Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το DuckDuckGo αντιμετωπίζει δυσμενείς κριτικές από τους χρήστες του σχετικά με εμπορική συμφωνία με τη Microsoft

    To DuckDuckGo η μηχανή αναζήτησης η οποία, όπως διατείνεται η ίδια, σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών της, έχει κερδίσει μια μεγάλη μερίδα χρηστών λόγω ακριβώς της εμπειρίας περιήγησής που περιέχει, με επίκεντρο το απόρρητο.

    Η εταιρεία προσφέρει προγράμματα περιήγησης iOS και Android που δεν παρακολουθούν τις αναζητήσεις σας για στόχευση διαφημίσεων. Αυτό μέχρι πρόσφατα, όπου αποκαλύφθηκε μια συμφωνία με τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft που επηρεάζει τον τρόπο συμπεριφοράς αυτών των προγραμμάτων περιήγησης σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Ο ερευνητής απορρήτου Zach Edwards δημοσίευσε ένα αναλυτικό νήμα στο Twitter αποκαλύπτοντας ότι ορισμένοι ιχνηλάτες χρησιμοποιούνται σε τομείς ιδιοκτησίας της Microsoft όπως το Bing.com και το LinkedIn.com.

    Αυτή η "ασυνέχεια" στην πολιτική της DuckDuckGo, φαίνεται να προέρχεται από μια συμφωνία μεταξύ της εταιρίας και της Microsoft σχετικά με το κοινοπρακτικό περιεχόμενο αναζήτησης από τη δεύτερη στη πρώτη. Αυτή η συμφωνία σημαίνει ότι, ενώ το DuckDuckGo δεν δημιουργεί ένα προφίλ των χρηστών του μέσω των ερωτημάτων αναζήτησής τους, ενσωματώνει σχετικές διαφημίσεις από το τμήμα διαφημίσεων της Microsoft.

    Ενώ το DuckDuckGo εξακολουθεί να μπλοκάρει πολλούς ιχνηλάτες τρίτων από τη Microsoft και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες –όπως η Google και το Facebook– φαίνεται ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τα πάντα από το να ξεγλιστρούν από το αυστηρό φίλτρο ιδιωτικότητας της εταιρίας. Ειδικά όταν πρόκειται για εταιρικές συμφωνίες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.