Jump to content



Ψάχνοντας το κατάλληλο πακέτο web hosting


johncsj

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες... το ξέρω έχουν υπάρξει πολλά παρόμοια θέματα στο λάμπη, αλλά δυστυχώς έχω κι εγώ λόγο που κάνω δικό μου thread (κι αυτός δεν είναι άλλος από την ανάγκη για τη δημιουργία site άμεσα).

Θέλω ο host που θα φιλοξενεί το site, να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Να είναι plug&play (χωρίς χρήση κώδικα δηλαδή).

2. Nα μπορώ να γράφω ελληνικά (όσο αστείο κι αν ακούγεται :p) γιατί οι περισσότεροι host από έξω δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

3. Στο "χάρτη" του site να μπορώ να βάλω σε κάθε σελίδα και κατηγορία (υπό-σελίδα δηλαδή)

πχ προϊόντα--> τύπος προϊόντος 1

τύπος προϊόντος 2

τύπος προϊόντος 3 κλπ κλπ

4. Να μπορώ να μεταφέρω το domain name που θα αγοράσω (από το papaki.gr που btw κι αυτό έχει δωρεάν/πληρωτέο host, αλλά έχει τις δυνατότητες που ζητάω?).

5.* Επειδή θα ανεβάσω photo gallery θέλω επίσης να μπορεί να δει ο άλλος τη φωτογραφία αλλά να μην μπορεί να την κατεβάσει (το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά έχω λόγο που το ζητάω).

Να ρωτήσω κάτι πραγματικά (για τους γνώστες τουλάχιστον) αστείο? Οι μεταφράσεις που έχει κάθε site (που πατάς το σημαιάκι και αυτόματα αλλάζει η γλώσσα του site, είναι δυνατό να γίνει χωρίς κώδικα? :p

Αυτά (τα πολλά :p)... ευχαριστώ εκ των προτέρων, και ζητάω επιείκεια γιατί είμαι αρχάριος στο συγκεκριμένο θέμα. :flower::)

Link to comment
Share on other sites

Στα γρήρορα, για να μην παιδεύεσαι, προστασία φωτογραφιών πέρα από watermark ( που χαλάει επί της ουσίας την εικόνα... ) δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Κάνε disable με javascript το right click menu... κάνε ότι θες.

Ένα printscreen τραβάει ο άλλος και game over.

Link to comment
Share on other sites

προστασία πρακτικά δεν έχεις , αν θέλει να τη πάρει ο άλλος θα τη πάρει.Αν πρόκειται να τις "πουλάς" και αυτές που θα έχεις πάνω θα είναι απλά preview τότε απλά τις βάζεις low resolution με watermark σε κεντρικό σημείο....Eπίσης στο host να το ψάξεις απο θέμα gallery γιατί μερικοί host δεν σε αφήνουν να στήσεις gallery αν τυχόν τους "γονατίζει" το server(εφόσον δεν μιλάμε για dedicated)

Link to comment
Share on other sites

Budget δεν μας είπες, δίχως αυτό δεν βγάζουμε άκρη.

Μπορώ να σου προτείνω π.χ. host με 300$ τον μήνα... μπορώ και με 20$ τον μήνα.

Όλα εξαρτώνται από τις απαιτήσεις σου, το budget σου, και τους επισκέπτες ( το bandwidth που θα καταναλώνεις και το πόσο θα φορτώνει τον server ότι script έχεις στο site σου ).

2. Οι περισσότεροι έχουνε, δεν είναι κάτι που δεν κάνεις εύκολα ( παίζει πλέον να μην μπορείς να βρείς host δίχως unicode support )

3. Παντού, πάντα και εύκολα.

5. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο κατά νου ? έχεις φτιάξει δικό σου ?

1. Οι περισσότεροι είναι πανέτοιμοι, και εκτός και αν πάρεις unmanaged server στο 99% των περιπτώσεων δεν θα πειράξεις εσύ τίποτα στον server ( configuration files )

Link to comment
Share on other sites

1. Καλά αυτό το ήξερα ότι το 95%+ είναι πανέτοιμοι, απλά το έγραψα μήπως και αν βρίσκαμε κάποιον με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, να μην κολλούσαμε εκεί (γιατί δεν θα ξεκολλούσαμε μετά :p).

