Jump to content



Γνώμες για αγορά Laptop - To Mac or not to Mac?


Sektor

Recommended Posts

Καλημερίζω την κοινότητα.

Ανοίγω το θέμα αυτό, για να μου πείτε γνώμες σχετικά με την αγορά Laptop.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο να μου προτείνεται κάποιο μοντέλο, αν και θα το κουβεντιάσουμε αυτό παρακάτω αν έχετε την καλοσύνη βεβαίως, όσο να με βοηθήσετε στο δίλημμα στο οποίο βρίσκομαι.

Πρόσφατα έφυγα από την Αγία Παρασκευή, αλλά το σπίτι υπάρχει, αφού μένουν οι γονείς μου. Δεν έχω πλέον τίποτα εκεί, πέρα από κάτι παλιά Comics! Ούτε TV, ούτε PC, ούτε τίποτα.

Όπως καταλαβαίνετε θέλω ένα PC για να μπορώ να μπαίνω λίγο Internet και αν είναι δυνατόν να βλέπω HD ταινίες mkv 720p/1080p τις οποίες θα τις παίρνω από το σπίτι μου στην Αρτέμιδα. Ίσως να παίξω και κάποιο παιχνίδι, αλλά σπάνια.

Μου αρέσουν τα Apple προιόντα, περισσότερο τα MBP και τα iMac όπως και τα iPhone 2G και 4G.

Έτσι λοιπόν κάνω οικονομίες για να πάρω ένα MBP 13".

Μου αρέσει καταρχήν η ποιότητα κατασκευής του και φυσικά το Mac λειτουργικό. Η τιμή του όμως είναι αρκετά τσουχτερή όπως μπορούμε να δούμε εδώ. Φτάνει τα 1260Ευρώ!

Από την άλλη μεριά, μου έχουν γυαλίσει δύο κατά τη γνώμη μου, καλά Laptops με Windows, τα οποία έχουν 17" οθόνες, κάτι που τα κάνει στη δική μου περίπτωση σχεδόν Desktops Replacement με δραματικά χαμηλότερη τιμή από αυτή του MBP 13".

Τα Laptops είναι τα παρακάτω:

1) HP

2) Dell.

Το δεύτερο βέβαια δεν βλέπω να το προλαβαίνω μιας και σε λίγες ημέρες λίγη η προσφορά. Αν αξίζει τόσο παραπάνω βέβαια από το HP και κατασταλάξω εγκαίρως, μπορεί και να προλάβω.

Φοβάμαι από την άλλη ότι αν πάρω Laptop με Windows, θα ακούγονται τα φουρφούρια, θα ανεβάζει θερμοκρασίες, κλπ...

Είμαι πολύ μπερδεμένος πραγματικά.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα ήθελα τη γνώμη σας για την δική μου περίπτωση, έτσι όπως σας την περιέγραψα παραπάνω.

α). Mac ή Laptop με Windows?

B). Αν Laptop με Windows ποιο?

Ευχαριστώ και συγγνώμη για την κούραση.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακούσει τα καλύτερα για το Macbook Pro αν και εμένα (προσωπικό) το keybord του δεν μ'αρέσει καθόλου. Οτι είναι ακριβό είναι, στα 1260 παίρνεις ένα παρόμοιων δυνατοτητων toshiba/dell 15.αρη, ώστε να παραμείνει φορητό και όχι 17άρη, με μεγαλύτερη εγγύηση, συν ένα monitor/tv για να βλέπεις και TV χωρίς Η/Υ και να έχεις 22inches και όχι 13/15 στο φορητό σου, και ίσως περισσεύουν και χρήματα να του βάλεις και ένα SSD.

Από την άλλη βέβαια πολλοί πίνουν νερό στο όνομα της Apple. Εγώ μάλλον όπως κατάλαβες δεν θα έδινα 1260 για macbook.

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου, πάρε ένα από τα 2 laps που σου άρεσαν, άσε τα windows όταν και άμα θα θες να παίξεις κανένα παιχνίδι και βάλε του πάνω linux και θα έισαι ok για internet, ταινίες και ότι άλλο θές... !! :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα ήθελα να έχω και Monitor ξεχωριστό.

Από την άλλη τα Windows δεν με χαλάνε ως λειτουργικό καθόλου. Αντιθέτος, με την έλευση των 7 μου αρέσουν πάρα πολύ.

Από την άλλη ο λόγος που σκέφτομαι για MBP είναι το Unibody, για την άριστη μπαταρία, για την άριστη οθόνη (ποιοτικά), για την γενικότερη άριστη ποιότητα κατασκευής.

