Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά παραδέχεται ότι παρακολουθούσε 33 εκατομμύρια κινητά κατά τη διάρκεια του lockdown

    Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά (Public Health Agency of Canada - PHAC) "απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας από 33 εκατομμύρια κινητές συσκευές για να παρακολουθεί την κίνηση των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του lockdown", αναφέρει η εφημερίδα National Post του Καναδά.
    "Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της πανδημίας, ο PHAC συνέλεξε και χρησιμοποίησε δεδομένα κινητικότητας, όπως δεδομένα τοποθεσίας πύργων κινητής τηλεφωνίας στους οποίους συνδέονταν οι χρήστες, καθ' όλη την διάρκεια του lockdown για τον COVID-19". Ο PHAC χρησιμοποίησε τα δεδομένα τοποθεσίας για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων του lockdown και να «κατανοήσει πιθανούς δεσμούς μεταξύ της μετακίνησης πληθυσμών εντός του Καναδά και της εξάπλωσης της COVID-19».

    Τον Μάρτιο, ο Οργανισμός ανέθεσε στο πρόγραμμα "Telus Data For Good" την παροχή "αταυτοποίητων (de-identified) και συγκεντρωτικών δεδομένων των τάσεων κίνησης στον Καναδά". Η σύμβαση έληξε τον Οκτώβριο και ο PHAC δεν έχει πλέον πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας, είπε ο εκπρόσωπος του οργανισμού. Ο PHAC σχεδιάζει να παρακολουθεί την κίνηση του πληθυσμού για περίπου τα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης άλλων ζητημάτων δημόσιας υγείας, όπως «άλλες μολυσματικές ασθένειες, πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και ψυχική υγεία».

    Οι υποστηρικτές της ιδιωτικότητας εξέφρασαν ανησυχίες στην National Post σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του προγράμματος. «Νομίζω ότι το καναδικό κοινό θα μάθει για πολλές άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες μη εξουσιοδοτημένης επιτήρησης πριν τελειώσει η πανδημία — και μετά από αυτή», δήλωσε σε email ο David Lyon, συγγραφέας του Pandemic Surveillance και πρώην διευθυντής του Surveillance Studies Center στο Queen's University. Η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας επιτήρησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 έχει δημιουργήσει μια νέα κανονικότητα στο όνομα της ασφάλειας, δήλωσε ο David Lyon. «Η πανδημία έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για μια τεράστια αύξηση της επιτήρησης σε πολλά επίπεδα — όχι μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την παρακολούθηση όσων εργάζονται, ψωνίζουν και μαθαίνουν από το σπίτι».

    «Οι αποδείξεις έρχονται από πολλές πηγές, από χώρες σε όλο τον κόσμο, ότι αυτό που θεωρήθηκε ως μια τεράστια αύξηση της επιτήρησης - μετά την 11η Σεπτεμβρίου - έχει πλέον ξεπεραστεί συγκρινόμενο με την επιτήρηση λόγω της πανδημίας», πρόσθεσε.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.