2. Σε αυτό το θέμα δυστυχώς απογοητεύτηκα, γιατί έκανα εγγραφές (με δωρεάν πακέτα) και δυστυχώς υποστήριξη ελληνικών δεν υπήρχε!!! Είτε όταν γύρναγα στα ελληνικά να γράψω κάτι δεν το δεχόταν καν, ή αν το έγγραφα, στην αποθήκευση και μετά στην προβολή έδειχναν κινέζικα. :( (Φίλε billpeppas λες να αλλάζει αυτό αν πάρεις κάποιο πληρωτέο πακέτο?)

3. Εντάξει και για αυτό το θέμα ήμουν σίγουρος, απλώς πάλι για ασφάλεια το έγραψα. :)

4. To ίδιο ισχύει και για το 4, αφού όλοι με άφηναν να μεταφέρω domain, ακόμα και στα δωρεάν.

5. Δεν κατάλαβα την ερώτηση που έκανες φίλε billpeppas, και θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να την επαναλάβεις. :)

Το θέμα με τα λεφτά είναι λίγο ζόρικο, γιατί θα ήθελα η φιλοξενία να βγαίνει στα 100-120 ευρώ το χρόνο (παλιά είχα βρει πακέτα, αλλά τώρα για να μου λέτε και οι 2 τέτοια ποσά μάλλον πλέον δε θα ισχύουν). :(

Λοιπόν... το θέμα έχει ως εξής. Θέλω να φτιάξω ένα μικρό εταιρικό site, για την εταιρεία ενός πολύ καλού φίλου. Κι επειδή τώρα δεν του περρισεύουν τα χιλιάρικα που του ζητάνε οι developers, είπαμε να κάνουμε κάτι απλό που τουλάχιστον να δώσει λεφτά μόνο για τη φιλοξενία. ;)

Να σας αναλύσω πως θα είναι το πλάνο (το σημείο που θα έχει τις φωτογραφίες):

Δεν θα είναι ακριβώς photogallery, αλλά κάπως έτσι:

προϊόντα--> τύπος προϊόντος 1

τύπος προϊόντος 2

τύπος προϊόντος 3 κλπ κλπ

Ε λοιπόν κάθε τύπος θα έχει 7-8 προϊόντα, με κάθε προϊόν να έχει φωτογραφία και περιγραφή για αυτό. Στη φωτογραφία λοιπόν θα φαίνονται διατάξεις μηχανημάτων (που δεν θέλουμε να είναι αρκετά εμφανείς).

Όπως καταλαβαίνετε, ούτε τον τεράστιο χώρο θέλουμε, ούτε traffic θα δημιουργούμε εφόσον τα πράγματα θα μπουν όλα μία και καλή. Οπότε αν ξέρετε κάποιον πολύ οικονομικό host, με μικρό έστω χώρο, θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Αυτά... περιμένω απαντήσεις φίλοι μου... :flower::)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα δοκιμάσω το δωρεάν host από το papaki, και μετά αν δε μου κάνει, θα πάω (μάλλον) στο 1ο link που μου πρότεινες. :)

Αν προκύψει κάτι άλλο θα σας ειδοποιήσω.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι. :flower::)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας κάνω κάτι που δεν συνηθίζω, ένα μικρό hijack στο νήμα...

Αν είχατε να διαλέξετε μεταξύ των ακόλουθων δυο λύσεων hosting, ποιά θα προτιμούσατε;

A) 38,5€ το έτος

- CPU : Intel i7 3.33GHz x 12 Cores

- Memory: 24G RAM

- Από 300 έως και 2000 λογαριασμοί σε κάθε διακομιστή.

- Κάθε πελάτης επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει μέχρι το 15% των πόρων του συστήματος

- Datacenter στη Γερμανία

B) 68,5€ το έτος

- Quad Core Intel Xeon E3-1230 @ 2.50GHz - Sandy Bridge CPU - Virtualised

- 4GB DDR2 RAM + 8GB Swap

- Από 10 έως 20 λογαριασμοί σε κάθε διακομιστή

- Χρήση ως 25% της CPU και ως 2GB RAM

- Datacenter στην Αγγλία (Kent)

Link to comment
Share on other sites

Θα τρέχεις τίποτα βαριά scripts στο site ?

Λέμε για πολύ απαιτητικά scripts, όχι απλές φόρμες, κανά image gallery, και κανά auto suggest & complete, etc

Αν όχι, κοίτα να έχεις καλό bandwidth ( ταχύτητα, αλλά και quota ) και άσε τα funky hardware στην άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Για bandwidth όχι δεν θα υπάρχει πρόβλημα...

Η πολύ μικρή μου εμπειρία λέει ότι δεν είναι πλέον τόσο μεγάλο θέμα ο χώρος στο δίσκο και το bandwidth...στην πλειονότητα των περιπτώσεων περισσεύει, κατά πολύ μάλιστα...

