Jump to content



Official "Πανεπιστήμιο & Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" thread (UniLab)


hayabusa

Recommended Posts

Student Loans Company - Student Loans Company Αυτά τα δάνεια παίζουν και για μη-άγγλους; Δεν ξέρω πόσο θα ενθουσιαστούν ακούγοντας, Hello I'm a Greek student, very promising but I have not money. Do you ? :p

Άμα είσαι Ευρωπαίος παίζουν τα ιδια που παίζουν και για τους Άγγλους. Το PhD σε ότι τομέα και να είναι χρειάζεται να εγκριθεί από το πανεπιστήμιο το οποίο σου δίνει κάποια χρήματα για να κάνεις την έρευνα σου κτλ (μεσα σε αυτα τα χρήματα σου δίνουν και κάτι ψηλά για να ζήσεις :p)

(Άμα τους ρωτήσεις έτσι μάλλον θα σε διώξουν :hehe:)

Link to comment
Share on other sites

Παράλληλα, προσανατολίζεται να μη δεχτεί μετεγγραφόμενους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013, καθώς θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες του.

Αυτό είναι πολύ σοβαρό!! :coax:

Link to comment
Share on other sites

Εμάς, μας δίνουν κάθε χρόνο κάτι χαρτιά για να συμπληρώσουμε την αξιολόγηση μας προς τον καθηγητή (αν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του, αν έκανε καλό μάθημα, αν ήταν προσιτός, τυπικός, μεταδοτικός κλπ κλπ).

Δυστυχώς όμως, αυτές οι γνώμες δεν μετράνε και δεν λαμβάνονται υπόψιν από κανέναν. Γίνονται απλά για να λέμε ότι γίνονται -- για τα μάτια του κόσμου εντελώς τυπικά και ουσία μηδέν.

Συγκεκριμένα ο ίδιος ο καθηγητής μας είπε: Βάλτε όσα μείον θέλετε, δεν με επηρεάζουν καθόλου στο αν θα μείνω ή θα φύγω από το ίδρυμα. Η δική μου αξιολόγηση γίνεται με βάση την έρευνα που κάνω στο τμήμα. Αν κάνω καλή δουλειά στην έρευνα, το σύστημα θεωρεί ότι είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου. Το αν είμαι καλός ή κακός δάσκαλος, δεν παίζει κανέναν ρόλο. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, τότε ναι ίσως παίξει, αλλά γενικά να ξέρετε ότι αυτά που συμπληρώνετε δεν έχουν καμία πρακτική αξία - απλά μπαίνουν στο αρχείο, και διαβάζονται (αν διαβάζονται) μετά από 4 χρόνια. Η αξιολόγηση μου, γίνεται ανά 4 χρόνια.

Επειδή λέγονται πολλά για τις αξιολογήσεις:

1. Εσωτερική αξιολόγηση είναι μια διαδικασία που βάσει νόμου είναι υποχρεωμένα να κάνουν όλα τα Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μαζί με τετραετείς προγραμματισμούς κ.α. (εάν θέλουν να παίρνουν λεφτά από το κράτος). Ουσιαστικά τους ζητούν να βαθμολογήσουν τον εαυτό τους.

2. Εξωτερική αξιολόγηση είναι επίσης θεσμοθετημένη διαδικασία στα πλαίσια διασφάλισης ποιότητας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία αξιολογητές είναι διεθνούς κύρους προσκεκλημένοι, ειδικοί με το αντικείμενο του τμήματος που αξιολογείται. Επιβλέπεται από την ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης ποιότητας. Aπό τέτοια ήταν και το απόσπασμα του [MENTION=10676]Hydra[/MENTION] . Έχει ξεκινήσει από το 2008 και γίνεται κάθε 4 χρόνια.

3. Η αξιολόγηση διδασκόντων δεν είναι κεντρική απαίτηση, μπορεί να προβλέπεται από εσωτερικό κανονισμό ή να είναι εντελώς άτυπη. Το τι την κάνει το ο τομέας/το τμήμα/η σχολή/το ίδρυμα είναι δικό του θέμα. Στην πράξη, αρκετά τμήματα τη χρησιμοποιούν για βελτίωση συνθηκών διδασκαλίας, τα περισσότερα τη βάζουν στο συρτάρι. Σχεδόν καθολικά, η ποιότητα διδασκαλίας ενός καθηγητή δεν αποτελεί σημαντικό κριτήριο της χρησιμότητάς του.

