Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Το DuckDuckGo κινείται ενάντια στη ρωσική κρατική προπαγάνδα — και η ακροδεξιά απειλεί με μποϊκοτάζ

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times την Παρασκευή, πολλοί από τον δεξιό χώρο στις ΗΠΑ, ζητούν ξαφνικά μποϊκοτάζ του DuckDuckGo, επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλός του, Gabriel Weinberg, είπε ότι ο ιστότοπος θα μείωνε την κατάταξη αναζήτησης των πηγών παραπληροφόρησης - κυρίως της ρωσικής κρατικής προπαγάνδας για το εισβολή στην Ουκρανία.

    «Το DuckDuckGo έχει ελάχιστο έλεγχο στα αποτελέσματα αναζήτησής του επειδή παρέχονται από το Bing της Microsoft, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα ακολουθούσε την εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περιορίσει την πρόσβαση στα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων RT και Sputnik», ανέφερε ο Stuart Thompson. "Αλλά η κριτική από την ακροδεξιά στράφηκε στο DuckDuckGo. Ο συντηρητικός ιστότοπος Breitbart είπε ότι το DuckDuckGo "υιοθετούσε τις πολιτικές λογοκρισίας" της Big Tech. Σε κανάλια κοινωνικών μέσων που είναι αφιερωμένα σε θεωρίες συνωμοσίας, οι χρήστες ορκίστηκαν να στραφούν σε εναλλακτικές όπως η ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex. Το hashtag #DuckDuckGone έγινε τάση στο Twitter στις ΗΠΑ μέχρι την Παρασκευή, ενώ στο YouTube, οι χρήστες επέκριναν την εταιρεία για φίμωση των φωνών."

    Ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας του DuckDuckGo, Kamyl Bazbaz, τόνισε ότι οι ιστότοποι που διαπιστώνεται ότι εμπλέκονται σε μια "ενεργή εκστρατεία παραπληροφόρησης" δεν θα απαγορευθούν στην πραγματικότητα: "Αυτό δεν είναι λογοκρισία, είναι απλώς ταξινομήσεις αναζήτησης".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.