Μπορεί σε οποιονδήποτε όμως να τύχει περιορισμός της χρήσης των πόρων, καθυστερήσεις κοκ ανάλογα με τη διαμόρφωση του διακομιστή, δλδ τις τεχνικές του προδιαγραφές και τον καταμερισμό των πόρων του συστήματος.

Βαριά script δεν τρέχω και δεν έτρεχα, παρόλαυτά "γεύτηκα" τον περιορισμό χρήσης στων τωρινό μου host...

Γι αυτό ανέφερα CPU/MEM μαζί με το επιτρεπόμενο ποσοστό χρήσης και τους πελάτες ανά διακομιστή...δεν με ενδιαφέρει το hardware καθαυτό (ωσάν να επέλεγα δικό μου μηχάνημα), αλλά όσο νά'ναι, διαφορετικό είναι πχ το 20% των πόρων σε ένα διακομιστή με 2γίγα μνήμη και 2πύρηνο επεξεργαστή κι άλλο 12% των πόρων σε διαμοστή με Intel Xeon 8πύρηνο και 12Gb RAM, κι άλλο ο καταμερισμός σε κάθε περίπτωση μεταξύ 10 χρηστών κι άλλο μεταξύ 1000...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα λες φαίνεται πως ήσουν σε εταιρία που πάγια τακτική της είναι το overselling.

Και αυτοί οι 2 που δείχνεις, πάλι μια από τα ίδια θα είναι.

Με 68 ευρώ το 12μηνο, με μόλις 10-20 πελάτες σε 4πύρηνο SB server, με 25% CPU usage per customer ? πώς ? Αν υποθέσουμε πως πέφτεις σε μηχάνημα που τρέχουνε άλλοι 9 πελάτες που έχουνε phpbb/vb active forums θα έχετε από 10% CPU ο καθένας, και σε κάποιες περιπτώσεις θα βλέπεις και 2-3% σε σένα, και να τραβάει άλλος παραπάνω.

Στον 1ο, ξέχνα τους 300, και βάλε standard ένα νούμερο 1000+ clients... τι γραμμή θα έχει ? Να πούμε 1Gbps ? Ποιός θα πάρει τι ?

CPU/RAM quota πόσο θα μπορείς να έχεις με τόσους πελάτες στον server ?

Αν το site σου είναι ελαφρύ, και δεν έχεις τίποτα 1000-2000 concurrent users, τράβα σε μια λογικής τιμής, τίμια για τα λεφτά της εταιρία ( π.χ. hostcolor, bluehost, yahoo small business ) να κάνεις την δουλειά σου.

Τα φαντεζί πακέτα με τα τρομερά νούμερα & hardware σε τιμές χώμα στο 90% των περιπτώσεων είναι μπουκωμένα μηχανήματα σε εταιρίες ελληνικής επιχειρηματικής λογικής.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα λες φαίνεται πως ήσουν σε εταιρία που πάγια τακτική της είναι το overselling.

Και αυτοί οι 2 που δείχνεις, πάλι μια από τα ίδια θα είναι.

...

Αν το site σου είναι ελαφρύ, και δεν έχεις τίποτα 1000-2000 concurrent users, τράβα σε μια λογικής τιμής, τίμια για τα λεφτά της εταιρία ( π.χ. hostcolor, bluehost, yahoo small business ) να κάνεις την δουλειά σου.

Τα φαντεζί πακέτα με τα τρομερά νούμερα & hardware σε τιμές χώμα στο 90% των περιπτώσεων είναι μπουκωμένα μηχανήματα σε εταιρίες ελληνικής επιχειρηματικής λογικής.

Οι εταιρείες που αναφέρεις δλδ δεν κάνουν overselling; Αν κάνουν το ίδιο, με κατώτερων προδιογραφών διακομιστές, είναι καλύτερες επειδή δεν διαφημίζουν σούπερ-ντούπερ διακομιστές;

Οι λογικής τιμής εταιρείες, δεν είναι εκείνες με τιμές χώμα και απεριόριστους πόρους;

Δεν σου πάω κόντρα, αλλά προσπαθώ να βρω την διαχωριστική γραμμή κι εν προκειμένω δεν τη βρίσκω...

Στα TOS οι περισσότερες εταιρείες ορίζουν όρια χρήσης πόρων και συνηθέστερα είναι 10-15% με άγνωστο αριθμό λογαριασμών...

Οι συγκεκριμένες δύο σου λένε ακριβώς τί προδιαγραφές έχουν και με πόσους λογαριασμούς λειτουργούν...

