Jump to content



P4 2,8 prescott & θερμοκρασιες


le baffe

Recommended Posts

κατ' αρχην χαιρετω το forum,το site κ.λ.π & μπαινω στο θεμα

προσφατα ηρθε στα χερια μου ενας P4 2,8 prescott χωρις την ψυκτρα της intel.

του εβαλα λοιπον μια της zalman(την 5700) γιατι τον ειδα πολυ θερμο με την intel ψυκτρα που ειχα απο τον P4 2,4 που αντικατεστησα.

το θεμα ειναι οτι με την zalman &με μετρησεις του bios η θερμοκρασια στα 10 λεπτα λειτουργιας φθανει τους 54 C.

να βρω & να βαλω την ψυκτρα της intel? η τσαμπα παει ο κ.

P4 2,8prescott /mobo:chaintech 9pjl apogee / ram: 1GHz dual mode / gpu: fx 5200 / hd:40g wd 7200 & 80g sata wd / κουτι : chieftech(με αρκετο χωρο για ολα & δυο ανεμιστηρες ενα στο πλαι in & ενα πισω out που βλεπει στο duct της zalman

Link to comment
Share on other sites

Οι θερμοκρασίες της mobo αρκετές φορές είναι λάθος και συχά με μεγάλη απόκλιση από τις πραγματικές. Ο πιο σωστός τρόπος για να μετράς θερμοκρασίες είναι με κάποιο ειδικό panel. Αν τώρα δεν έχεις τη διάθεση να πάρεις ένα τέτοιο κάνε μια αναβάθμιση στο BIOS για να είσαι πιο μέσα. Τώρα, για να κατεβάσεις τη θερμοκρασία θα σου έλεγα:

1. Τον ανεμιστήρα που είναι στο πλάι βάλτον μπροστά, κάτω να βάζει. Επειδή έχει το duct η ψύκτρα δεν έχει νόημα να φυσάει πάνω της μιας και ουσιαστικά φυσάει μόνο το duct.

2. Τον ανεμιστήρα που έχεις πίσω βάλτον στην αμέσως αποκάτω θέση, πάλι να βγάζει επειδή α) αν το fan της ψύκτρας ρουφάει (όπως συνήθως), τότε έχεις πρόβλημα γιατί από τη μία ο fan της ψύτρας ρουφάει αλλά από την άλλη, το fan του κουτιού βγάζει. Έτσι καταλαβαίνεις το μπάχαλο που γίνεται για το ποιός ανεμιστήρας θα πάει τον αέρα που.

β) αν το ανεμιστήρι της ψύκτρας βγάζει τότε δεν έχει νόημα μιας και ο αέρας έτσι κι αλλιώς βγαίνει από το κουτί. Έτσι είναι πιο χρήσιμος να είναι πιο κάτω.

3. Βάλε Arctic Silver Ceramique. Φτηνή είναι. Γύρω στα 6. ’σε που, σύμφωνα με αυτούς που μετράνε με panels τη θερμοκρασία, μπορεί να στην κατεβάσει πολύ ή έστω να στην κρατήσει χαμηλά σε full load.

Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης ζόρισε και λίγο τη κατάσταση να δεις πόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία

Μπορεί η ένδειξη του BIOS να είναι λίγο υπερβολική με 54βαθμους η ψυκτρα πρει να είναι αρκετά ζεστή προς το καυτή πιάσε επίμονα τη επιφάνεια της για να δεις κατά πόσο είναι θερμή.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης τακτοποίησε τα καλλώδια στο κουτί σου, όχι με βάση την εμφάνιση αλλά με βάση την καλύτερη ροή αέρα. Επίσης το sleevάρισμα των καλλωδίων και η αλλαγή των καλλωδιοταινιών με round cables ή έστω η μετατροπή τους δεν θα έβλαπτε καθόλου...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.