Αν ήμουν στην οικονομική κατάσταση να κοιτάω το MBP 15" ή 17", φυσικά δεν θα κάναμε κουβέντα. Με κλειστά τα μάτια σε Mac.

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ένα οικονομικό Laptop 15"-17" με windows 7 γι' αυτά που ζητάς είναι μια χαρά.

Από την άλλη ως φανατικός τον σταθερών υπολογιστών και επειδή σε βλέπω αναποφάσιστο, πιστεύω ότι αν δώσεις 800-1000€ μπορείς να κάνεις 2PC με ΑΜ3 και μια mobo 890G chipset 2-4GB μνήμη, σκληρό της αρεσκείας σου και να είσαι πολύ πιο άνετος με μεγάλη οθόνη και με δυνατότητα αναβάθμισης πχ κάρτα γραφικών ή extra αποθηκευτικό χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Έχω αγοράσει ένα macbook pro 13" από αμερική (άρα πόλη φθηνότερα απόσο κοστίζει εδώ πέρα) και παρόλο που δεν είμαι φαν της apple (είχα 1 vaio 1 toshiba και ακόμα χρησιμοποιώ το desktop μου για gaming και βαριές εργασίες) πρέπει να ομολογήσω πως με έχει βολέψει, έχει πολύ καλή μπαταρία, το λειτουργικό είναι ευκολο στην χρήση, γρήγορo και δεν υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής από τα windows (κατά την γνώμη μου πάντα), επήσεις το trackpad είναι απλά τέλειο. Τέλος σε σχέση με ένα pc θεωρώ πως είναι πιο αξιόπιστα τα mac (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν προβλήματα). Σίγουρα με τα ίδια λεφτά αγοράζεις ένα μηχάνημα με καλύτερες επιδόσεις (Βεβεα για της ταινίες που θες να βλέπεις και το σερφάρισμα στο ίντερνετ είναι ότι πρέπει, τώρα για games απλά και βασικά πράγματα γιατί δεν σηκώνει πολλά το 13").

Link to comment
Share on other sites

@Periklis_pap

Το γουστάρω πολύ ρε γαμώτη το mbp.

Από την άλλη η καλή του μπαταρία για τη χρήση που το θέλω δεν μου λέει κάτι, ωστόσο όμως σου φτιάχνει τη ψυχολογία όταν ξέρεις ότι έχεις ένα τόσο ποιοτικό μηχάνημα.

Ταινίες μπορείς να δεις στο mbp 13"?

@STINK

Δεν θέλω να έχω PC εκεί.

Έχω φτιάξει τον χώρο λίγο Αμερικανιά. Το κρεβάτι χωρίς πόδια στο πάτωμα με ένα περιοδικό πιο δίπλα και ένα Laptop πιο πέρα.

Δεν θέλω γραφείο και ολόκληρο PC.

Link to comment
Share on other sites

@Periklis_pap

Το γουστάρω πολύ ρε γαμώτη το mbp.

Από την άλλη η καλή του μπαταρία για τη χρήση που το θέλω δεν μου λέει κάτι, ωστόσο όμως σου φτιάχνει τη ψυχολογία όταν ξέρεις ότι έχεις ένα τόσο ποιοτικό μηχάνημα.

Ταινίες μπορείς να δεις στο mbp 13"?

Δεκτό αυτό που λες για την μπαταρία (αλλά ακόμα και μέσα στο δωμάτιο να το έχεις συνεχεια, καλό είναι να χρησιμοποείς την μπαταρία και να μην το έχεις συνέχεια στην πρίζα).

Ταινίες βλέπεις άνετα ,άμα είσαι κοντά βεβεα, έχει πόλη ωραία χρώματα η οθόνη και εγώ βλέπω συχνά ταινίες σε αυτό. Επισης άμα αγοράσεις τη νέα έκδοση με την nvidia GT320 μπορείς να παίξεις και κανα παρπάνω παιχνιδάκι.

Link to comment
Share on other sites

Όταν βγουν τα καινούρια mbp θα έχουν ίδια τιμή με αυτά?

Είναι ήδη αρκετό καιρό στην αγορά.

Λάθος μου, αυτό που κοιτάς να αγοράσεις εσύ είναι το τελευταίο μοντέλο (με την GT320M ).

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κάποια πληροφορία για το ποτέ θα ανανεωθεί η σειρά? Κανονικά είναι κάθε άνοιξη αν θυμαμε καλά. Παντός μην περιμένεις μεγάλες αλλαγές στα μοντέλα ειδικά στα μικρά όπως το 13".

