Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Να σου θυμίσω τις νταλίκες με τα Pumpers, η "το κ@λόσπιτο" που είπε ο Γιαννόπουλος; Πολλά λεφτά τότε.

Πωπω τι μου θύμισες, επικά σκάνδαλα. Ολόκληρος Τσοβόλας είχε πάει στην φυλακή :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η Τουρκία είναι αυτό που οραματίζεται η ΕΕ. jic που δεν το έχουμε αντιληφθεί όλοι.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

πρόεδροι της επο. όχι κάποιας παε. σιγά μην ασχοληθούν. θα πληρώσουν (???) αυτοί, θα έρθει κάποιος άλλος να τους αντικαταστήσει.

Ας δουν όμως λίγο και τι γίνεται στο μπάσκετ, γιατί ορισμένοι ομολογούν χωρίς ξύλο, και δεν κουνιέται κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Το μποϊκοτάζ του Ισραήλ αλλάζει τα δεδομένα

Το BDS φέρνει στο φως τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Ισραηλινό κράτος

«Φουσκάλες από ανθρακικό βαμμένες με αίμα» (“blood bubbles”): O τίτλος που επέλεξε ο διεθνής Τύπος για να περιγράψει τις τελευταίες περιπέτειες της ηθοποιού Σκάρλετ Γιόχανσον ίσως ξενίσει τον συνηθισμένο αναγνώστη ειδήσεων απ’ το Χόλιγουντ.

Όμως το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη τον Ιανουάριο η Αμερικανίδα σταρ έχει ασυνήθιστες πολιτικές διαστάσεις, καθώς σχετίζεται με μια υπερδύναμη στη Μέση Ανατολή, έναν επιχειρηματικό κολοσσό, μια διεθνή αναπτυξιακή μη κυβερνητική οργάνωση κι ίσως το ισχυρότερο φιλειρηνικό κίνημα αντίστασης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Από το 2007, η Γιόχανσον αποτελούσε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Oxfam, μίας οργάνωσης που εργάζεται, μεταξύ άλλων, για την καταπολέμηση της φτώχειας στα παλαιστινιακά εδάφη. Η Oxfam καταδικάζει τη λειτουργία ισραηλινών επιχειρήσεων σε αυτά, θεωρώντας ότι εντείνουν την ανισότητα κατά των Παλαιστινίων. Μια τέτοια επιχείρηση είναι η SodaStream, που κατασκευάζει προϊόντα για να φτιάχνεις ανθρακούχα ποτά στο σπίτι, σε εργοστάσιό της στη Δυτική Όχθη. Η αντίφαση ήταν προφανής, όταν η Γιόχανσον ξεκίνησε να εργάζεται ως κεντρικό πρόσωπο της διαφημιστικής εκστρατείας της SodaStream. Υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής, η ηθοποιός υποχρεώθηκε να επιλέξει ανάμεσα στον ανθρωπιστικό και τον επιχειρηματικό της ρόλο.

Το γεγονός ότι τελικά προτίμησε τα διαφημιστικά της έσοδα, αποχωρώντας από την Oxfam, εν τέλει απέκτησε δευτερεύουσα σημασία. Το βασικό είναι πως η υπόθεση καταγράφηκε ως μια ακόμη νίκη του ανερχόμενου κινήματος BDS, που υποκίνησε τις διαμαρτυρίες κατά της αντιφατικής της στάσης.

«Το κίνημα BDS πλησιάζει ένα σημείο καμπής, στο οποίο η δράση από τα κάτω θα συναντήσει την επίσημη πολιτική των κυβερνήσεων και των κοινοβουλίων, και οι κυρώσεις κατά του Ισραήλ θα αναχθούν σε τετελεσμένο γεγονός», έγραφε πρόσφατα στην εφημερίδα Haaretz ο πρώην πρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου. «Το Ισραήλ θα μείνει αβοήθητο, εφόσον βρεθεί αντιμέτωπο με μια κίνηση πολιτών που θα μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από το ποιος είναι πιο ισχυρός κι ανθεκτικός σε θέματα δικαιωμάτων και αξιών».

Στους υποστηρικτές του κινήματος BDS περιλαμβάνονταν ήδη από καιρό εκατοντάδες καλλιτέχνες που ακύρωσαν συναυλίες στο Ισραήλ, η Ένωση Δασκάλων της Ιρλανδίας, η Ομοσπονδία γαλλόφωνων Βέλγων Φοιτητών με τα 100.000 μέλη, καθώς και η Ένωση Αμερικανο-ασιατικών Σπουδών, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν όμως τον περασμένο Δεκέμβρη στους κόλπους του εντάχθηκε και η Ένωση Αμερικανικών Σπουδών των ΗΠΑ, που αποτελείται από 5.000 ακαδημαϊκούς και ειδικούς στον αμερικανικό πολιτισμό, η σταγόνα φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι.

Για αρκετούς αναλυτές και μόνο το γεγονός ότι το Ισραήλ φτάνει να βρεθεί στο επίκεντρο τόσο σφοδρής κριτικής στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι απόδειξη της νέας εποχή που ανατέλει στις σχέσεις Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ ύστερα από την κατ’ αρχήν συμφωνία του Λευκού Οίκου με την Τεχεράνη. Έχωντας χάσει ένα σημαντικό ποσοστό της «αξίας χρήσης» του για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ουσιαστικά το Ισραήλ μένει εκτεθειμένο σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που το κατηγορούν εδώ και δεκαδετίες για σειρά από εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Link to comment
Share on other sites

σε 1,5 εκατομμύριο υπολογίζονται οι άνθρωποι που κατέβηκαν χθες στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική.

