Jump to content



Τι σημαίνει αυτό? ? ? πρόβλημα σίγουρα, αλλά που?


Ερνεστος

Recommended Posts

Τι θα πει αυτό το μνμ ρε παιδιά? Πήγα να εγκαταστήσω καινούργια ΑΤΙ και από την πρώτη στιγμή άρχισε τα κουλά...

captureysn.th.png

Ήμουν σε τελείως καθαρή εγκατάσταση όπου είχα τους 10.11 για την προηγούμενη κάρτα 5850 (που δούλευε μια χαρά), τους βγάζω τελείως και βάζω τους 10.12 και ΚΟΛΑΣΗ... Δοκίμασα και τον οδηγό της κάρτας από τον Αύγουστο του 2009, αλλά επίσης crash.

2 φορές μαύρισε η οθόνη και έμεινε εκεί το πισί και άλλες 3 που προσπάθησα (αλλά "καθάρισα" την προηγούμενη αποτυχημένη εγκατάσταση), η εγκατάσταση απέτυχε καθώς δε μπορούσε λέει να βρει έναν INF file . . .

Το άλλο που με ανυσηχεί είναι ότι η κάρτα (XFX5870) από την πρώτη στιγμή κάνει σα βουβουζέλα ασταμάτητα και είναι απαράδεκτα ζεστή...

Link to comment
Share on other sites

Δε μιλάμε για πιο ζεστή, μιλάμε για ζεματιστή (σίγουρα δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά)! Ο ανεμιστήρας της πάει στην τσίτα όλη την ώρα.

Η 5870 μου ήρθε τσάμπα...

Link to comment
Share on other sites

Για να εισαι απολυτα σιγουρος οτι αυτο που ονομαζεις καθαρη εγκατασταση ειναι οντως καθαρη δοκιμασε τον Uninstaller μου.

Οσο για την θερμοκρασια της καρτας, ο μονος τροπος να δουμε εαν φταιει η ιδια ειναι να δουλεψει αρκετη ωρα σε safe mode και να παρακολουθησεις την συμπεριφορα της μεσω του θορυβου και των στροφων του ανεμιστηρα.

Εαν κι εκει συμβαινει το ιδιο, τοτε η καρτα εχει προβλημα και θα πρεπει να εξεταστει βαθυτερα..

Link to comment
Share on other sites

Thanx, atiman!

α) που βρίσκω τον unistaller σου? :rolleyes:

β) πως μπαίνω σε safe-mode? :rolleyes: Mε κάποιο πλήκτρο κατά την εκκίνηση, αλλά ποιό?

ΥΓ. το καθάρισμα έγινε με cat-unistaller από 3dguru.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση για τη βοήθεια!

Πάω, λοιπόν, να εκτελέσω τον atiman-unistaller και μου βγάζει "error 1925" όπου μου λέει ότι δεν έχω επαρκή priviliges απότε για να κάνω την εγκατάσταση πρέπει να συνδεθώ ως administrator . . . . . . . . :confused:

Link to comment
Share on other sites

Done!

Έκανα την εγκατάσταση του 10.12, η κάρτα δείχνει σ'αυτό το πρώτο 10λεπτο λειτουργίας να είναι στα καλά της... Δεν κάνει θόρυβο, δεν ανέβασε θερμοκρασία ούτε στο fan-exhaust, ούτε στο back-plate που την αισθάνομαι με το χέρι. Έβαλα και ένα Colin McCrae 2 και έπαιξα 5 λεπτά να δω τι θα κάνει, ΟΚ είμαστε... Τώρα είμαι κομμάτια, αύριο θα εγκαταστήσω Crysis να δούμε εκεί τι ψάρια θα πιάσουμε.

ΒΕΒΑΙΑ, δε μου έχει εμφανίσει πουθενά CCC :confused:, δεν μπορώ να δω ούτε τα ρολόγια ούτε τις θερμοκρασίες της κάρτας. Θα βάλω ένα GPU-Z για την ώρα, αν και θα ήθελα του Catalyst...

EDIT: το GPU-Z μου έβγαλε ως τσιπ γραφικών την onboard του 785G!!!!!!!!!!!!!! :confused: Όμως, το παιχνίδι εμφανίστηκε η 5800 series.... What is going on here? Μήπως έχω κάποιο conflict με το onboard και πρέπει να κάνω κάτι από το ΒΙΟS? ? ? ?

atiman, THANX A LOT for your contribution!!!

Link to comment
Share on other sites

Χαιρομαι Ερνέστος που εκανες δουλεια και ολα δειχνουν καλα...

Να εισαι καλα και οτι χρειαζεσαι και μπορουμε, εδω ειμαστε...

edit,

Αν δεν κανεις τιποτα αυριο μονος σου με το CCC, ελπιζω να εχω χρονο και να το δουμε μαζι.

Το λαθος του GPUz εμφανιζεται διοτι δυστηχως "εχεις" καταστρεψει βασικα δομικα στοιχεια του κλειδιου 0000 της registry λογω της απεγκαταστασης που χρησιμοποιησες προηγουμενα. Θα επανελθει με μερικα restart.

Οπως και να εχει , εφοσον εχεις και onboard καρτα γραφικων πρεπει αυτη να απενεργοποιηθει..

