Jump to content



Καρτα ηχου ναι ή οχι


Dimitris87

Recommended Posts

Προσφατα αγορασα ενα σετακι 5.1 ηχεια τα οποια μεχρι στιγμης μου φαινονται κλασεις ανωτερα απο τα παλια ασπρα ηχεια που ειχα απο τον pentium2 μου... η ερωτηση μου ειναι η εξης: αξιζει να αγορασω extra καρτα ηχου θα δω διαφορα απο την onboard της realtek που εχει η μητρικη μου ή θα ειναι πεταμενα λεφτα? Δεν ακουω μουσικη στο διαπασων απλα θελω να ειναι οσο ποιο καθαρος ηχος γινεται. Τα ηχεια δεν ειναι πανακριβα ειναι των 60ε απλα τωρα μου φαινεται οτι ψιλοχανω σε ποιοτητα ηχου , και εφοσων ποτε δεν με απασχολησε ο ηχος δεν εχω ασχοληθει. Μια asus xonar πχ θα μου εδινε διαφορα ή απλα ειναι περιττη πολυτελεια;

Link to comment
Share on other sites

Εμένα η άποψή μου είναι διαφορετική γιατί και στα Logitech G51 αλλά και στα Ζ-5500 όταν τα έβαλα σε Xonar DX και X-Fi Fatality αντίστοιχα υπήρχε διαφορά. Από τη άλλη αν είσαι ευχαριστημένος με αυτό που ακούς μείνε όπως είσαι. Στο κάτω κάτω αυτό μετράει, να είσαι εσύ ικανοποιημένος.

Link to comment
Share on other sites

Στα απλα P580 (5.1) ηχεια που ειχα, ειτε εβαζα την onboard ειτε εβαζα την Audigy 2 ZS το ιδιο ακουγα. Ουτε καν στις ταινιες HD δεν ειδα διαφορα.

Στα Logitech (5.1) με THX των 300ε ειδα διαφορα. Αλλα δε νομιζω πως αξιζει η βελτιωση.

Link to comment
Share on other sites

Αυτα εδω πηρα TEAC SPEAKERS X-60 - - E-SHOP.GR δεν ξερω αν ειναι καλα ή μετρια σε σχεση με τον ανταγωνισμο αλλα απο τα παλια μου ειναι πολλα κλικ καλυτερα! Τωρα επειδη η onboard μου υπαρχει απτο 2005 σαν καρτα ηχου γιαυτο κ αναρρωτιεμαι αν μια καρτουλα του 2011 θα μου δωσει διαφορα στον ηχο των ταινιων ή της μουσικης γενικοτερα. Το παιρνω οπως πχ η 7900 που ειχα στο τοτε πισι δεν εχει καμμια σχεση με την 260gtx που εχω στο τορινο κατι αναλογο παιζει ή δεν παιζει στον ηχο?

Link to comment
Share on other sites

εδωσες 69€ για αυτα τα ηχεια? νομιζω οτι δεν εκανες καλη επιλογη!!

θα μπορουσες να παρεις το λιγοτερο.....

http://www.skroutz.gr/s/315407/Logitech-X-530.html

http://www.skroutz.gr/s/316322/Creative-Inspire-T6160.html

Link to comment
Share on other sites

μονο και μονο την ισχυ που εχουν αν συγκρινεις, θα καταλαβεις!!

τα μεν creative εχουν διπλασια ισχυ, τα δε Logitech σχεδον 3πλασια!! (αν κι εδω που τα λεμε η ισχυς, μονη της σαν νουμερο δεν λεει και πολλα., αλλα ειναι ενα μετρο..! μην σε μπλεκω κι αλλο!)

αλλα και σαν μαρκες, ειναι πιο καλες σε ηχεια PC. αν και η TEAC δεν ειναι αγνωστη, αλλα στη συγκεκριμενη κατηγορια, δεν....!!!

Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται και απο την onboard που εχεις , κατα ποσο θα ειναι μεγαλη η μικρη η διαφορα.Μπορεις να παρεις το ρισκο , και να βαλεις την μικρη xonar ( 30-40 Ε αν δεν κανω λαθος ) .Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να ειχες την δυνατοτητα να δοκιμασεις τα ηχεια σου σε καποιο φιλαρακι που εχει αναλογη καρτα ηχου.:p

Link to comment
Share on other sites

Τελικα πηρα μια audigy se και δεν μπορω να πω πως ειδα θεαματικη διαφορα απλα μου φαινεται λιγο πιο δυνατος ο ηχος και το μπασο. Η θεαματικη διαφορα ειναι οταν συνδεω ακουστικα, γιατι πριν οταν εβαζα ακουστικα στην μπροστινη εξοδο αλοιωνοταν/εχανε ισχυ ο ηχος ενω τωρα μου φαινεται normal. Bεβαια για το τελευταιο μπορει να ειχε καποιο προβλημα η εξοδος της μητρικης που συνδεεται με το front panel audio.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.