Jump to content



ZR24w - έχει κανείς?


SNP

Recommended Posts

Καλησπέρα, δεν έχω γράψει πολλές φορές στο forum αλλά το παρακολουθώ τακτικά.

Θέλω να αγοράσω νέα οθόνη γιατί είμαι πολλά χρόνια σε CRT και έχω ανακαλύψει προς απογοήτευσή μου ότι ΟΛΕΣ οι TFT οθόνες ανεξαρτήτου price range έχουν αρνητικά!

Να πώ ότι atm είμαι σε μια Sony Trinitron CRT (την οποία είχα κρατήσει τόσα χρόνια για το colour accuracy και το 100hz refresh - quaker γαρ) από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος απλά πρέπει να αντικατασταθεί λόγω περιορισμένου "desktop real estate" και επειδή πλέον δεν παίζω τόσα Games.

Στην αρχή είχα βάλει στο μάτι την u2711 αλλά μετά αναθεώρησα. Πρώτα λόγω του μικρού Dot pitch που θεωρώ ότι θα με κουράζει αρκετά καθώς ασχολούμαι με dev (και γενικά διαβάζω πολύ στο net) και κατά δεύτερον 680€ είναι πολλά για την τσέπη μου, αν είναι να τα δώσω να πάρω κάτι... perfect.

Μετά σκέφτηκα 2x u2311h αλλά με ξενερώνουν πάρα πολύ τα panel uniformity issues. Δεν ασχολούμε με οθόνες κτλ, αλλά θεωρώ ότι εν έτη 2011, τέτοια θέματα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, ούτε σε budget οθόνες.... Κρίμα γιατί είχα σχεδόν "κλήσει" για δύο u2311h.... και λιγουρευόμουν τα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω σε 2840χ1080 ανάλυση =]

Την Dell u2410 την βρίσκω πολύ ακριβή για αυτά που (μου) προσφέρει. Και είχα διαβάσει ότι παλιότερα είχε issues με tinting κτλ

Τώρα είμαι στο ψάξιμο για την zr24w. Issues με black depth/contrast και brightness. Προβλήματα που στο δικό μου ανειδίκευτο μυαλό, μου λένε ότι βελτιώνονται με calibration (πράγμα που δεν ισχύει με το panel uniformity). Η αλήθεια είναι ότι η τιμή της είναι πολύ ελκυστική, το 16:10 πολλά υποσχόμενο και γενικά σκέφτομαι να την χτυπήσω αρχές Μαίου.

Την έχει κανείς? Έχει δοκιμάσει κανείς τα calibration settings του tftcentral? Τα reviews λένε ότι αν calibra-ριστεί με contrast στο 100% (και τα rgb values αρκετά χαμηλά προφανώς) χτυπάει καλύτερα blacks/contrast ratio αλλά και colour accuracy από την Dell u2410 και την u2711...

Γενικά είμαι μεταξύ της zr24w και της u2311h με ένα προβάδισμα στην zr24w...

Comments / suggestions? ξέρετε αν μπορώ να δώ κάπου την u2311h και να "παίξω" λίγο μαζί της browser/text/image testing?

PS. Where are my manners! Χρόνια πολλά, καλή ανάσταση να έχετε το βράδυ :)

Link to comment
Share on other sites

Ωπα στακα, παρα εισαι ψαγμενος για αυτο το φορουμ, μηπως πρεπει να ποσταρεις καπου αλλου ? :p

Η οθονουλα αποτι εχω καταλαβει πρεπει να εχει 99% τελεια εικονα ειδικα μετα απο καλιμπρισμα ( δωσε αλλα 300 ευρω για colorimeter λοιπον :p ) το refresh rate στα games ομως ειναι πονεμενη ιστορια, μεχρι και πριν 2 χρονια με crt ειμουνα και σε καταλαβαινω απολυτα, εχω μια samsung 2233rz στα 120hz και απο θεμα εικονας μην το συζητησουμε καλυτερα, δεν κanei με τπτ για επαγγελματικη χρηση, κλασσικο TN panel με οτι συνεπαγεται, στα games παλι αμα κοβει το ματι σου μπορεις ανετα να παρατηρησεις λιγο ghosting και γενικα μια θολουρα στην κινηση, ομως ειμαι 95% καλυμενος σε αυτον τομεα λογω του refresh rate και του χαμηλου input lag

100hz refresh - quaker γαρ

Καλα κανεις παντως και επιμενεις σε 16:10, οποτε βλεπω monitor με 16:9 στραβομουτσουνιαζω, ελπιζω να σε βοηθησα λιγο με το ποστ μου, χρονια πολλα και σε σενα :flower:

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ ψάχνομαι για νέα οθόνη και έχω κλήση προς Dell μεριά. Αρχικά έβλεπα Hp αλλά με λίγο ψάξιμο κατέληξα στη Dell.