Link to comment
Share on other sites

Το control panel του Catalyst και το Overdrive ΠΟΥ βρισκονται? Γιατί το GPU-Z μου εμφανίζει το HD4200 της μητρικής ως τσιπ γραφικών?

Χωρίς control panel δε μπορώ να κάνω καμία ρύθμιση, δεν μπορώ να δω τι συμβαίνει με την κάρτα, είμαι λίγο στο σκοτάδι . . . :hang3:

Μάλλον θα το αφήσω για σήμερα και θα το ξαναπιάσω αύριο για τα παραπάνω ζητήματα αν μου δώσετε κάποιο hint.

Εντωμεταξύ, όταν είμαι στο BIOS, η κάρτα τσιτώνει το fan...:confused: Is that normal? H Sapphire δε θυμάμαι να μου έκανε τέτοια.

EDIT: ΟΚ, atiman. Θα το αφήσω για σήμερα. Μπήκα ήδη στο BIOS με την υποψία ότι κάτι πρέπει να παίζει εμ το onboard, αλλά δε βρήκα κάτι. Με την προηγούμενη μητρική της Asus με το ίδιο τσιπσετ, δενε ίχα τέτοια θέματα, 5850 και onboard ήταν interchangeable πολλές φορές χωρίς το παραμικρό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Το CCC δυστηχως ειναι μια εφαρμογη με παρα πολλες παραμετρους, αυτο την κανει αρκετα ευθραυστη και ταυτοχρονα την μονη εφαρμογη των catalyst που δεν "μπορουμε" να την εγκαταστησουμε "πανω στην αλλη" χωρις προβληματα ουσιας.

Πρεπει δηλαδη επιμελως και υποχρεωτικα να απεγκατασταθει για να εγκατασταθει ξανα.

Το καλο ειναι οτι δεν χρειαζεται ενδιαμεσα restarts μεταξυ των ενεργειων μας αυτων..

Στο bios και γενικα σε καθε λειτουργικη κατασταση εκτος του υπο των drivers ελεγχου, η καρτα ελεγχεται απο τον εσωτερικο "θερμοστατη" της και ετσι λειτουργει συμφωνα με την καμπυλη που οριζει αυτος.

Ετσι μπορει να ειναι και σωστη και λαθος η κατασταση που βιωνεις, αναλογα την ρυθμιση του...

Ποια καρτα εχεις? Ειναι μεταχειρισμενη, πειραγμενη?

Link to comment
Share on other sites

μπας και ειναι ενεργοποιημενο τιποτα σαν το ''force constant voltage'' του afterburner και ρυθμιζεται οπως να ναι προκαλοντας αναταραχες θερμοκρασιων και ανεμιστηρα?

(δεν ξερω αν κατι τετοιο ειναι εφικτο...απλως ρωταω)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι απιθανο να συμβει κατι τετοιο..

Προυποθετει ομως ταυτοχρονη χρηση του afterburner και του CCC overdrive για να συμβει κι αυτο υπο συνθηκες απροσεξιας.

Στην προκειμενη περιπτωση ο Ερνεστος δεν μας εχει ενημερωσει για την πιθανη χρηση του afterburner, οποτε το αγνοουμε για τα εντος Windows προβληματα που αναφερει..

Παντως τωρα που οι drivers βγηκαν σωστα και μπηκαν οπως πρεπει, λυση θα βρεθει...και οπως παντα θα ειναι τοσο απλη που δεν παει το μυαλο...

Link to comment
Share on other sites

- 785G/710 είναι το northbridge/southbridge, ενώ HD4200 είναι το ενσωματωμένο τσιπάκι γραφικών.

- η κάρτα είναι μία μεταχειρισμένη XFX 5870 με ATI reference-PCB, την προμηθεύτηκα από χρήστη (advanced in age) που δεν ασχολείται με κλοκαρίσματα και ιστορίες, ούτε φέρει σημάδια "κακοποίησης" (αφαίρεση cooler κτλ). Βέβαια, το ακριβές "ιστορικό" της δε μπορώ να το γνωρίζω, αλλά έχει και άλλον ένα χρόνο εγγύηση . . .

- το δικό μου σύστημα έρχεται από format/fresh installation και δε χρησιμοποιώ κανένα "βοήθημα" για GPU-tuning, ούτε έχω κλοκάρει τα τελευταία 5-6 χρόνια κάρτα...

Link to comment
Share on other sites

:dance3: :dance3: :dance3: Χαζεύοντας το GPU-Z, βλέπω ότι έχει κουρτίνα με επιλογή καρτών . . . . Και ποιά βλέπω μέσα ????? ΤΗΝ 5870!!!!!!!!!!!

xfxd.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Τα ρολόγια της είναι κανονικά, η θερμοκρασία της στους 41 λίιιιιιιιγο ανεβασμένη σε σχέση με την 5850 που είχα (περί τους 36-38 η μικρή).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λοιπόν, χθες έγινε καθαρή εγκατάσταση (σε ssd!), όλα πήγαν κατ'ευχήν, drivers μπήκαν κανονικά, βλέπω CCC κανονικά πλέον, η 5870 είναι δροσερότατη παντού, το σύστημα πετάει!

Ευχαριστώ όλους για τη συμβολή τους! Special notice for Atiman!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.