Στις πιο γνωστές εταιρείες του χώρου, αυτά τα κρύβουν...

Link to comment
Share on other sites

Λογικής τιμής εταιρία = 10-15 ευρώ τον μήνα.

Έχεις το site σου online 98%, καλές ταχύτητες, γρήγορο σερφάρισμα, καλούτσικο χώρο ( 50GB/100GB ) και σου προσφέρει επί της ουσίας αυτά που χρειάζεσαι αναλόγως τις πραγματικές απαιτήσεις του site σου.

Η κύρια διαφορά αυτών των λίγων με τις άλλες φθηνές, είναι ότι οι άλλες τάζουνε τρελλά πράγματα σε υπερβολικά χαμηλές για αυτά τα πράγματα τιμές, οπότε και έχουνε αρκετά περισσότερους πελάτες σε σύγκριση με αυτές τις φθηνές που δεν τάζουνε λαγούς με πετραχείλια.

Στην hostocolor άντε να πέσεις σε μηχάνημα 1Gbit ethernet, 8 core Xeon, 16GB RAM, 8TB RAID 5 με 60-80 πελάτες.

Δεν θα είσαι σε ένα μηχάνημα παρέα με άλλους 800 :D

Ότι και αν κάνεις, όπου και αν πας τελικά, κάνε short term συμβόλαιο, είτε 3μηνο, είτε ακόμα καλύτερα μηνιαίο αορίστου.

Ώστε αν δείς π@πάρια, τον επόμενο μήνα τους χαιρετάς δίχως να χάσεις επιπλέον χρήμματα.

Αν το site σου αποκτήσει πολλούς καθημερινούς επισκέπτες, θα αναγκαστείς έτσι κι αλλιώς να ανέβεις κατηγορία ( semi-dedicated server π.χ. ) κάποια στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Στην hostocolor άντε να πέσεις σε μηχάνημα 1Gbit ethernet, 8 core Xeon, 16GB RAM, 8TB RAID 5 με 60-80 πελάτες.

Δεν θα είσαι σε ένα μηχάνημα παρέα με άλλους 800

Μα και σ' αυτή τη περίπτωση, με τους άλλους 80, θα λαμβάνει ένας πελάτης έως 20% των πόρων συστήματος που λέει η HostColor; Είναι όντως αυτών των προδιαγραφών οι διακομιστές τους ή μπορεί να πέσει κανείς και σε κατώτερων;

Έχω δει αρκετές εταιρείες με τις πιο συντηρητικές προσφορές που λες, αλλά δεν περιλαμβάνονται σ' αυτές που αναφέρεις (την yahoo δεν την έχω απαντήσει/ψάξει ποτέ)...

Πάντως στο ζήτημα των τιμών, δεν νομίζω πως είνα απόλυτα τα πράγματα...το κόστος υλικού μπορεί να διαφέρει για τις εταιρείες από χώρα σε χώρα ή αγορά...

Παρεπιπτόντως, και οι δύο αυτές τιμές είναι προσφοράς (όπως αυτές που διαθέτει κι η Hostcolor μέσω κουπονιών) και μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση πρόκειται για ειδική προσφορά, που δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα και μου προτάθηκε μετά και στα πλαίσια επικοινωνίας με την εταιρεία...

Link to comment
Share on other sites

Μα και σ' αυτή τη περίπτωση, με τους άλλους 80, θα λαμβάνει ένας πελάτης έως 20% των πόρων συστήματος που λέει η HostColor; Είναι όντως αυτών των προδιαγραφών οι διακομιστές τους ή μπορεί να πέσει κανείς και σε κατώτερων;

Έχω δει αρκετές εταιρείες με τις πιο συντηρητικές προσφορές που λες, αλλά δεν περιλαμβάνονται σ' αυτές που αναφέρεις (την yahoo δεν την έχω απαντήσει/ψάξει ποτέ)...

Πάντως στο ζήτημα των τιμών, δεν νομίζω πως είνα απόλυτα τα πράγματα...το κόστος υλικού μπορεί να διαφέρει για τις εταιρείες από χώρα σε χώρα ή αγορά...

Παρεπιπτόντως, και οι δύο αυτές τιμές είναι προσφοράς (όπως αυτές που διαθέτει κι η Hostcolor μέσω κουπονιών) και μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση πρόκειται για ειδική προσφορά, που δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα και μου προτάθηκε μετά και στα πλαίσια επικοινωνίας με την εταιρεία...

