Jump to content



Τα Windows βαζουν δυσκολα


the_observer

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους .

Εχω παρει ενα λαπιτοπι κ προβληματιζομαι για το θεμα που θα διαβασετε παρακατω τωρα που ειναι αρχη για να μην κλαιω μετα κ ειπα να ρωτησω εδω που ειστε 'πιο μαστορες' πριν κανω οτιδηποτε.

Λεω λοιπον να κανω το δισκο 2 παρτισιονς. Στο ενα c: να ειναι μικρο 40Gb ας πουμε κ να εχω μονο το λειτουργικο (Win 7) και τον υπολοιπο δισκο σαν d:

Tο ιδιο εχω κανει κ στο desktop μου αλλα με την παροδο του χρονου οσο παει γεμιζει αφου ολα σχεδον τα προγραμματα που παω και βαζω στο d: ολο και καποια settings,logs,saves πανε και γραφουν στο c:\user\... στα default directories των windows δηλαδη.

Αυτο ειναι πραγματικα ενοχλητικο γιατι για καθε εφαρμογη πρεπει να πηγαινω στις επιλογες και να αλλαζω τα path κ να τα βαζω στa αντιστοιχα του d:

Για να μην αναφερω αλλα χειροτερα οπως οτι η ενσωματωμενη καμερα παει κ σωνει στο c: απο παρτυ της χωρις να μου δινει επιλογη να αλλαξω το save directory με αποτελεσμα οταν σωνω video να γεμιζει το c: για πλακα.

Εχω σκεφτει τις εξης επιλογες:

1.Να αυξησω το χωρο στο c:

Δεν την βλεπω και σαν την καλυτερη επιλογη αφου θα πρεπει να αλλαζω παλι για καθε εφαρμογη που εγκαθιστω τα path (οπου μπορω να τα εντοπισω) ,χωρια που στο τελος το c δεν θα περιεχει μονο το λειτουργικο .

2.Να αλλαξω τα user profile kai default locations και να τα δηλωσω στο d:

Αυτο μου φαινεται σαν καλη επιλογη για καινουργια pc ,αλλα για παλια δεν ειναι κ τοσο αφου θα πρεπει να εγκαταστησω ξανα ολες τις εφαρμογες που θα ψαχνουν να βρουν στο c: τα διαφορα τους.

3.Να βαλω τα windows σε ενα μικρο παρτιτιον sto d: και να αφησω σαν c: τον υπολοιπο δισκο.

Αυτο δεν ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει οπως θελω ,αφου εχω την υποψια οτι θα πανε τα windows και θα ορισουν τα default folders στο d: οποτε θα εχω παλι το ιδιο θεμα απλα θα αντιστραφουν τα drive letters.

Εχω πολυ ενδιαφερον και μεγαλη περιεργεια να ακουσω τις αποψεις σας και τι κανετε εσεις ως προς αυτο το θεμα.

Ευχαριστω για το χρονο σας να διαβασετε αυτο το μυνημα.

The_Observer.

Link to comment
Share on other sites

- Τα αφήνεις όλα σε ένα partition.

- πέρνεις μεγαλύτερο δίσκο

Συμφωνώ.Άστα όπως είναι σε ένα partition και πάρε έναν άλλο δίσκο (εξωτερικό ή εσωτερικό ότι σε βολεύει) για τα υπόλοιπα αρχεία σου. Απο αυτά που προαναφέρεις ότι και να κάνεις το αποτέλεσμα θα είναι παραπλήσιο.

Link to comment
Share on other sites

Tο ιδιο εχω κανει κ στο desktop μου αλλα με την παροδο του χρονου οσο παει γεμιζει αφου ολα σχεδον τα προγραμματα που παω και βαζω στο d: ολο και καποια settings,logs,saves πανε και γραφουν στο c:\user\... στα default directories των windows δηλαδη.

Δλδ, αν πάς στις Μεταβλητές Περιβάλλοντος Χρήστη και αλλάξεις τις τιμές Temp & Tmp να δείχνουν τον d:, θα έχουν πρόβλημα να προγράμματά σου? Πάντως εγώ που το χω κάνει (επειδή εχω ssd) δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανένα πρόγραμμα.

Στο ίδιο παραθυράκι μπορείς να αλλάξεις και τις μεταβλητές συστήματος. Επίσης, μπορείς να μειώσεις τον χώρο που χρησιμοποιείται για την Επαναφορά Συστήματος.

Αν με όλα αυτά δεν θα έχεις πρόβλημα, θα κερδίσεις πολύτιμο χώρο, βέβαια προσωρινά - με την έννοια οτι θα συνεχίσεις να εγκαθιστάς προγράμματα στον c:, και αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα πρέπει να αγοράσεις καινούργιο δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.