BjXQGwcIAAAXS0H.jpg:large

Πράγμα το οποίο έφερε την αντίδραση των τοπικών ΜΓΔ

BjWytj_CUAAQ7wr.jpg:large

το οποίο έφερε αντιδράσεις που καλό είναι να μη γίνονται, αλλά τελευταία συχνά πυκνά χρειάζεται να γίνονται.

BjXLp17CQAAJOLB.jpg:large

Link to comment
Share on other sites

Kάτι που είχα υποσχεθεί και ξέχασα (βασικά ήμουν κουρασμένος ακόμα και για 2 copy paste)

Λέτε για την συμπεριφορά των ξένων, στο εξωτερικό όμως η εξουσία ξέρει και να ακούει τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων και πολλές φορές να δίνει αυτά που ζητάνε, στην Ελλάδα στέλνουν τα ΜΑΤ.. Θα βάλω το βράδυ τι έγινε εδώ και τι κατάφεραν οι φοιτητές μετά από Κατάληψη λιγότερο από μιας εβδομάδας, μόνο ενός ορόφου (που δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα) του Πανεπιστημίου...

Σημείωση: Το "VU" είναι το όνομα του πανεπιστημίου

Δεν είναι δικά μου λόγια τα παρακάτω, αλλά ενός Έλληνα καθηγητή εδώ:

Για όσους δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμα: ο 16ος όροφος του πανεπιστημίου είναι υπο κατάληψη από φοιτητες του Faculty of Earth and Life Sciences. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις απολύσεις προσωπικού και την υποβάθμιση των σπουδών τους.

https://www.facebook.com/actiegroeptitanic

Από την σελίδα στο ΦΒ:

After six days of occupation of the Church Hall at the VU we have reached an agreement with the Executive Board of the university! Monday evening at 18:00 we left the church hall and ended the occupation. After many hours of negotiations, the board agreed to some important measures to safeguard the quality of our education in the future. The student council of the faculty will have the right of assent to assure that the implementation of these measures will indeed be sufficient. The board has also agreed to make the review process of VUSAM, the financial allocation model within the VU, more transparent. They will allow students and staff members to voice their concerns to the VUSAM steering committee. And finally, the minister of education will be invited to the VU for a debate about funding of higher education in The Netherlands.

Και πάλι από τον Έλληνα καθηγητή:

Tελικά οι φοιτητές πέτυχαν μια αξιοπρεπή συμφωνία με τη διοίκηση του πανεπιστημίου και σταμάτησαν την κατάληψη. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι 3:

1. Ο φοιτητικός σύλλογος του Faculty of Earth and Life Sciences αποκτά δικαίωμα συναπόφασης (και βέτο) σε όλα τα θέματα που αφορούν τις συνέπειες των περικοπών στην εκπαίδευση.

2. Η διοίκηση δευσμεύτηκε να καλέσει όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του πανεπιστημίου σε ανοιχτή συζήτηση για το μοντέλο χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των Faculties. Αυτό θα συμβεί σε περίπου 2 μήνες.

3. Η διοίκηση θα καλέσει τον υπουργό παιδείας στο VU για να συζητήσει την πολιτική στην ανώτατη εκπαίδευση με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους.

Οι φοιτητές τους action group Titanic αποφάσισαν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και αναζητούν συνεργασία με φοιτητές από άλλα Faculties και με τους εργαζόμενους του πανεπιστημίου. Πολλοί εργαζόμενοι, σωματεία και πολιτικές οργανώσεις εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στην κατάληψη.

Αυτά για τους πολιτισμένους ξένους..

Βλέπετε, στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο πολιτισμένοι οι φοιτητές, αλλά είναι πολύ πιο πολιτισμένοι και οι έχοντες την εξουσία.

Link to comment
Share on other sites

Kάτι που είχα υποσχεθεί και ξέχασα (βασικά ήμουν κουρασμένος ακόμα και για 2 copy paste)

Σημείωση: Το "VU" είναι το όνομα του πανεπιστημίου

Δεν είναι δικά μου λόγια τα παρακάτω, αλλά ενός Έλληνα καθηγητή εδώ:

https://www.facebook.com/actiegroeptitanic

Από την σελίδα στο ΦΒ:

Και πάλι από τον Έλληνα καθηγητή:

Αυτά για τους πολιτισμένους ξένους..

Βλέπετε, στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο πολιτισμένοι οι φοιτητές, αλλά είναι πολύ πιο πολιτισμένοι και οι έχοντες την εξουσία.

Αν και θα είσαι κουρασμένος από την πολύ μ...ελέτη, για πες λίγο. Τι αιτήματα έχουν οι δικοί μας καταληψίες και πόσο καιρό έχουν αίθουσες σε κατάληψη;

ΥΓ: To church hall πιάνει όλο τον 16ο όροφο;

Link to comment
Share on other sites

Αν και θα είσαι κουρασμένος από την πολύ μ...ελέτη

Όταν αρχίσεις να σέβεσαι τον συνομιλητή σου θα απαντήσω..

για πες λίγο. Τι αιτήματα έχουν οι δικοί μας καταληψίες και πόσο καιρό έχουν αίθουσες σε κατάληψη;

ΥΓ: To church hall πιάνει όλο τον 16ο όροφο;

Άκυρο, δεν ξέρω να απαντήσω σε αυτά.

Στο πρώτο, πρέπει να μου πεις που αναφέρεσαι..

Στο δευτερο, δεν έχω ιδέα, και δεν έχει και σημασία. Τελευταίος όροφος είναι, φωτό μπορείς να δεις, τι άλλο σε ενδιαφέρει?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.