Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung Electronics παρουσιάζει το Odyssey Neo G9 57”, το Dual UHD Gaming Monitor της Samsung

      Η εταιρεία παρουσιάζει επίσης την αναβαθμισμένη οθόνη Odyssey Ark

    Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη σειρά οθονών Odyssey: το Odyssey Neo G9 57" (G95NC) και το Odyssey Ark 55" (G97NC). Το Odyssey Neo G9 57" είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία.

     

    «Ο κόσμος του gaming εξελίσσεται συνεχώς. Η ηγετική θέση της Samsung στην αγορά οθονών ενισχύεται περαιτέρω από τις πιο πρόσφατες οθόνες Odyssey, οι οποίες ‘ξεκλειδώνουν’ καθηλωτική προβολή και δημιουργούν νέες εμπειρίες για τους gamers», δήλωσε ο Hoon Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Visual Display Business στη Samsung Electronics.

     

    Το Odyssey Neo G9 57” προσφέρει στους gamers καθηλωτική προβολή και εξελιγμένες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, προδιαγραφές

    Το Odyssey Neo G9 57" (G95NC) έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες σε gamers που θέλουν να ενισχύσουν την απόδοση και το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Με την οθόνη Dual Ultra-High-Definition (DUHD) και επιλογές συνδεσιμότητας υψηλής ταχύτητας, το Odyssey Neo G9 57" έχει ήδη αποσπάσει το βραβείο Best of Innovation στην CES 2023.

     

    Η καμπυλότητα 1000R στην οθόνη 57 ιντσών είναι τόσο ευρεία όσο δύο οθόνες UHD 32 ιντσών και προσφέρει ευκρινείς εικόνες και ευρύ οπτικό πεδίο.

     

    Η τεχνολογία Quantum Matrix τροφοδοτεί τον φωτισμό Quantum Mini LED της Samsung στην οθόνη, ο οποίος προσφέρει μικρότερες, διακριτές ζώνες φωτισμού. Το αποτέλεσμα είναι μια καλύτερη, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, διάκριση μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών περιοχών της οθόνης, με έντονη αντίθεση και λιγότερη αντανάκλαση.

     

    Το Odyssey Neo G9 αξιοποιεί στο έπακρο τον Quantum Mini LED φωτισμό συνδυάζοντάς τον με την οθόνη VESA Display HDR™1000. Με μέγιστη φωτεινότητα 1.000 nit, το περιεχόμενο HDR εμφανίζεται ζωντανό και ρεαλιστικό, με ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων και αντίθεσης, καθώς και βελτιωμένη έκφραση και βάθος χρώματος.

     

    Η απόδοση παιχνιδιού ταιριάζει με το επίπεδο οπτικής ποιότητας, βοηθώντας τους gamers να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Ο ρυθμός ανανέωσης 240 Hz και ο χρόνος απόκρισης 1 ms (GTG)[1] μειώνουν τη θόλωση και τις σκιές, ώστε οι gamers να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και να συνεχίσουν το παιχνίδι με μια ομαλή εμπειρία θέασης. Επιπλέον, το AMD FreeSync™ Premium Pro συγχρονίζει την οθόνη για μια σταθερή εικόνα χωρίς καθυστερήσεις.

     

    Το Odyssey Neo G9 προσφέρει συνδεσιμότητα DisplayPort 2.1 με πιστοποίηση VESA, που διευκολύνει το ομαλό παιχνίδι, την αποτελεσματική αναπαραγωγή βίντεο και την ανάλυση DUHD του Neo G9 έως και 240 Hz[2]. Εκτός από το DP2.1, το Odyssey Neo G9 57” έρχεται επίσης με HDMI 2.1 και USB θύρα, ώστε να συνδέονται όλες οι συσκευές.

     

    «Φέρνοντας τη συνδεσιμότητα DisplayPort 2.1 σε ένα gaming monitor, η Samsung προσφέρει νέες δυνατότητες για τους gamers», δήλωσε ο Scott Herkelman, Senior Vice President και General Manager, στο Graphics Business Unit της AMD. «Περισσότερο εύρος ζώνης, υψηλότερες ταχύτητες και ταχύτεροι ρυθμοί ανανέωσης παρέχουν νέα επίπεδα απόδοσης και οπτικής πιστότητας στα παιχνίδια. Οι νέες οθόνες Samsung και οι κάρτες γραφικών της σειράς Radeon RX 7000 προσφέρουν ζωντανές και καθηλωτικές εμπειρίες gaming».

