Jump to content



Αγορά Laptop με Linux distro preinstalled


s0me0ne

Recommended Posts

Καλησπέρα, η ερώτηση μου είναι αυτή του τίτλου. Σκέφτομαι να αγοράσω laptop αλλά επειδή δεν θέλω να σκέφτομαι αφότου το πάρω τα 100 ευρώ που πάνε στο λειτουργικό το οποίο θα φύγει με την μία format σε linux θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει μέρος/κατάστημα να αγοράσω laptop με linux ή οποιοδήποτε O.S. αρκεί να μην έχω χάσει λεφτά σε αυτό. Ας είναι και windows 7 αδήλωτα.

Link to comment
Share on other sites

Τα έψαξα και αυτά... αλλά μόνο στην Dell το εμφανίζει σαν επιλογή και τους πήρα τηλέφωνο και μου έριξαν άκυρο.. Παίζει να ισχύει μόνο για ιδιώτες, εταιρεία κτλ κτλ..

Ψάχνω κάτι πιο " underground " κατάστημα που να μην γουστάρει windows( αν και όλοι τα παίρνουν έτοιμα από τις εταιρείες απευθείας με windows πάνω )... αλλά και πάλι δεν το βλέπω γιατί μοιάζει κάπως παράνομο.

Link to comment
Share on other sites

Καλά πάς καλά;Εκεί στην ms πώς θα ανεβάσουν τα νουμεράκια τους με τις άδειες που έχουν δώσει; :)

Πάντως υπάρχει τρόπος να πάρεις ένα ποσό πίσω,εκ των υστέρων,αλλά θέλει υπομονή,βέβαια αν πάς στην αντίστοιχη εταιρεία(που φαίνεται στο άρθρο) μάλλον θα τα πάρεις γρήγορα τα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω τρελαθεί.. έχω πάρει τηλέφωνο σε κάθε αντιπροσωπεία σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα... κανείς δεν δέχεται να αφαιρέσει τα windows από πριν. Και στην κα****α την microsoft που πήρα πάλι δεν δέχονται γιατί λένε ότι έχουν ήδη δώσει άδειες... στις εταιρείες λένε ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία να αφαιρέσουν windows και ότι ειναι προ εγκατεστημένα και παπαριές....

Και όταν τους λέω.. " οκ θα το πάρω από εσάς αλλά θα σας φέρω χαρτιά και θα το αφαιρέσετε και θα χρεωθείτε και τα μεταφορικά για να ρθείτε να το παραλάβετε από το σπίτι μου " ΠΑΛΙ δεν καταλαβαίνουν...

Δηλαδή όχι απλά είμαστε παγιδευμένοι.. αυτό είναι αυτοκτονία.

Και σε όσα μαγαζία βρήκα laptop με linux δεν το δίνουν γιατί λένε ότι πλέον δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν και όμως βρήκα λύση μετά από άπειρες ώρες στο τηλέφωνο..

Το κανόνισα με το Πλαίσιο. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούσα να βρω πωλητή ή τεχνικό να το αναλάβει αυτό μέχρι που αποφάσισα να χωθώ πιο βαθιά.

Οπότε πήρα τηλέφωνο απευθείας στην Αθήνα όπου στήνουν τα Turbo-X. Και εκεί πέρα όλοι με γράφαν στα **** τους και λέγανε ότι δεν γίνεται. Όμως συνέχισα να παίρνω τηλέφωνο( σε φάση που μίλησα με όλους εκεί πέρα ) μέχρι που βρήκα κάποιον να με βοηθήσει, αφού του είπα ότι ακόμα και να μην δεχτεί θα τυπώσω το license agreement και θα το στείλω πίσω σε αυτόν να μπει στη διαδικασία να ξεκολήσει το αυτοκόλητο και να κάνει format.

Το γελοίο είναι ότι στην αρχή μου έλεγε πως με windows pre-installed είναι στα 660 ευρώ ενώ χωρίς βγαίνει στα 700, και αυτό επειδή χαλούσα το set !!!!

Σε κάποια φάση πρέπει να μπερδεύτηκε ή μπερδευόταν στα παραπάνω και να μην πολυλογώ μου είπε πως χωρίς windows είναι στα 590, δηλαδή μείον 70 ευρώ. Οπότε το κανόνισα όπως ήθελα και λογικά θα το πάρω σύντομα.

Εκτός αν με δούλευαν. Δεν φρόντισα να ηχογραφήσω αλλά έχω κρατήσει στοιχεία οπότε ακόμα και μακακίες να μου έλεγε θα το κυνηγήσω.

Αυτά...Αντε γιατί πολύ και γ**ώ την έχει δει η Microsoft και ο Gates.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.