Jump to content



HDD σε 5.25


Recommended Posts

Θελω να βαλω εναν Seagate 120GB Sata σε μια θεση 5.25.Επισης επειδη το συγκεκριμενος Seagεta αποδειχθηκε θορυβωδεις θελω να κανω κατι να του μειωσω τα db.Ετσι λεω να τον βαλω μεσα σε μια θηκη απο ενα παλιο Cd-rom μεσα στο οποιο θα κολλησω αφρολεξ.Λετε να δημιουργηθουν προβληματα υπερθερμανσης?Τωρα ο σκληρος μετα απο καμια ωρα defragment εχει θερμοκρασια 38 βαθμους απο την κατω πλευρα και 32 απο την πανω.Ποια ειναι η μεγιστη θερμοκρασια καλης λειτουργιας των σκληρων?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω ποια ειναι η μεγιστη...

Εγω στο συστημα της υπογραφης μου εχω..σε full 41 Celcious...Seagate 120GB Sata....

Αν το βαλεις μεσα στο "κουτι" σιγουρα θα αυξηθει η θερμοκρασια του....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όσο μεγαλύτερες θερμοκρασίες ανεβάζει ο σκληρός τόσο πιο γρήγορα φθείρεται και δε μιλάω για χρόνια

Υπάρχουν κανωνκότατες θήκες που επιτρέπουν τη στήριξη του σκληρού σε 5.25

Δε νομίζω να είναι τόσο ακριβές αυτές οι θήκες

Αν επιμένεις τη στήριξη μέσα σε θήκη cd rom τότε βρες τρόπο να αερίζεται ο HDD σου.

Link to comment
Share on other sites

Τι θηκες εννοεις? Εχω δει μια θηκη-ψυκτρα της Zalman στο πλαισιο , αλλα δεν ξερω κατα ποσο αποτελεσματικη θα ειναι.Και κατι λαμακια στο Hacshop αλλα δεν νομιζω να μειωνουν τον θορυβο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι πράγματι για το θόρυβο δε ξέρω αν έχει προνοήσει κάποιος κατασκευαστής, έτσι ώστε να φτιάξει ειδικές θήκες γι αυτό το λόγο.

Όταν λέω θήκη εννοώ κάτι σαν το FRAME αφαιρουμενο για σκληρο δισκο...

δες εδω http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Merchant_Id=1&pcount=0&sts_cid=3

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον το μεσημερη εβαλα τον σκληρο μεσα στο CD-Rom μαζι με τα δυο ανεμιστηρακια.Εβαλα το καπακι της μπροστινης προσοψης, αλλα αρχικα οχι το μπροστινο μερο του Tray και οι θερμοκρασια μετα απο defragment και virus check ηταν απο 41 δηλαδη 3 βαθμοι αυξηση.Στην συνεχεια εβαλα το ο μπροστινο μερο του Tray οποτε η θερμοκρασια αρχισε να ανεβαινει και εφτασε μεχρι και 48 οποτε τελικα το αφαιρεσα οριστικα.Ετσι με 3-4 περισσοτερους βαθμους στον δισκο απεκτησα και εναν ησυχο σκληρο , αλλα και χωρο για το ψυγειο.:)

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια εχετε δει μηπως κατι απλες βιδες (απλα ειναι μεγαλες σε μηκος ) που βαζουν μερικοι για να στηριξουν απλα τον δισκο σε 5.25 ? αυτο το εχω δει σε διαφορα sites περι case mod που καποιοι τυπαδες εφτιαξαν κουτι εξολοκληρου απο την αρχη . μηπως ξερετε που θα βρουμε τετοιες γιατι και εγω ενδιαφερομαι για να κερδισω λιγο ακομα χωρο μεσα στο κουτι . μη μου πειτε για την λυση παλια θηκη cd rom η καποια ετοιμη λυση επι πληρωμη καιως δεν μου αρεσουν αυτα αφηστε που πιστευω οτι ετσι θα ειναι και ποιο εντυπωσιακο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.