Jump to content



βάζω κλιματιστικό - κανείς σχετικός?


neuromancer

Recommended Posts

1) Έχει νόημα να πληρώσω μάρκα αν κατά τα λοιπά δεν υπάρχει διαφορά?

2) Έχετε να προτείνετε (με pm) κατάστημα σε Λάρισα;

3) Τα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρικών κάνουν και εγκατάσταση?

4) πόσο χρεώνεται μια (εύκολη) εγκατάσταση περίπου;

thanks

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαφορετική άποψη από τον [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] .

Θεωρώ πως τα επώνυμα με τα μη επώνυμα έχουν διαφορές στην απόδοση τους.

Και για να μην παρεξηγηθώ, έχουν διαφορά στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (πχ <=2-3 βαθμούς) και στις πολύ υψηλές (>=37-38).

Έχω δει ανώνυμο κλιματιστικό σε αυτές τις θερμοκρασίες να μην μπορεί να αποδόσει ούτε το 10% των δυνατοτήτων του, ενώ σε αντίθεση με επώνυμα (διαθέτω 1 toyotomi & 1 panasonic) στους 40-42 βαθμούς να σπέρνουν και να μην νιώθουν τίποτα.

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και στις 2 περιπτώσεις. Έχω δει και ανώνυμα κλιματιστικά να είναι τρομερά πολύ τίμια για την τιμή τους.

Το κόστος εγκατάστασης τους τώρα, είναι ανάλογα το πόσα BTU είναι. Εδώ Χαλκίδα ξεκινάνε από 40 ευρώ για τα 9ρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 ευρώ για 24ρια+.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το κλιματιστικό περιλαμβάνει τρύπημα τοίχου, άνοιγμα κουτιού διακλάδωσης και είναι μια εγκατάσταση που γίνεται για αρκετά χρόνια, προτιμώ να γίνεται από έμπειρο και αξιόπιστο συνεργείο. Ειδικά εάν δεν είναι η απλή περίπτωση του κάνω ένα ξετρύπημα και κρεμάω ακριβώς από έξω την εξωτερική μονάδα.

Για μένα καλύτερα να βρεις κάποιο κατάστημα που να ασχολείται αποκλειστικά με κλιματιστικά, να έχει το δικό του συνεργείο και να έχει ένα καλό όνομα στην Λάρισα. Και ας το πληρώσεις και 50-70 ευρώ παραπάνω.

P.S. πριν 5 ημέρες, εν γνώσει μου πλήρωσα 680 ευρώ για ένα 9άρι Inverter με μέση τιμή στο σκρουτζ τα 550, ακριβώς για αυτό το λόγο. Η εγκατάσταση χρειάστηκε περίπου 2 ώρες, το οπτικό αποτέλεσμα όμως ήταν το καλύτερο δυνατό.

P.S.2 για να ισχύει η εγγύηση του κλιματιστικού πρέπει να υπάρχει εκτός από το παραστατικό αγοράς και την σφραγισμένη εγγύηση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, παραστατικό συντήρησης ανά ενα χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ο τοιχος είναι τρυπιος απο τον προηγουμενο και φανταζομαι και η καλωδίωση κάπου εκεί. Απλα βάσεις και κρέμασμα θέλει (και αγορά βέβαια).

Λεω για 14άρι ή πιθανότατα 18άρι. Εννοιαίος σχεδόν χωρος σαλόνι-κουζινα, κάπου 40-45 m^2 με διαροές προς δωμάτια από το διάδρομο.

Link to comment
Share on other sites

Το έμπυρο και αξιόπιστο συνεργείο από που θα το καταλάβεις;

Γιατί αν δεν παρακολουθήσεις εν ώρα εργασίας, αποκλείεται να καταλάβεις τι δουλειά θα κάνουν.