διάβασε εδώ Looking for the best buy: Dell U2410 vs. Hp ZR24W - Overclock.net - Overclocking.net

αλλά μπορείς να βρεις πολλά φορουμ με συζητήσεις πάνω στο θέμα. οσο για το οικονομικό επειδή και το δικό μου πορτοφόλι δεν ειναι παχύ ψάχνω να βρω καμιά μεταχειρισμένη στο ebay αλλιών θα κόψω από αλλού για να βρω πόρους. Υπήρχαν διάφορα προβλήματα με την Dell αλλά με το revision 02 λύθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

Αμα λύθηκε και το πρόβλημα τον +120€ με την Α02 τότε τρέχω να την πάρω! :p:tomato:

Η Dell σίγουρα είναι ανώτερο προιόν και προσφέρει περισσότερα (Wide Gamut for one, more inputs-outputs etc) το θέμα είναι ότι προσωπικά δεν τα χρειάζομαι, η οθόνη θα μείνει forever connected to my low/mid end pc και οτιδήποτε graphics work κάνω είναι web oriented.

120€ έξτρα μου είναι πολλά για να τα δώσω έτσι, αν την εβρισκα στα 400 θα την χτύπαγα μάλλον...

Link to comment
Share on other sites

Αμα λύθηκε και το πρόβλημα τον +120€ με την Α02 τότε τρέχω να την πάρω! :p:tomato:

Η Dell σίγουρα είναι ανώτερο προιόν και προσφέρει περισσότερα (Wide Gamut for one, more inputs-outputs etc) το θέμα είναι ότι προσωπικά δεν τα χρειάζομαι, η οθόνη θα μείνει forever connected to my low/mid end pc και οτιδήποτε graphics work κάνω είναι web oriented.

120€ έξτρα μου είναι πολλά για να τα δώσω έτσι, αν την εβρισκα στα 400 θα την χτύπαγα μάλλον...

Προκοπη,θα ξαναρχισουμε το ut2004?

Link to comment
Share on other sites

Δεν το βλέπω αγαπητέ Gomez. Λίγο starcraft2 πλέον και καμιά random ρουκέτα στο QL με τον MrX :)

Το Snowboard θα το "ξαναρχίσουμε" από του χρόνου όμως γιατί έχω καιρό να το τιμήσω! Κάποια στιγμή να κανονίσουμε meeting, καιρό έχουμε να τα πούμε από κοντά :beer:!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είμαι και εγώ σε σκέψεις για οθόνη, έχω μια Dell 2311 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο ποιότητα εικόνας (κυρίως γωνίες θέασης, αφού δεν κάνω γραφιστική δουλεια για να με νοιάζουν τα χρώματα τόσο) και κατασκευής αλλά θέλω μεγαλύτερο μέγεθος και κυρίως ύψος (το 1080 ειναι λίγο, ειδικά αφ'ότου ειχα την ατυχία να δω την 2711 ενός φίλου).

Σκέφτομαι είτε την αγορά άλλης μιας 2311 (πιθανώς για Portrait mode), είτε μια μεγαλύτερη 1900χ1200 και προώθηση της 2311 στο δευτερο PC, σε λογικά πλαίσια χρημάτων πάντα. Με βάση τα λεγόμενα εδώ και σε άλλα αντίστοιχα threads, οι οθόνες που έχει νόημα να κοιτάξει κανείς είναι Dell 2311 (210E), HP ZR24w (350E), Dell 2410 (480E). Υπάρχει κάτι άλλο να δώ; Βασικά με ενδιαφέρει αν υπάρχει 1920χ1200 non-TN φτηνότερη απο την HP.

Βλέπω διάφορες 24-25-26'' 1920χ1200 αλλά νομίζω ειναι όλες TN και δεν θελω να παω σε χειρότερη εικόνα απο της 2311 που έχω τώρα.

Αυτή η 2311 ρε γαμώτο χαλάει την πιάτσα! Δεν μου πάει η καρδιά να δώσω 350 για την HP όταν με λίγα παραπάνω (420) παίρνω άλλες 2 2311 για portrait! Η όποια διαφορά στην ποιότητα εικόνας (υπέρ της HP) δεν με τρελάινει γιατι ειμαι ήδη πολύ ευχαριστημένος.

Link to comment
Share on other sites

κατ εμε οι λυσεις ειναι 2

1) τσιμπας αλλες 2 dell2311 και κανεις οτι θελεις(eyefinity-surround) με 3 x dell2311

2) αφηνεις την 2311 που εχεις τωρα και τσιμπας η την 2711 η την 3011 αναλογα τα φραγκα που εχεις

και εννοηται πως πρεπει να εχεις το αναλογο hardware-καρτα γραφικων για να παιζεις ανετα

και απο τη στιγμη που εχει φιλος σου την 2711 και μπορεις να την δεις απο κοντα

δες την και αν δεν σε ενοχλει το μικρο dot pitch και η καθετος 1440 αντι του 1600 που εχει η 3011 γκο φορ ιτ

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον bloodmage. Αφού είσαι ευχαριστημένος με την 2311 πάρε και άλλες :)

Ή αν έχεις φράγκα πήγαινε για την 2711/3011.

Εγώ τελικά κατέληξα στην HP. Θα ανεβάσω καμια pic όταν.... καθαρίσω το γραφείο μου xD

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παραθέτω μερικές φωτό έτσι για το show off αν και τώρα που τις ξαναβλέπω δεν είναι ότι καλύτερο!! (ήταν βράδυ και ο φωτεισμός ότι χειρότερο :wall:)

110606-RandomShots-03000.jpg

110606-RandomShots-03007.jpg

110606-RandomShots-03008.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.