Jump to content



Το modem/router δε συγχρονίζει - πρόβλημα με την πρίζα του τηλεφώνου


papajim

Recommended Posts

Σήμερα αγόρασα το Draytek Vigor 2710n, το οποίο έχει πάρα πολλές επιλογές μπορώ να πω και φαίνεται αρκετά καλό. Το παλιό modem το είχα σε άλλο όροφο και είπα με το καινούριου να αλλάξω τη θέση του και να το βάλω στο δωμάτιό μου και στον άλλο όροφο να συνδέεται με powerlines (και κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα).

Επί 3 ώρες προσπαθούσα να κάνω το draytek να συγχρονίσει στη τηλεφωνική πρίζα του δωματίου μου βρε τι φίλτρα(αν και δε πρέπει) έβαλα, τι τηλεφωνικές συσκευές αποσύνδεσα, τι firmware upgrade έκανα, μέχρι που σε κάποιο σημείο μου κόβει να το βάλω σε άλλη πρίζα (σαλόνι). Μόλις το βάζω εκεί μια χαρά το Draytek (μπήκα και στο thelab είπα τον πόνο μου στο offtopic :p). Στη συνέχεια το βγάζω και το δοκιμάζω σε όλα τα υπνοδωμάτια και γενικά όπου είχε πρίζες τηλεφώνου, guess what το draytek έπαιζε παντού εκτός από τη πρίζα του δωματίου μου (εδώ είναι που αρχίζω να ψυλλιάζομαι διάφορα). Βάζω μια τηλεφωνική συσκευή στη πρίζα του δωματίου μου και βουβό το τηλέφωνο...

Οπότε λέω κάτι τρέχει με τη πρίζα του δωματίου μου. Να πω ότι η πρίζα αυτή δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ απο τότε που χτίστηκε το σπίτι, οπότε παίζει και το ενδεχόμενο να ήταν χαλασμένη από την αρχή και να έχει κάνει μλκια ο ηλεκτρολόγος που έκανε τις συνδέσεις.

Και τώρα ρωτάω εγώ υπάρχει περίπτωση να είναι τίποτα άλλο ??? Τρόπος για να ελέγξω τη πρίζα υπάρχει ??? Να φωνάξω τον π@π@ρα των ηλεκτρολόγο σπίτι ???

Link to comment
Share on other sites

Γιατί αναρωτιέσαι ακόμα ;;;;

Αν παίζει σε όλες τις άλλες μπρίζες εκτός από μία τότε η μπρίζα έχει πρόβλημα.

Αν έχεις κασταβίδι άνοιξε την και κοίτα μπας και δεν έχουν συνδεθεί τα καλώδια, απλό είναι και δεν έχει και ρεύματα για να κινδυνεύσεις...

Link to comment
Share on other sites

Fixed. Δεν είχε συνδέσει τα καλώδια ο ηλεκτρολόγος :fist:

βαλτο στο σαλονι που συνηθως ειναι και η κεντρικη πριζα και δεν θα εχεις προβληματα (αποσυγχρονισμους κτλ)

Στο σαλόνι δε μπαίνει γιατί έχω τη μάνα μου και γκρινιάζει με τα κέρατα (aka κεραίες :p). Εδώ και τρία χρόνια γρινιάζει γιατί είχα βάλει ένα wireless router της linksys εξω απο το μπάνιο (στο διάδρομο) και δε μπορούσε να βλέπει πάλι τα κέρατα :getlost:

Αν δω αποσυνδέσεις θα σκεφτώ τι θα κάνω :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.