Απλά κάθεσαι από πάνω την ώρα που τοποθετούν. Δεν δέχεσαι να σου σκάψουν με το βελόνι του κομπρεσέρ, αλλά μόνο να τρυπήσουν τον τοίχο. Τους προειδοποιείς ότι θα τους πετάξεις έξω αν βάλουν δύναμη στο ξετρύπημα και σου ξεκολλήσουν από την άλλη τους σοβάδες, κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Καθ'ότι μηχανικός στο επάγγελμα έχω δει αρκετά συνεργεία και μπορώ να κρίνω την δουλειά τους. Αλλά πέρα από αυτό, ειδικά σε μικρές πόλεις, λίγο άμα ρωτήσεις μαθαίνεις για την δουλειά του άλλου. Ακόμα και αν δεις μια εγκατάσταση καταλαβαίνεις την ποιότητα της δουλειάς του άλλου (σπάνια κάποιος τσαπατσούλης - βιαστικός μάστορας θα έχει αισθητικά καλό αποτελεσμα)

Link to comment
Share on other sites

Καθ'ότι μηχανικός στο επάγγελμα έχω δει αρκετά συνεργεία και μπορώ να κρίνω την δουλειά τους. Αλλά πέρα από αυτό, ειδικά σε μικρές πόλεις, λίγο άμα ρωτήσεις μαθαίνεις για την δουλειά του άλλου. Ακόμα και αν δεις μια εγκατάσταση καταλαβαίνεις την ποιότητα της δουλειάς του άλλου (σπάνια κάποιος τσαπατσούλης - βιαστικός μάστορας θα έχει αισθητικά καλό αποτελεσμα)

Τίποτα από αυτά που γνωρίζεις εσύ δεν θα βοηθήσει τον άσχετο που θα διαβάσει το παρόν νήμα.

Εκτός αν προτίθεσαι να καλύψεις τον νομό με επισκέψεις κατ οίκον στους χρήστες του thelab : )

Link to comment
Share on other sites

Eμπειριες....

Αγοραστηκε πριν....10 χρονια(??) ..δεν θυμαμαι ..ανωνυμο a/c του κιλου(blusky)..

Εχει βγαλει καλοκαιρια καλα στη λαρισα ..(45+) ..δεν με εχει προβληματισει σαν αποδοση..

Δεν το εχω ζορισει πολυ..το αναβω οταν ξεπερασουμε τους 32-33..(δεν ειναι και σπανιο:p)

αλλα δεν βαζω θερμοκρασια κατω των 26...

Καλη ωρα τωρα με 33-34 εξω το εχω στους 26 και στην αλλη ακρη του δωματιου εχω 28..

(υπολογιστες αναμενοι included).

To μονο προβλημα ειναι οτι για το υπερβολικα ζεστο δωματιο στο οποιο βρισκεται ειναι μικρο και θελει να ειναι και η πορτα κλειστη.

Δεν ξερω αν ειναι το μυστικο για μια καλη συμβισωση το παραπανω..αλλα αυτη την περιοδο προσωπικα δεν βρισκω το λογο να δωσω πανω απο 400-450Ε για ενα ημιεπωνυμο 12arh (αναλογα με το δωματιο...εεε...δεν θα εβαζα σε >30μ2 12αρη)

Πχ....

Haier HSM-12HEK03/R2 (DB) | Skroutz.gr

..

Μαγαζια ..περα απο τα κλασσικα mediamarkt,carrefour.praktiker,κωτσοβολος..

ειναι και η ηλεκτρονικη αθηνων(διπλα απο βεροπουλο φευγοντας για φαρσαλα..-παραδιπλα και το praktiker)..και electronet πισω απο λεωφορεια..(ζωοδ.πηγης νομιζω η οδος )

Link to comment
Share on other sites

Είναι μεγάλος ο χώρος και το κυριότερο ανοιχτός (υπάρχει διάδρομος χωρίς πόρτα προς τα δωμάτια) οπότε νομίζω μόνο 18άρι θα το παλέψει. Επίσης _θέλω_ να έχω διαρροή προς τα δωμάτια για προφανείς λόγους αλλά και επειδή το ένα από αυτά είναι δωμάτιο-γραφείο και το PC βγάζει αρκετή ζέστη.

Το σενάριο 12άρι σε σαλόνι και 9άρι σε γραφείο είναι "του ματς", άσε που δε θέλω κλίμα μέσα σε υπνοδωμάτιο.

Τώρα, 18άρι με περαστικά δύσκολα να πάει κάτω από 750.

