Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Αναστέλλεται η λειτουργία της υπηρεσίας VPN στη Ρωσία για την Kaspersky από την επόμενη εβδομάδα

    Η εταιρία Kaspersky διακόπτει τη λειτουργία και τις πωλήσεις του VPN της, το Kaspersky Secure Connection, στη Ρωσική Ομοσπονδία, με τη δωρεάν έκδοση να αναστέλλεται ήδη από τις 15 Νοεμβρίου 2022. Όπως ενημέρωσε η εταιρεία με έδρα τη Μόσχα στο ρωσικό της ιστολόγιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο τερματισμός της υπηρεσίας VPN θα γίνει σταδιακά, έτσι ώστε ο αντίκτυπος στους πελάτες να παραμείνει ελάχιστος.

    Οι αγορές της πληρωμένης έκδοσης του Kaspersky Secure Connection θα παραμείνουν διαθέσιμες τόσο στον επίσημο ιστότοπο όσο και στα καταστήματα εφαρμογών για κινητά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022. Οι πελάτες με ενεργές συνδρομές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την υπηρεσία VPN του προϊόντος μέχρι το τέλος της περιόδου επί πληρωμή, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί το τέλος του 2023 (συνδρομή ενός έτους).

    Οι χρήστες της δωρεάν έκδοσης του Kaspersky Secure Connection με έδρα τη Ρωσία δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το προϊόν μετά τις 15 Νοεμβρίου 2022, επομένως θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις. Η BleepingComputer έστειλε ερωτήσεις στην Kaspersky σχετικά με την απόφασή της να σταματήσει να προσφέρει προϊόντα VPN στη Ρωσία, αλλά ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες.

    Απομένουν λίγες αξιόπιστες νομικές εναλλακτικές λύσεις VPN για να επιλέξουν οι Ρώσοι. Ο εποπτεύον οργανισμός των τηλεπικοινωνιών της χώρας, ο Roskomnadzor, ανακοίνωσε απαγορεύσεις χρήσης VPN τον Ιούνιο του 2021 και στη συνέχεια ξανά τον Δεκέμβριο του 2021, απαγορεύοντας τη χρήση των NordVPN, Express VPN, ProtonVPN, VyprVPN, Opera VPN, PrivateTunnel και άλλων.

    Ο λόγος για την απαγόρευση 15 VPN στη χώρα ήταν επειδή οι προμηθευτές τους αρνήθηκαν να συνδέσουν τις υπηρεσίες τους με τη βάση δεδομένων FGIS, η οποία θα εφάρμοζε λογοκρισία στις συνδέσεις VPN και θα έθετε επίσης την κυκλοφορία και την ταυτότητα των χρηστών σε κρατικό έλεγχο.

    Οι συνεχώς αυξανόμενοι έλεγχοι στραγγαλίζουν τη χρήση VPN στη Ρωσία. Την Τρίτη, το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού ζήτησε από όλες τις κρατικές εταιρείες να δηλώσουν ποια προϊόντα VPN χρησιμοποιούν, για ποιους σκοπούς και σε ποιες τοποθεσίες. Τον Αύγουστο, η Roskomnadzor ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την εισαγωγή ενός σαρωτή Διαδικτύου που βασίζεται σε AI έως τον Δεκέμβριο του 2022 για να αναλύει κάθε νέα πληροφορία που εμφανίζεται στο διαδίκτυο.

    Αυτό το σύστημα θα παρακινήσει περαιτέρω τους Ρώσους να χρησιμοποιούν VPN, επομένως η πίεση στους παρόχους VPN να σταματήσουν να προσφέρουν εργαλεία που μπορούν να αποκρύψουν την ταυτότητα του χρήστη μπορεί να έχει αυξηθεί.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.