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά πήρα πέρσι το 13αρι μόνο και μόνο για την ποιότητα κατασκευής το αλουμινένιο σασι του και το μαγνητικό βύσμα που κανει charge που για μενα είναι άπλα ΚΟΡΥΦΗ έστω και αν έπρεπε να δώσω ένα κάρο λεφτά παραπάνω

όσο για το λειτουργικό του είναι απλά ένας μεγάλος μύθος με πολύ μαρκετινγκ , του πέρασα 7αρια ειναι εμφανείς πιο γρήγορα απο το mac osx ,

το mousepad το θεωρούσα οτι καλύτερο σε λαπτοπ μέχρι που παρέδωσε πνεύμα..διπλό click δεν κάνει πια και πρέπει να βρω το κουράγιο να το στείλω για rma και όλο το αναβάλλω

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν να μπω στην αναμέτρηση μεταξύ της hp και της dell.

έχω το 1764 ίδιο με επεξεργαστή ι330 αλλά σαν τεχνικός έχουν περάσει από τα χέρια μου δεκάδες λαπτοπ οπότε στα γρήγορα να πω ότι το μεγάλο συν του hp είναι η ταχύτητα του σκληρού και του dell η εγγύηση.

τώρα όσον αφορά το apple έχω να πω τα εξής:

το ομορφότερο λαπτοπ στον κόσμο.

το πιο ακριβό λάπτοπ στον κόσμο.

λειτουργικό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα windows.

η μεγαλύτερη βλακεία για να το πάρει κάποιος / κάποια μόνο για ιντερνετ.

εγγύηση μόνο 1 χρόνο.

δεν χαλάει. μεγάλο ψέμα.

δεν κολλάει ιούς. ψέμα και αλήθεια αλλά γιατί είναι το 1% παγκοσμίως και ποιος ασχολείται μαζί τους.

kόστος ανταλλακτικών-επιδιόθρωσεις πανάκριοβο.

αξεσουάρ-πανάκριβα.

οθόνη από τις καλύτερες.

τελική προσωπική άποψη

"φοβερό design αλλά μην θεοποιούμε κάθε βλακομανεία των αμερικανών και τρέχουμε πίσω τους (πολύ διαφήμιση για χαζούς)"

Link to comment
Share on other sites

Samsung R580 απο εμενα με i5 4gb ddr3 500gb hdd nvidia330 1gb 800 εουρος και τα μυαλα στα καγκελα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εδώ θα συμφωνήσω και εγώ ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα για τα λεφτά του, δεν ξέρω από αξιοποιστία της samsnung (γενικά όχι σε σχέση με την apple ) αλλά κατά τα αλλά μπορεί να αξίζει να δεις κάτι σαν και αυτό, ειδικά αν δεν μπορείς να αγοράσεις mac από το εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν περάσει πολλά και διάφορα laptops απο τα χέρια μου. 12άρια, υποφορητά, desktop replacements, σχεδόν απο όλες τις μάρκες. Εκτός απο MacBook PRO. Γι αυτό λοιπόν, πήγα και τα έσκασα (1260) για το 13.3" με την nVidia 320M.

Δεν είμαι και ούτε θα γίνω ποτέ, προκατειλημμένος. Αλλα το πρώτο πράγμα που αποζητάς σε ενα φορητό, ειναι η... φορητότητα. Και σε αυτόν τον τομέα, το MacBook τα σφάζει όλα στο γονατο. Απίστευτη μπαταρία, πολύ γρήγορη και σε φόρτιση επίσης.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Πολύ καλή οθόνη, βλέπεις άνετα ταινία, παίζεις άνετα παιχνίδια (είχα βάλει C&C σε 1920x1080 σε εξωτερική οθόνη με τέρμα όλα τα γραφικά και έπαιζε νερό). Προσωπικά, δεν τον αλλάζω πλέον, παρα μόνο με κάποιο μελλοντικό MacBook.

Το δε λειτουργικό, χρειάζεται κάποια εξοικείωση μέχρι να του πάρεις τον αέρα, αλλα απαξ και ασχοληθείς κάμποσο μαζί του, θα ξαφνιαστείς απο την ευχρηστία του αλλα και την ταχύτητά του.

Μπορεί να είναι λιγο τσιμπημένο σαν τιμή, αλλα πιστεψέ με, τα αξίζει. Και ο μόνος τρόπος για να το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι, είναι να το πάρεις και να συμβιώσεις λίγο μαζί του. Χώρια του οτι χορταίνεις μόνο που το κοιτάς, ειναι πανέμορφο το άτιμο... Δεν θα το μετανοιώσεις, ειναι πραγματικά επένδυση...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.