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχασεις να κοιταξεις την ενεργειακη κλαση ή αν εισαι λίγο ψαγμένος τον βαθμό EER. Αυτός δίνει το λόγο κρύου που παραγει το κλιματιστικο προς το ρευμα που καταναλωνει. Δηλαδή το δικό μου κλιματιστικό που είναι Toytomi A κατηγορίας έχεις ΕΕR 3.74.

Αυτό σημαίνει ότι για 3,74 kWh κρυου καταναλωνει 1 kWh ρευμα. Του αδερφου μου είναι ενα παλιο bluesky χειροτερης κατηγορίας και εχει EER 2.

Αυτό σημαίνει ότι με 1 kwh ρευμα παράγει 2 kWh κρυο. Άρα για να παράγει 3,74 kWh κρύο χρειάζεται 1,87kWh ρεύμα. Δηλαδή 87% παραπάνω.

Άρα αναλογα τη χρήση ψαχνεσαι και βλέπεις. Αν το χρησιμοποιείς πολύ πάρε Α+ με inverter.

Επίσης κάποια πολύυ φτηνά δεν βγάζουν κρύο. Δηλαδή όλη μέρα να λειτουργεί ο αέρας που βγαζει μπροστά ειναι απλά δροσερός και το δωμάτιο αργεί πολύ να κρυώσει.

Link to comment
Share on other sites

Από την διαμόρφωση του χώρου που θες να καλύψεις, άποψή μου είναι ότι το κλιματιστικό θα πρέπει να δουλεύει όλη την ώρα στο φουλ και με τον ανεμιστήρα σε υψηλή σκάλα για να μπορούν να ψύχεται επαρκώς και το υπνοδωμάτιο. Tα 45 τ.μ. συν τις διαρροές προς το υ/δ μου φαίνονται υπερβολικά πολλά για να τα καλύψει ένα 18άρι στην Λάρισα (μένω Άργος με παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες). Σε αντίστοιχο χώρο σαλόνι - κουζίνα στο σπίτι μου (50 τ.μ.) με σκίαση από τέντες, αλλά ρετιρέ με μονωμένη ταράτσα, υπολόγισα ότι θέλω 24.000 btu/h χωρίς να δουλεύει η κουζίνα.

Άποψή μου, εάν το budget σου είναι κάτω από 1000άρικο βάλε ενα inverter 9άρη στην κρεβατοκάμαρα να κοιμάσαι σαν άνθρωπος και άσε το σαλόνι για άλλη στιγμή. Ο ύπνος με inverter έχει μεγάλη διαφορά από τον ύπνο με συμβατικό

Link to comment
Share on other sites

Σε υπνοδωμάτιο κλιματιστικό δε βάζω. Γενικά είμαι κατά του κλίματος καθώς έχω και μια ευαισθησία στη μέση. Προτιμώ ανεμιστήρα αλλά υπάρχουν κι άλλοι στο σπίτι που δεν μπορούν με ανεμιστήρα!

Δεν επιδιώκω να κρυώσω όλο το σπίτι. Θέλω απλά σε παρατεταμένους καύσωνες να κρατήσω τη θερμοκρασία γύρω στους 27-28 και όχι στους 30-32+ που θα πάει αν έξω παίζουν 40άρια συνεχόμενες μέρες. Θα κάψει 15 μέρες στο full και άλλες 15 τα μεσημέρια. Δόξα το θεό εδώ που είμαι τα απογεύματα φυσάει με ένταση λες και είσαι στις Κυκλάδες!

Link to comment
Share on other sites

Το ότι είναι Λάρισα δεν αρκεί? :) Ν.Πολιτεία, προς περιφερειακό

Χαραυγή εδώ πίσω από την πλατεία (Mikel). 4 χρόνια "άκαπνος" Με Pcια με 2 παιδιά με με......Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...συνήθεια είναι. Ο θόρυβος που κάνουν τα αναθεματισμένα είναι χειρότερος. Βέβαια παίζει και η όλη κατάσταση ανάλογα με την περιοχή...αλλά εκεί λογικά είναι αραιοκατοικημένη (αφού λες προς περιφεριακό)...τόσο δεν αντέχεται;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.