Jump to content



Οπτική Ίνα..


Ghost

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Τις προηγούμενες ημερες ήμουν offline χωρίς internet και τηλέφωνο, για περίπου 3,5 μέρες, λόγο έργον διπλα μου, στην λεωφόρο πάρνηθας για την εγκατάσταση οπτικών ινών... Μόλις πριν 1 ώρα ξανά-συνδέθηκα, αλλα δεν βλέπω καμια αλλαγή στην ταχύτητα.

Πήρα λοιπόν στο 134, μου λέει ότι άλλαξε σε 13888, περνώ το 13888, μιλάω εκεί με ένα άτομο, μου λέει κάποια πράγματα.. με συνδέει με άλλο τμήμα... το άλλο τμήμα, μου είπε κάτι πράγματα που ρώτησα (εάν χρειάζεται αναβάθμιση/αλλαγή ρυθμίσεων), και μου είπε να πάρω το 1442(τμήμα τεχνικών)..

Περνώ το 1442, και μου λέει πως επειδή βλέπει βλάβη στην γραμμή, δεν μπορούσε λέει να μετρήσει την ταχύτητα μου, για να δει ένα μπορούμε με ρυθμίσεις να την ανέβασε, τελικά μου είπε ο τεχνικός πως θα έρθει αυτόματα η μεγιστη ταχύτητα... το ποτε είμαι, είναι το ερώτημα.

Το σήμα από Οπτική Ίνα, έρχεται από τις εγκαταστάσεις/αποθήκες του ΟΤΕ, που δεν απέχει παραπάνω από 300-350m από το σπίτι μου.. μπορεί να μου πει κάποιος εάν έτυχε να έχει παρόμοια κατάσταση, και με την ταχύτητα του net, τι έγινε?

Επίσης, το πακέτο μου είναι 8mbps (που αργότερα ανακοινώθηκε πως έγινε 24), και μέχρι στιγμής υποτίθεται πως πιάνω 4(ούτε 4 δη είναι).. με download: 350kbps(max)... και 75kbps upload.

Link to comment
Share on other sites

Την οπτική ίνα την περνάνε για να συνδέσουνε τα ΚΑΦΑΟ(Υ) με το Αστικό Κέντρο για το μέλλον ( σύντομο ή μη ) όπου θα περάσουνε σε VDSL2 εγκαθιστώντας VDSL2 DSLAMs στα ΚΑΦΑΟ(Υ).

Αν δεν εγκαταστήσουνε κάποιο remote DSLAM ( είτε ADSL2 είτε VDSL2 ) στο ΚΑΦΑΟ(Υ) που ανήκεις, δεν θα αλλάξει κάτι στην ταχύτητα σου, και αν έχεις το modem/router ρυθμίζμένο σε ADSL2/ADSL2+ mode είσαι κομπλέ, δεν έχεις να κάνεις κάτι εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω στο ΚΑΦΑΟ θα πάει το καλώδιο, αλλα επειδή τα έργα συνεχίζονται, χθες για παράδειγμα ήταν στην λεωφόρο Kαραμανλή, δεν ξέρω τι γίνετε, το εάν απλά έχω συνδεθεί έτσι, η εάν θα έχω κάποια αλλαγή στην ταχύτητα ακομα

Link to comment
Share on other sites

Η ταχύτητα σου όσο είσαι σε ADSL2+ DSLAM δεν θα αλλάξει, παρά μόνο αν ο ΟΤΕ κάνει εγκατάσταση remote DSLAM.

Ξέχνα το, αυτό δεν παίζει να γίνει.

Στην καλύτερη να εύχεσαι πως η περιοχή σου είναι στο πλάνο του ΟΤΕ για υλοποίηση VDSL2 μέχρι τον Ιούνιο/Ιούλιο.

Εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι ( εφόσον οι καλωδιώσεις του σπιτιού σου είναι ok ) ούτε θα αλλάξεις κάτι.

Αν το modem/router σου είναι ADSL2+ ότι ταχύτητα μπορεί να πιάσει η γραμμή σου ( αυτή εξαρτάται από την απόσταση σου από το DSLAM το οποίο είναι στο Αστικό Κέντρο, την ποιότητα του χαλκού της γραμμής σου, την πυκνότητα της περιοχής [ πόσοι έχουνε ADSL2 over PSTN & ADSL2 over ISDN ] )

Στο modem σου τι στατιστικά δείχνει στο web configuration ? Πόσο downstream attenuation και τι downstream SNRm έχεις ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που σου ζήτησα δεν τα έχει ?

Ooops!