20% πόρους συστήματως για να το χρειαστεί το site σου, πρέπει να έχεις π.χ. ένα site όπως π.χ. το hwbot.org και να κάνουνε π.χ. 200 άτομα ταύτοχρονα αποστολή score ( το σύστημα συμπιέζει και αποθηκεύει τις screenshots, προσθέτει τα scores στην database, αναζητάει ( sort ) τις λίστες των score ( global & hardware rank ) για να βρεί τι θέση παίρνει το score σου, έπειτα κάνει +1 ID στην db με τους πόντους για τους χρήστες, περνάει σε άλλη database το hardware σου, κλπ κλπ, δηλαδή ένα σωρό αναζητήσεις/αποθηκεύσεις/επεξεργασίες σε db & διάφορα scripts ( suggest & autocomplete, field checks, duplicate entry check, url verifications, κλπ ).

Αν έχεις ένα απλό php site, image gallery & forum με πες το πολύ 50 ταυτόχρονους επισκέπτες δεν πρόκειται να χρειαστείς παραπάνω από ένα 2-3%.

Κανονικά πακέτα, με καλά συστήματα, και λίγους πελάτες ανά PC θες δυσανάλογα χρήμματα με αυτά που σου έκαναν προσφορά ( μιλάμε για 100-400 ευρώ τον μήνα για μέτριο πακέτο, απλά με αρκετό bandwidth, γρήγορη γραμμή, καλό μηχάνημα και λίγα άτομα/server, δηλαδή semi-dedicated server )

Το θέμα είναι τι πραγματικά χρειάζεσαι εσύ.

Έχεις π.χ. μια εικόνα των πόσων επισκεπτών θα έχεις, τι πράγματα κάνεις στο site σου, πόσο disk space χρειάζεσαι, πόσο bandwidth θα καταναλώνεις, κλπ.

Έχεις online τώρα κάπου το site σου να το κοιτάξουμε ?

Link to comment
Share on other sites

Μια διευκρίνηση όσον αφορά τη δεύτερη προτεινόμενη λύση:

Our Enterprise servers is technically shared cPanel hosting, however we will never put no more than 5-20 accounts per server. Each Enterprise server is a Hybrid server with at least 8 3.2Ghz cores (apologies you were told it is 2.5Ghz - it is 3.2Ghz) on premium Dell servers in the United Kingdom. They are enterprise drives with RAID1.

Regarding the RAM - we scale up when needed (up to 16/24/32GB). We own the VPS nodes and virtualise them into Enterprise cPanel servers. There are no more than 4 Enterprise cPanel servers per VPS node. This is so costs are slightly cheaper when running cPanel VPS' rather than dedicated servers and thus we can pass some of the savings onto you. If we were to use dedicated servers rather than VPS', you'd be hosted on the following specification at a minimum:

RAM: 16GB (typically 24GB)

CPU: 4 physical cores, each at 3.2Ghz + VT (8 logical)

HDD: at least 2 x 2TB SAS drives in RAID1 at a minimum.

These servers are in our own rack space in a UK data center. Our guys manage the servers and equipment.

Η ιστοσελίδα αποτελείται από μία εγκατάσταση Joomla, ένα Forum και λίαν συντόμως μια εγκατάσταση Open Conference Systems. Η Ροή επισκεπτών δεν είναι σταθερή, εξαρτάται από την ύπαρξη εκδηλώσεων/συνεδρίων κοκ. Έχει ακμές στη ζήτηση και την επισκεψιμότητα, αλλά όχι μια σταθερή και συνεχή υψηλή ροή επισκεπτών.

Επίσης φιλοξενεί φωτογραφίες ενώ τα βίντεο είναι ανεβασμένα σε Dailymotion/Vimeo κτλ.

Καθώς προστίθενται όμως καινούρια πράγματα και δυνατότητα σχολιασμού (user generated content που λέμε), μπορεί να αυξηθεί περισσότερο η κίνηση την επόμενη περίοδο. Κάποια στιγμή θα δοθεί και η δυνατότητα αναζήτησης σε κατάλογο βιβλιοθήκης.

Στον τρέχοντα host (Downtownhost, ο διακομιστής είναι στην Ολλανδία), που δεν ξέρω ακριβώς πόση μνήμη και επεξεργαστής είναι εγκατεστημένα στον διακομιστή, έχει τύχει η κατανάλωση πόρων να φτάσει το 12% του επεξεργαστή που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο και να πέσει ψαλίδι (αυτό αναφέρεται τουλάχιστον από το "Resource Usage" του CPanel. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί 2-3 φορές τη βδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.