Jump to content



ΑΑΑΑΑΑ.... Μου κλέψανε το laptop.


liberto

Recommended Posts

Κατέβηκα Αθήνα για μία μέρα (15/4) (Θησέως 208,) και μέσα σε 20 λεπτά που άφησα το αυτοκίνητο, 7 η ώρα το απόγευμα, μου σπάσαν το μικρό τζάμι, ανοίξαν την πόρτα και το τσίμπισαν. ACER 1314

ηθικό δίδαγμα:

1. δεν αφήνω ξανά στο αυτοκίνητο, σε κοινή θέα ούτε νυχοκόπτη.

2. η Αθήνα... είναι άλλη Ελλάδα...

3. κρατάω backup των σημαντικών δεδομένων

Ερωτήσεις.

1. Ξέρει κανείς εάν η ασφάλεια καλύπτει αντικείμενα κλοπής? (μάλλον όχι ε?)

2. Υπάρχει τρόπος να εντοπίσω με κάποιον τρόπο το λάπτοπ (τόσες ταινίες βλέπουμε...)

3. Χρωστάω άλλες δύο δόσεις, μάλλον τις πληρώνω κανονικά... ε?

4. μπορεί ν' ασφαλιστεί ένα λάπτοπ, κατά της κλοπής?

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσα ξέρω:

1. Η ασφάλεια μερικής κλοπής που έχεις κάνει στο αυτοκίνητο, καλύπτει στερεοφωνικό σύστημα μόνο, και όχι άλλου είδους ηλεκτρονική συσκευή. Αν έχεις κανένα κολλητό ή γνωστό ασφαλιστή ρώτα και αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα, πίεσέ τους.

2. Όχι, παρα μόνο να δηλώσεις το serial number του υπολογιστή σου στην Stolen Database της Acer (δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη εταιρεία έχει, η Toshiba πάντως έχει), έτσι ώστα αν κάποιος το πάει στο service, να του το κρατήσουν εκεί και να μην του το δώσουν πίσω.

3. Ναι, τις πληρώνεις.

4. Μπορεί να ασφαλιστεί κανονικά και κατα κλοπής και κακόβουλης ενέργειας τρίτων. Ξέρω σίγουρα ότι το κάνει η Interamerican. Και είναι ότι καλύτερο, γιατί καλύπτει τα πάντα. Μέχρι και καινούργιο μηχάνημα.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Περαστικά φίλε αλλά και συ αφήνεις σε κοινή θέα λαπτοπ??????εδω και σχολικη τσαντα να αφησεις τα σπανε για πλακα τα αμαξια και τα αρπαζουν.

Περαστικά και παλι,ξερω πως ειναι το εχω παθει με αλλο αντικειμενο ομως..

Link to comment
Share on other sites

φίλε πίκρα... σε καταλαβαίνω γιατί είμαι συνέχεια με ένα λάπτοπ και έχω αυτή την αγωνία. συνήθως το βάζω στο πορτ μπαγκάζ και το σκεπάζω με ένα μπουφάν, ή κάτι άλλο... (δε σας λέω τις πινακίδες μου μη με βρείτε :p)

τα toshiba έρχονται ασφαλισμένα νομίζω΄με interamerican.

δες το θετικά. Ευκαιρία για καινούριο! δες το acer 1501Lmi...

Link to comment
Share on other sites

Τι μου θημησες liberto, πριν απο τρια χρονια οταν ειμουνα ακομα φανταρος, παρκαρα στην

Οδο Λαγκαδα στη Θεσ/νικη το αυτοκινητο μου για 5 λεπτα. Πεταχτηκα στη κυριολεξια για να παρω μια τσαντα απο ενα φιλο που μενει στις 12οροφες. Κλειδωσα το αυτοκινητο με συναγερμο , τρεχοντας ανεβηκα στον προτο οροφο, περνω την τσαντα, και τρεχοντας παω παλι προς το αυτοκινητο. Ητανε το πολυ 3-5 λεπτα. Οταν γυρησα στο αμαξι, ητανε το πισω τζαμι σπασμενο και μου πηρανε μια μπανανα με τα χαρτια μου και ενα δερματινο που εχω απο τον αδερφο μου.. Απο τοτε μου εγινε μαθημα : Ποτε δεν αφηνουμε πραγματα σε κοινη θεα μεσα στο αυτοκινητο, παντα στο στο χορο αποσκευων. Απο τοτε ευτυχος δε μου ξανατυχε...:nothing:

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσοτερες ασφαλιστικές ασφαλίζουν laptop σχεδόν τσάμπα και στο κάνουν αντικατάσταση σε περίπτωση κλοπής. Κρίμα που δεν το ασφάλισες.

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου απ την άλλη αν δεν έχεις ειδικό όρο σου βγάζουν το λάδι για να αντικαταστήσουν και το κασετόφωνο. Πάντως δοκίμασε το.

έχω κολλητό ασφαλιστή...

Link to comment
Share on other sites

Περαστικά φίλε, μου έχει τύχει με φίλο μου, σε δικό του αυτοκίνητο, σπάσανε το τζάμι και μου πήραν το κινητό.

Μια ερώτηση σε αυτούς που είπαν για τις ασφάλιες, γιατι να σε αποζημιώσει η εταιρία? δεν το καταλαβαίνω αυτό, ενώ στο αυτοκίνητο ξέρουν ότι έχει συνεγερμό. immobilizer klp......

Link to comment
Share on other sites

@Jimk

Όταν ασφαλίζεις ένα αντικείμενο για κάτι, πληρώνεις λεφτά σε μια εταιρία ώστε στην περίπτωση που αυτό το αντικείμενο πάθει αυτό το κάτι για το οποίο ασφαλίστηκε, να αποζημιωθείς. Όταν ασφαλίζεις το αυτοκίνητό σου για κλοπή, αν στο κλέψουν θα αποζημιωθείς. ’σχετα αν το αυτοκίνητο ήταν ανοιχτό ή κλειδωμένο με χίλιους τρόπους. Υπάρχουν ασφάλειες για ολική κλοπή, μερική, πυρκαγιά, τρομοκρατική ενέργεια, για τον Bill Laden, για βροχή μετεωριτών κτλ κτλ

H απάντηση στην ερώτηση σου λοιπόν είναι, γιατί αυτό την πληρώνεις να κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.