Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter εγκαταλείπει επίσημα το μπλε πουλί καθώς μετονομάζεται σε X

    Η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter Linda Yaccarino παρουσίασε επίσημα το νέο λογότυπο του Twitter: ένα λευκό "X" σε μαύρο φόντο.

    Η ανακοίνωση έγινε με ένα tweet της CEO, το οποίο έδειχνε το νέο λογότυπο να διακτινίζεται στα κεντρικά γραφεία του Twitter - ή πλέον του Χ - στο Σαν Φρανσίσκο.

     

    Σε άλλο μήνυμα που δημοσιεύτηκε λίγο νωρίτερα, η Yaccarino μοιράστηκε το λογότυπο, λέγοντας: "Το X είναι εδώ! Ας το κάνουμε". Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Elon Musk είχε ήδη δημοσιεύσει το λογότυπο το Σάββατο, οπότε η επίσημη αποκάλυψη δεν προσέφερε μεγάλη έκπληξη.

     


    Ο Elon Musk θέλει ο κόσμος να αρχίσει να αναφέρεται στην εφαρμογή ως X και όχι ως Twitter. Αλλά όπως είπε ο δημοφιλής τεχνολογικός YouTuber Marques Brownlee ως απάντηση στο νέο όνομα: "Οι παλιές συνήθειες δύσκολα πεθαίνουν". Νωρίτερα την Κυριακή, η Yaccarino έγραψε στο Twitter ότι αυτή και ο Musk "ανυπομονούν να συνεργαστούν με τις ομάδες μας και κάθε έναν από τους συνεργάτες μας για να φέρουν το X στον κόσμο". Τα σχόλιά της ακολούθησαν μια σειρά από αναρτήσεις του Musk το βράδυ του Σαββάτου που ανέφεραν ότι επίκεινται μεγάλες αλλαγές στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένου ενός rebranding που θα παραγκωνίσει το διάσημο πουλί του Twitter υπέρ ενός νέου λογότυπου X. Ο Μασκ άλλαξε το όνομα της επιχείρησης από Twitter Inc. σε X Corp. τον Μάρτιο και το Σάββατο έγραψε στο Twitter: "Σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα του twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά".

     

    Τουιτάροντας νωρίτερα την Κυριακή, η Yaccarino δήλωσε: "Το μπλε σήμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουμε δει ποτέ: "Είναι εξαιρετικά σπάνιο πράγμα - στη ζωή ή στις επιχειρήσεις - να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία να κάνεις άλλη μια μεγάλη εντύπωση. Το Twitter έκανε μια τεράστια εντύπωση και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε. Τώρα, το X θα πάει ακόμη παραπέρα, μεταμορφώνοντας την παγκόσμια πλατεία της πόλης".

    Η διευθύνων σύμβουλος, που ο Musk προσέλαβε τον Μάιο, συνέχισε: 

    Για χρόνια, οι οπαδοί και οι κριτικοί πίεζαν το Twitter να κάνει μεγαλύτερα όνειρα, να καινοτομεί ταχύτερα και να εκπληρώσει τις μεγάλες δυνατότητές μας. Το X θα τα κάνει αυτά και περισσότερα ... Δεν υπάρχει απολύτως κανένα όριο σε αυτή τη μεταμόρφωση. Το X θα είναι η πλατφόρμα που θα μπορεί να προσφέρει, λοιπόν....τα πάντα. Ο @elonmusk και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις ομάδες μας και κάθε έναν από τους συνεργάτες μας για να φέρουμε το X στον κόσμο

    Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης τις SpaceX και Tesla, θέλει να μετατρέψει το Twitter σε μια λεγόμενη "σούπερ-εφαρμογή" που θα παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες κάτω από μια στέγη, παρόμοια με το WeChat της Κίνας. Οι υπηρεσίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν tweeting, ανταλλαγή μηνυμάτων, τραπεζικές συναλλαγές, πληρωμές, παράδοση γευμάτων, ridesharing, αγορές κ.ο.κ.

     

    Το σχέδιο να εγκαταλειφθεί το εμβληματικό λογότυπο του Twitter με το πουλί και να μετατραπεί η εφαρμογή σε κάτι πολύ περισσότερο από μια πλατφόρμα microblogging, ακολουθεί άλλες μεγάλες αλλαγές στην εταιρεία. Μια από τις πρώτες κινήσεις του νέου ιδιοκτήτη ήταν να μειώσει το εργατικό δυναμικό περισσότερο από το μισό, πριν αναμορφώσει το σύστημα επαλήθευσης του μπλε τσεκ προσφέροντάς το σε οποιονδήποτε πληρώνει για το Twitter Blue, την premium βαθμίδα του, αντί μόνο σε αξιοσημείωτες προσωπικότητες όπως πολιτικοί και διασημότητες. Ο Musk χαλάρωσε επίσης τους κανόνες μετριασμού στην πλατφόρμα και επέτρεψε σε πολλούς λογαριασμούς που είχαν προηγουμένως απαγορευτεί να επιστρέψουν στην υπηρεσία.

     

    Η πλατφόρμα προσπαθεί επί του παρόντος να αποκρούσει τον ανταγωνισμό από το Threads, μια εφαρμογή που μοιάζει με το Twitter και ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα από τη Meta, η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες στις πρώτες πέντε ημέρες διαθεσιμότητάς της, σημειώνοντας νέο ρεκόρ ανάπτυξης κατά τη διαδικασία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.