Δεν είναι να παίζουμε με τέτοια.

Μπράβο πάντως για την υπομονή σου , που έψαχνες datasheets , κλπ.

Take care & pay some attention next time though.

Link to comment
Share on other sites

αν και απρόσεχτος την έσωσες την παρτίδα... πλέον δεν θα ξαφνιαστώ αν διαβάσω τίτλο θρεντ: "πήγα να βγάλω την vga από το agp slot με τσεκούρι και την ψιλοτραυμάτισα, αλλά τελικά την κόλλησα..."

Link to comment
Share on other sites

Mπράβο Digi_Aspirin, πραγματικά άπαιχτος. Είχα και εγώ τέτοιο ατύχημα. Έσκασε ένα Dual N-Channel Μosfet (FDS690A) στην μονάκριβη μου και έπρεπε να το αντικαταστήσω. Δεν έβρισκα όμως πουθενά ίδιο fet γιατί ήταν out οf stock και με είπαν μόνο αν παραγγείλω 1000 και βάλε κομμάτια από Γερμανία σε 22 βδομάδες παράδοση :toomuchne

Τελικά βρήκα ένα Dual mosfet από την IRF πάνω στην παλιά χαλασμένη μου 2GTS. Tην έβαλα στο φούρνο στους 125 C με την κάτω πλάκα να ζεσταίνεται μόνο ( :nuke: προσοχή όχι στον αέρα ή στο grill) ακούμπισα απευθείας εκέι την καρτούλα μου και μόλις έπιασε τους βαθμούς τράβηξα το fet μ ένα τσιμπιδάκι.

Μετά έβγαλα με το καμένο της mobo με την μέθοδο του κανιβαλισμού (όχι φούρνο γιατί ψιλό μελανιάζει στης κόλλησης το PCB) και κόλλησα το IRF9410 :D

δε την δοκίμασα ακόμα αν δουλεύει αλλά δε νομίζω να έχει πρόβλημα. :upside:

post-47-1416070841,5626_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Με τη μνημη ειχα τρελαθει. Παντως εχει ρισκο το μοντιγκ διοτι ατυχηματα παντα μπορει να συμβουν. Και επειδη πολλες φορες αγοραζουμε hardware με την προοπτικη να το μονταρουμε πριν ακομα βγει απο το κουτι του καλο ειναι να υπαρχει ενα κολητυρι στο σπιτι. Ε και με λιγη τυχη τρεσα και φλαξ το κολλημα γινεται παιχνιδι.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.