Jump to content



Θόρυβος γραμμής


papasbio

Recommended Posts

καλημερα εχω το εξης προβλημα και θα ηθελα να με βοηθησετε.

στο σπιτι εχω παροχο την forthnet και αντιμετωπιζω το εξησ προβλημα

οταν εχω συνδεδεμενο το router ακουω θορυβο στην τηλ. μου γραμμη παρολο που στισ τηλεφωνικες συσκευες (2) εχω βαλει φιλτρα adsl. Oταν αποσυνδεω τον router τοτε η γραμμη καθαριζει και δεν εχει κανενα θορυβο.

Τι λετε να φταει? το router ισως και αν υπαρχει καποια λυση για αυτο

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω δουλέψει σε εναλλακτικούς παρόχους... τσέκαρε οτι εν γένει δουλεύει ο συναγερμός σου... Πάντως γενικά ο κανόνας είναι απλός... ότι μπαίνει σε πρίζα τηλεφώνου πρέπει να έχει φίλτρο και το router πρέπει να έχει splitter...

Επίσης τραγικό αλλά το έχω πετύχει... μην βάζεις ασύρματο τηλέφωνο (την βάση εννοώ) δίπλα-πάνω-κάτω από το router.:hang3:

Link to comment
Share on other sites

το splitter και βέβαια χρειάζεται στο router γιατί πολύ απλά σου κόβει τις άχρηστες συχνότητες που εννοείται πως μπορούν από το να σου κάνουν θόρυβο μέχρι να σου ρίξουν το dsl.

όσον αφορά γιατί να μην βάλεις ασύρματο πολύ κοντά στο router είναι απλό...

έχεις μια πλακέτα αρκετά ευαίσθητη στον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο οπότε βάζοντας πολύ κοντά σε αυτήν μια πηγή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μάλλον δεν βοηθάει και πολύ... Στο παρελθόν είχα πελάτη που του έπεφτε το internet όποτε ο κάτοικος του ισογείου (αυτός έμενε στον πρώτο) άναβε την ΝΕΟΝ ταμπέλα του καταστήματος του....

Οπότε ναι ο ΗΜ θόρυβος μπορεί πολύ πολύ εύκολα να σου σκίσει την γραμμή!

Link to comment
Share on other sites

εμπειρικά και μόνο έχω δει οτι γύρω στο 20cm είναι safe... φαντάσου η απόσταση να είναι άλλος ένας router. Φυσικά το θέμα με το τηλέφωνο μπορεί να μην προκύψει ποτέ απλά γιατί να το δοκιμάσεις?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή εγώ πριν την συσκευή τηλεφώνου την είχα ακριβώς πάνω στο ρουτερ και τ΄ςρα το ρούτερ το έχω καρφώσει πλάγια στο γραφείο και το τηλ δίπλα του ακριβώς αλλά όχι πάνω του πλέον!

Πως μπορώ να τεστάρω αν επιρεάζεται από το τηλ η γραμμή?

Link to comment
Share on other sites

To splitter δεν χρειαζεται γιατι το router παει μονο του

Και συνδεεται στην τηλ.γραμμη υα δοκιμασω αλλο router

κανε αποσύνδεση όλα τα τηλέφωνα, συναγερμούς και ότι έχει σχέση με το τηλέφωνο.

Στην κεντρική κοντινή γραμμή της εξόδου, δοκιμάζεις router και τηλέφωνο,αν συνεχίζει το πρόβλημα φταίει το splitter.

Link to comment
Share on other sites

το splitter και βέβαια χρειάζεται στο router γιατί πολύ απλά σου κόβει τις άχρηστες συχνότητες που εννοείται πως μπορούν από το να σου κάνουν θόρυβο μέχρι να σου ρίξουν το dsl

Από περιέργεια έβαλα splitter (δεν υπάρχει τηλέφωνο στην συγκεκριμένη πρίζα) αλλά δεν είδα καμμία διαφορά. Η πρώτη φωτό είναι είναι άνευ και η δεύτερη με splitter.

post-14013-1416075098,5262_thumb.jpg

post-14013-1416075098,5684_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.