Μαλλον αυτα θες

Mode: ADSL2 Line Coding: Trellis On Status: No Defect Link Power State: L0 Downstream Upstream SNR Margin (dB): 11.7 10.5 Attenuation (dB): 51.0 31.6 Output Power (dBm): 12.8 10.5 Attainable Rate (Kbps): 4492 21144 Rate (Kbps): 3337 780 MSGc (number of bytes in overhead channel message): 51 8 B (number of bytes in Mux Data Frame): 118 111 M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 2 1 T (Mux Data Frames over sync bytes): 1 1 R (number of check bytes in FEC Data Frame): 16 16 S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 2.2628 4.5511 L (number of bits in PMD Data Frame): 898 225 D (interleaver depth): 16 8 Delay (msec): 9 9 Super Frames: 920476 989309 Super Frame Errors: 3784 3 RS Words: 26233580 144306 RS Correctable Errors: 930643 13 RS Uncorrectable Errors: 31843 N/A HEC Errors: 3316 11 OCD Errors: 29 0 LCD Errors: 0 0 Total Cells: 116774347 27316568 Data Cells: 1746773 423427 Bit Errors: 0 0 Total ES: 324 2 Total SES: 76 0 Total UAS: 19899 0

Ενώ για υπολογιστές και λογισμικά ξέρω αρκετά πράγματα, όταν είναι για δίκτυα κλπ... εκεί δεν έχω ασχοληθεί και ποτε, οποτε δεν ξέρω και πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά τα νούμερα ( οι ταχύτητες ) που πιάνεις για την απόσταση που είσαι από το αστικό κέντρο ( περί τα 3.6 - 3.9χλμ ).

Σε ιδανικές συνθήκες θα έπιανες περί τα 4.8Mbps... οπότε τα 3.3-3.8Mbps που πιάνεις είναι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι όμως ξαναλέω και πάλι, τώρα που η οπτική ina βγαίνει από τις αποθήκες/εγκαταστάσεις που δεν απέχουν καν παραπάνω από 350m από εδώ, δεν θα έπρεπε να πιάνω παραπάνω?

Υποθέτω ότι επειδή είναι ακόμα σε έργα, απλά δεν έχουνε δώσει ακόμα από την οπτική ina, αλλιώς δεν θα έπρεπε να πιάνω παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Ναι όμως ξαναλέω και πάλι, τώρα που η οπτική ina βγαίνει από τις αποθήκες/εγκαταστάσεις που δεν απέχουν καν παραπάνω από 350m από εδώ, δεν θα έπρεπε να πιάνω παραπάνω?

Υποθέτω ότι επειδή είναι ακόμα σε έργα, απλά δεν έχουνε δώσει ακόμα από την οπτική ina, αλλιώς δεν θα έπρεπε να πιάνω παραπάνω?

ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

ΟΧΙ, δεν θα δείς τίποτα, η ίνα δεν έχει καμμία σχέση με εσένα.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάσου οτι ο ΟΤΕ έχει μια μια δεξαμενή νερού, και μοιράζει σε όλους νερό με λάστιχα... Εσύ έχεις ένα λάστιχο διαμέτρου 20mm και με λίγες τρυπούλες οπότε το "νερό" φτάνει με μια πίεση "Line Rate - Upstream (Kbps):780Line Rate - Downstream (Kbps):3337" ενώ ο φίλος πιο δίπλα πλήρωσε και αγόρασε μια πυροσβεστική σωλήνα συνδεδεμένη με μια αντλία στην άκρη και μπορεί και έχει όσο νερό θέλει σε ότι πίεση θέλει.. Δεν σημαίνει το ότι επειδή αυτός έχει πίεση θα έχεις κι εσύ... Αν αναλογιστείς δε ότι το λάστιχο σου και η πυροσβεστική σωλήνα σε τελική τραβάνε από την ίδια δεξαμενή νερό υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να χάσεις και λίγο "πίεση"...

:dance3:Τι παραβολές λέω πάλι ο άνθρωπος... :dance3::p:triniti:

Link to comment
Share on other sites

είναι απλό!! αφήνεις τον οτε :magic:

Πολύ έξυπνο και... άτοπο.

Ώπου έχει ο ΟΤΕ εκεί έχουνε και οι εναλλακτικοί τα DSLAM τους.

Με άλλα λόγια, μια τρύπα στο νερό, τον ίδιο συγχρονισμό θα έχει, και σε ταχύτητες κατεβάσματος ίσως και χειρότερα αν πάει σε κάποιον από τους "προβληματικούς" ISP...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα έφυγε λίγο αλλα μιας και το αγκίξαμε είναι πολύ απλό...

είτε είσαι ΟΤΕ είτε είσαι Marmagaphone το ίδιο HW χρησιμοποιείς... Το θέμα είναι με τον ΟΤΕ έχεις καλά ping με την MArmagaphone καλή τιμή.... τόσο απλά

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, με σχέση με την "TELLAS" που είχα πριν 2 χρονια... αίσχος δηλαδή, ακόμα και οι τεχνικοί που ερχόντουσαν εδώ, είχαν forthnet και μας συνιστούσαν forthnet, αχαχαχαχαχ :magic::magic:

Δεν αλλάζω... καλά είμαι εδώ στον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.