Jump to content



πρόβλημα με nas


AGRIMI

Recommended Posts

έστησα μία εταιρεία με 8 υπολογιστές και ένα nas You - NETWORKING STORAGE NETGEAR RNDX4000-100EUS

μέχρι να έρθει το nas έκανε 2 μήνες οπότε είχα στήσει πρόχειρα σαν file server ένα laptop.

η εταιρεία το μόνο που κάνει είναι να αποθηκεύει και να ανοίγει αρχεία σε ένα σκληρό στον οποίο έχουνε όλοι πρόσβαση. μελλοντικά θα γίνει και ftp.

μέχρι να στήσω το nas όλα δούλευαν ρολοϊ αλλά από τότε που έβαλα το nas κολάει το δίκτυο και κάποιοι υπολογιστές αραιά και που πετάνε μπλε οθόνη.

η netgear δεν δίνει τους σκληρούς ( You - ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ WD SATA3 3.5'' 6GB/SEC 2TB 7200 64MB WD2002FAEX )

που έβαλα στο compability list αλλά με επικοινωνία που είχα δεν παίζει πρόβλημα από τη στιγμή που σεταρίστηκε ο nas και επίσης το έχω βάλει πάνω σε ups (το αναφέρω μιας και η εταιρεία λέει στο site της ότι ενδέχεται να υπάρχει δυσλειτουργία σε περίπτωση ύπαρξεις ups.)

έχω σετάρει στην αρχή το nas με xor ρύθμιση για να δουλεύει στα 2gbit.

πριν 1 εβδομάδα το άλλαξα και το έκανα active backup αλλά πάλι έχει πρόβλημα.

τώρα έχει πάλι πρόβλημα και πρέπει να πάω από εκεί.

λέω να το ρυθμίσω σαν round robin μιας και είναι απ' ότι θυμάμαι (από τα βιβλία) από τα πιο αργά πρωτόκολλα αλλά και από τα πιο ασφαλή.

το file system είναι ρυθμισμένο σε cfs με full permisions .

το πιο κουλό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ενώ "κάνω βόλτες" μέσα στους φακέλους του nas καμιά φορά όταν πάω να ανοίξω ένα αρχείο (όχι το ίδιο πάντα) κολάει.

αν έχει κάτι υπόψην με σώνεται

Link to comment
Share on other sites

Μήπως υπάρχει κάποιο firmware update...?

Το περίεργο είναι αυτό που λες ότι κρασάρουν και οι υπολογιστές του δικτύου...

Επίσης τσέκαρε ότι δεν έχεις ενεργοποιήσει jumbo frames σε κανέναν υπολογιστή και στο nas... Όσων αφορά τα interfaces, πρέπει να υποστηρίζει και το switch το aggregation για να παίξει σωστά... δοκίμασε να αφήσεις μόνο το ένα interface συνδεδεμένο και το άλλο άσ' το ασύνδετο...

Αν σε παίρνει να κάνεις πειράματα, δημιούργησε ένα iscsi στο nas, καν' το mount σε ένα pc με τον iscsi client και τρέξε ένα hdtune... αν δεις το transfer rate και τα random writes να είναι ομαλά, τότε δεν έχει πρόβλημα το nas... επίσης τσέκαρε καλά τις ρυθμίσεις του cifs που έχεις στο nas...

Link to comment
Share on other sites

πήγα έκανα κάποιες ρυθμίσεις πριν απαντήσεται και δεν με πήραν για πρόβλημα ακόμα.

έβαλα round robin χωρίς jumbo frames (επίσης δεν ξέρω καν πως ενεργοποιούνται - απενεργοποιούνται από την κάρτα δικτύου) ώστε αν υπάρχει συμφόρηση στην μία κάρτα δικτύου να ενεργοποιείτε και η δεύτερη αλλά από θέμα ταχύτητας είναι τα μισά.

από 60-75 που έβλεπα τώρα έχει ταβάνι στα 35.

αν το ξαναεμφανίσει τότε θα το πάρω σπίτι μου για δοκιμές και θα σας ενοχλήσω προσωπικά γιατί είναι φλέγον το ζήτημα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.