Jump to content



Oced vga + games...


kbilly13

Recommended Posts

Iδέα μου είναι ή όχι... ότι αν ανεβάσεις τους χρονισμούς της κάρτας γραφικών, έχεις κακή συμπεριφορά στα παιχνίδια? και εξηγούμαι..

ανεβάζω την κάρτα γραφικών μου από 250/553 σε 280/580, βάζω looping στο 3dmark και κοιτάω για artifacts... τίποτα

Στα παιχνίδια όμως βλέπω ότι η κίνηση σαν να "σπάει" (μεγάλο και στιγμιαίο drop των fps μάλλον) και ορισμένες φορές είναι σαν να "χάνεται" το vertical synchronization.

Tην κατεβάζω στα default 250/553 και βλέπω πολύ καλύτερη συμπεριφορά, τα πιο πάνω προβλήματα εξαφανίζονται ή μειώνονται στο ελάχιστο - σαν να κρατάει πιο σταθερά τα fps... και αυτό είναι που μετράει πιο πολύ τελικά..

Μάλλον τo overclocking της κάρτας γραφικών χρησιμεύει μόνο για καλύτερα benchmarks...

Τι λέτε? Συμβαίνει και σε εσάς αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον είναι θέμα θερμοκρασιών billy. Το χειμώνα που είχα ανοιχτό το κλιματιστικό στο ζεστό, έβαζα defaults στη GeForce4 γιατί το Underground έβγαζε artifacts και έχανε frames. Αν και το 3dMark2001 ήταν κανονικό (1 loop).

Γενικά όμως το overclocking της κάρτας με έχει οφελήσει. Κυρίως σε FPS που φορτώνουν πολλά textures. Ίσως και τα κολλήματα να οφείλονται στη γενική ποιότητα της κάρτας. Ίσως πάλι να φταίει και το ΚΤ600(χε χε χε....)!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

για να είμαι σίγουρος, πριν γράψω αυτό Jimmy, άνοιξα το κουτί και έβαλα εξωτερικό ανεμιστήρα να φυσάει την κάρτα (ήταν και βράδυ) - τα ίδια...

Επίσης το ίδιο παρατηρήθηκε με την Asus GF4 MX του αδερφού μου, και μια 9600pro ενός φίλου... ;)

Το "λογικό" είναι με την αύξηση των χρονισμών να βελτιώνονται και οι επιδόσεις.. ναι, μπορεί να φτάνει περισσότερα fps, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει τόση σταθερότητα (σε ποσοστό %, πέφτουν περισσότερο στα "δύσκολα" και αυτό είναι που φαίνεται στο μάτι)

Προτιμώ π.χ. ένα "εύρος" frames 40-60, παρά ένα 30-80 ... μάλλον κάτι τέτοιο γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

την ιδια απορια εχω και εγω(ειχα γιατι πιθανως να ειναι αυτο που λες)

ατην αρχη υπεθεσα οτι ηταν λογω σκληρου αυτα τα αποτομα σπασιματα αλλα το λαμπακι δεν αναβε.....η οτι κατι ετρεχε στα Windows απο πισω και αποσχολουσε το συστημα....αλλα βεβαια αυτο θα πρεπει να το εκανε ακι σε default ρυπμισεισ....

Link to comment
Share on other sites

Μια overclocked κάρτα , δεν δύναται να δείνει συνεχώς υψηλό και σταθερό rate.

Κάποια στιγμούλα πέφτει απότομα , και ξαναανεβαίνει γρήγορα.

Αυτό είναι το σπάσιμο που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως απλά δεν είναι 100% σταθερή και την πιάνει "λόξυγκας";

Αν την κατεβάσεις default λες πως δεν έχει πρόβλημα.

Αν την κατεβάσεις μόνο 10mhz κάτω πυρήνα και μνήμες;

Και εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια υπερχρονισμένη κάρτα είναι αδύνατο να δώσει σταθερό frame rate.

Δηλαδή τι παθαίνει η κάρτα που δεν το παθαίνουν όλα τα υπόλοιπα;

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που παρατηρεις δεν εχει να κανει καμια σχεση με σταθερο frame rate της καρτας γραφικων σου. Ονομαζεται "stuttering" και συμβαινει οταν η καρτα βγαζει πολυ μεγαλυτερο fps απο τα Hz που λειτουργει η οθονη σου. Γι αυτο και ο λογος που το παρατηρεις περισσοτερο οταν εισαι oc'ed ειναι γιατι βγαζει περισσοτερα fps. Ενεργοποιησε το vsync απο τα properties της καρτας σου και πες μας πως παει.

Link to comment
Share on other sites

όλα παίζουν ρόλο... σίγουρα το vsync (ενεργοποιημένο το είχα πάντως), η ποσότητα μνήμης της κάρτας γραφικών (έχω 64mb vga) , το Vagp όταν γίνεται ocing (ϊσως το πιο σημαντικό... δυστυχώς η epox μου δεν δίνει τέτοια επιλογή, ίσως να βγάλουν bios που να δίνει έστω 1.60vagp) , ακόμη και το τροφοδοτικό παίζει ρόλο - όταν ζορίζεται δλδ, το κατά πόσο μπορεί να δώσει ικανό ρεύμα στο agp slot... ειδικά όταν πυρήνας και μνήμες δουλέυουν σε μεγαλύτερες συχνότητες και (λογικά) ζητούν περισσότερο ρεύμα...

δεν είναι τραγική η κατάσταση, μην νομίζετε ότι γίνεται ιδιαίτερα αισθητό - θέλει προσοχή, και σύγκριση με τις default συχνότητες - υφίσταται πάντως, και νομίζω εξαιτίας των παραπάνω...

Ισως σε μια κάρτα γραφικών με περισσότερη μνήμη, με volt mods, με παραπάνω Vagp και ισχυρότερο τροφοδοτικό, να μην υπήρχε τέτοιο φαινόμενο...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.