Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter αλλάζει τους όρους χρήσης και αποκλείει εφαρμογές τρίτων

    Πριν από περίπου μία εβδομάδα, πολλές εφαρμογές Twitter τόσο σε iOS όσο και σε Android σταμάτησαν να λειτουργούν και όσοι χρησιμοποιούν (και κατασκευάζουν) τις εφαρμογές ανησυχούν ότι το Twitter μπορεί να τις είχε διακόψει. Η σιωπή δημιούργησε ένταση, μόνο για να αντιμετωπίσει το Twitter αόριστα την κατάσταση με ένα απλό Tweet που υποδηλώνει ότι «ορισμένες εφαρμογές» ενδέχεται να μην λειτουργούν πλέον καθώς η εταιρεία άρχισε να «επιβάλλει τους μακροχρόνιους κανόνες API της».

     

     

    Σήμερα, το κοινωνικό δίκτυο ενημέρωσε τους κανόνες για τους τρίτους κατασκευαστές με σαφέστερους όρους που ουσιαστικά απαγορεύουν τους πελάτες τρίτων.

    Η νέα αυτή συμφωνία (νέα, παλιά - μέσω του Engadget) περιλαμβάνει μια σημείωση στην ενότητα Περιορισμοί που λέει ότι δεν θα "χρησιμοποιήσετε ή θα αποκτήσετε πρόσβαση στα Αδειοδοτημένα Υλικά για να δημιουργήσετε ή να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια υποκατάστατη ή παρόμοια υπηρεσία ή προϊόν στις Εφαρμογές Twitter". Δεν είμαι σίγουρος ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του Twitter θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερο ξεκάθαροι λέγοντας ότι δεν θέλουν εφαρμογές Twitter τρίτων κατασκευαστών και ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιείτε τις επίσημες εφαρμογές.

    Για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας, οι εφαρμογές Twitter που σταμάτησαν να λειτουργούν δεν επανέκτησαν ποτέ τη λειτουργικότητα τους. Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές εξακολουθούσαν να λειτουργούν, επομένως θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει τώρα. Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι εκείνα που εξακολουθούσαν να λειτουργούν έχουν αρχίσει να αποκόπτονται, όπως το Twitterific για Mac.

     

     

    Οι εφαρμογές Twitter τρίτων ήταν χωρίς αμφιβολία ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο πολλοί συνέχισαν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Συχνά πρόσφεραν βελτιωμένες απόψεις για την εμπειρία του Twitter που μάλλον επηρέασαν την κατεύθυνση που ακολούθησαν οι επίσημες εφαρμογές του Twitter καθώς βελτιώθηκαν με τα χρόνια.

    Ίσως θυμάστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Twitter κάνει λάθος επιλογή όσον αφορά τις εφαρμογές τρίτων. Έκοψαν τις περισσότερες το 2015, μόνο για να παραδεχτούν ότι η κίνηση ήταν λάθος και καλωσόρισαν πίσω το οικοσύστημα τρίτων.

    Γνωρίζοντας τη προσέγγιση της πλατφόρμας από την τρέχουσα ιδιοκτησία του Twitter, δεν θα δούμε αυτήν την αλλαγή να αντιστραφεί σύντομα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: droid-life.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.