Πάντως όλοι οι καθηγητές έχουν υποχρέωση βάσει νόμου να τηρούν συγκεκριμένες ώρες γραφείου και να διδάσκουν ορισμένες ώρες κάθε εβδομάδα. Επειδή μάλιστα σε πολλά ιδρύματα είχε παραγίνει το κακό, πλέον υποχρεώνονται να στέλνουν στο υπουργείο υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εκπληρώσει τις τυπικές τους υποχρεώσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ξέρει κανείς που βρίσκω ένα απο τα ritalin, modafinil, ή έστω Yohimbine και κατά πόσο είναι νόμιμα σαν φάρμακα στην Ελλάδα; Το θέλω για την εξεταστική, 19 μαθήματα σε 2 εβδομάδες....

Έγινε επεξεργασία από Dr.Paneas
Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς που βρίσκω ένα απο τα ritalin, modafinil, ή έστω Yohimbine και κατά πόσο είναι νόμιμα σαν φάρμακα στην Ελλάδα; Το θέλω για την εξεταστική, 19 μαθήματα σε 2 εβδομάδες....

Άσε τα φάρμακα! (Και αλήθεια, αν επιτρέπεται, σχολή? έτος? μήπως τα μισά είναι "εργαστήρια" των άλλων μισών?)

2 βδομάδες απλά ξέχνα την διασκέδαση, πάνε σε φαρμακείο και πάρε βιταμίνες, ότι πιο ακριβό υπάρχει, τρώγε λίγο και σε τακτά χρονικά διαστήματα αντί 1-2 και δυνατές, προσπάθεισαι να κοιμάσαι κατά τις 12-1 το βράδυ και να ξυπνάς 8-9 το πρωί και φυσικά, πολλούς καφέδες.

Βέβαια, ποτέ δεν κατάφερα τίποτα εκτός από το τελευταίο, και όταν το κατάφερνα, δεν συγκεντρωνόμουν να διαβάσω, αλλά αξίζει να το κάνεις :patsak:

Link to comment
Share on other sites

Έχω περάσει Ιστορία της Τεχνολογίας με 9.7, problem all?

(μας έβαζε εργασίες, τώρα με ανοιχτό βιβλίο θα γράψω καμμιά μονάδα ακόμη, θα πάω 10 - κορυφαίος καθηγητής)

Δεν θα εμπιστευόμουν τα φάρμακα.Όλα θέμα θέλησης είναι.

Link to comment
Share on other sites

Όχι θεωρίες είναι, τα εργαστήρια τα έχω περασμένα. Τα τελευταία 19 μαθήματα είναι που δίνω και παίρνω πτυχείο - σχολή Μηχ.Αυτοματισμού Θες/νίκης στο ΤΕΙ. 5ο ετος ειμαι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξέρεις κανείς πώς υπολογίζω DFT και DTFT μιας ακολουθίας στο Ti-89 Titanium;

Με το χέρι μπορώ να τα βγάλω χωρίς πρόβλημα, ωστόσο θέλω μία επιβεβαίωση αν αυτό που έβγαλα είναι το σωστό.

πχ έστω να βρεις το DFT (Discrete Fourier Transformation) της ακολουθίας [1 0 1 2].

Με το χέρι βγάζω ότι είναι [4 2j 0 -2j], υπάρχει κάποιος τρόπος να το επαληθεύσω αν είναι σωστό το αποτέλεσμά μου ;

[MENTION=7401]alexis2044[/MENTION] δώσε help

EDIT: Κάτι βρήκα για DFT ( http://www.ticalc.org/pub/89/basic/science/dft89.zip )

Για DTFT κανείς;

EDIT2: Ισχύει και για DTFT με συνάρτηση hf. Απλά βάλτε Auto και όχι exact για να βγάζει στρωτά νούμερα + ρυθμίστε σε Angle και όχι σε Degrees, διαφορετικά πετάει Domain Error.

Χαίρομαι που αυτοαπάντησα στο ερωτημά μου :p

Έγινε επεξεργασία από Dr.Paneas
Link to comment
Share on other sites

Νωρίς ρε... χαχαχα

Επιτυχίες να 'χεις.

Εγώ γράφω την Τρίτη, αλλά θέλω να γράψω 0.3 για να πάρω 10. :whistling

Μετά την Παρασκεύη θα μας βγουν τα άντερα με την Ιστορία της Τέχνης και τη Φυσική. :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.