     

    Με μια τόσο ευρεία οθόνη υψηλής ευκρίνειας και νέες θύρες, οι gamers μπορούν να χρησιμοποιούν το Odyssey Neo G9 57" αντί για πολλαπλές οθόνες, διατηρώντας το γραφείο τους τακτοποιημένο, ενώ παράλληλα έχουν δυνατότητα για multitasking με μία μόνο οθόνη. Οι λειτουργίες Picture-in-Picture προσφέρουν πολλαπλές εισόδους με μια ματιά, ενώ η οθόνη χρησιμοποιεί τη λειτουργία Auto Source Switch+ για άμεση σύνδεση με νέες συσκευές χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να εναλλάσσουν τις πηγές εισόδου. Η εργονομική βάση, το Core Lighting+ και το CoreSync κάνουν την οθόνη να ταιριάζει σε κάθε περιβάλλον και να συνδυάζεται με τη διάθεση του παιχνιδιού με αντίστοιχο φωτισμό.

     

    Το Samsung Odyssey Twitch θα γιορτάσει την κυκλοφορία του Odyssey Neo G9 57” με μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2023, το Odyssey Evolves. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μερικοί από τους μεγαλύτερους streamers θα παίξουν διάσημα παιχνίδια στο Odyssey Neo G9 57”και θα μοιράσουν δώρα στους οπαδούς του καναλιού, όπως ένα gaming setup αξίας $10.000 που περιλαμβάνει το Odyssey Neo G9 57”.

     

    Εξερευνώντας νέα σύνορα με το αναβαθμισμένο Odyssey Ark

    Η Odyssey Ark, η πρώτη κυρτή gaming οθόνη 1000R 55 ιντσών στον κόσμο αναβαθμίζεται. Με βάση την επιτυχία του αρχικού μοντέλου Odyssey Ark, η Samsung πήγε το νέο μοντέλο Ark σε επόμενο επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια των gamers. Μαζί με την εκπληκτική ποιότητα εικόνας, τoν σχεδιασμό και την απόδοση gaming σε επαγγελματικό επίπεδο, τα νέα χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για συνδεσιμότητα, ευκολία και απόδοση θα ικανοποιήσουν τους gamers που αναζητούν την απόλυτη ψυχαγωγία.

     

    Ο ρυθμός ανανέωσης 165 Hz και ο χρόνος απόκρισης 1 ms (GTG)[3] δίνουν στους gamers πλεονέκτημα για νίκες, ενώ η λειτουργία Cockpit τους προσφέρει προοπτικές για εξερεύνηση με κατακόρυφο προσανατολισμό.

     

    Οι πρόσθετες λειτουργίες στο Odyssey Ark (G97NC) περιλαμβάνουν το νέο Samsung Multi View, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν έως και 4 εισόδους στην οθόνη ταυτόχρονα[4]. Ενισχύει τις δυνατότητες διαίρεσης οθόνης, επιτρέποντας στους gamers να έχουν πλήρη έλεγχο και άνεση σε μία οθόνη, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν εξωτερικές συσκευές. Μία οθόνη με πολλαπλές εισόδους διατηρεί τον χώρο του γραφείο τακτοποιημένο, ώστε οι gamers να μπορούν να εστιάζουν στο παιχνίδι. Μέσω του νέου Multi View, οι χρήστες μπορούν να δουν τρεις θύρες HDMI, καθώς και τη νέα σύνδεση DisplayPort 1.4. Αυτή η νέα είσοδος μπορεί να υποστηρίξει ροές 4K UHD για ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας.

     

    Το μοντέλο Odyssey Ark είναι πλέον κάτι περισσότερο από μία προσωπική οθόνη gaming – είναι μια ενιαία πηγή για όλες τις ανάγκες υπολογιστή. Η προστιθέμενη λειτουργία διακόπτη KVM[5] (Πληκτρολόγιο, Βίντεο, Ποντίκι) καθιστά το Odyssey Ark τον μοναδικό σταθμό εντολών για μια ομαλή εμπειρία πολλαπλών εργασιών σε πολλές συσκευές. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στην οθόνη, με την κατάλληλη ρύθμιση στο ποντίκι και το πληκτρολόγιο.

     

    [1]  Ο πραγματικός χρόνος απόκρισης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις οθόνης.

    [2] Το Dual UHD 240Hz υποστηρίζεται μόνο από κάρτες γραφικών που υποστηρίζουν Display Port 2.1 (UHBR 13.5) ή HDMI 2.1 (FRL 6). Η υποστήριξη και ο πραγματικός ρυθμός ανανέωσης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την κάρτα γραφικών.

    [3] Ο πραγματικός χρόνος απόκρισης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις οθόνης.

    [4] Στη λειτουργία Cockpit, η Πολλαπλή προβολή μπορεί να εμφανίσει έως και 3 οθόνες ταυτόχρονα.

    [5] Κάθε υπολογιστής πρέπει να συνδέεται μέσω καλωδίου USB Upstream, που πωλείται χωριστά. Απαιτείται το πρόγραμμα Easy Setting Box σε κάθε υπολογιστή.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.