Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    TikTokers εξεγείρονται κατά της πιθανής απαγόρευσης της εφαρμογής στις ΗΠΑ

    Οι χρήστες του TikTok παίρνουν θέση ενάντια σε ένα νομοσχέδιο του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που έχει ως στόχο να υποχρεώσει την κινεζική ByteDance να αποσυρθεί από τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές απειλές για την ελευθερία του λόγου και την οικονομική ευημερία των δημιουργών περιεχομένου. Η διαμαρτυρία απέκτησε δυναμική αφότου το TikTok προέτρεψε τους χρήστες να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους τους. Οι δημιουργοί χρησιμοποιούν το hashtag #KeepTikTok για να συγκεντρώσουν υποστήριξη, τονίζοντας τον ρόλο της πλατφόρμας στην προώθηση της κοινότητας και τη σημασία της ως πηγή ειδήσεων. Ο δυνητικός αντίκτυπος σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, ιδίως στη νεότερη δημογραφική ομάδα, τραβάει την προσοχή σε μια χρονιά εκλογών.

     

    Στις 6 Μαρτίου, οι κλήσεις προς τα γραφεία του Κογκρέσου αυξήθηκαν κατακόρυφα, συμπίπτοντας με την εβδομάδα που προηγήθηκε της προγραμματισμένης ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το νομοσχέδιο TikTok. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει τη νομοθεσία, αλλά η τύχη της στη Γερουσία παραμένει αβέβαιη. Η TikTok έχει ξεκινήσει μια δυναμική προσπάθεια άσκησης πίεσης, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης του διευθύνοντος συμβούλου της, για να αντιμετωπίσει το νομοσχέδιο. Το FBI εκφράζει εδώ και καιρό ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας που συνδέονται με τις διασυνδέσεις της TikTok με την κινεζική κυβέρνηση.

     

    Ενώ ένα μέρος του αμερικανικού πληθυσμού υποστηρίζει την απαγόρευση του TikTok λόγω των ανησυχιών για την παραπληροφόρηση και τον χρόνο που περνούν στην εφαρμογή τα παιδιά και οι έφηβοι, ένας σημαντικός αριθμός, ιδίως στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών, αντιτίθεται σθεναρά σε μια τέτοια απαγόρευση. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο κατακλυσμός του Κογκρέσου με κλήσεις μπορεί να μην αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα μπορούσε ενδεχομένως να χειραγωγηθεί από το TikTok για να επηρεάσει την αφήγηση. Οι χρήστες φοβούνται ότι θα χάσουν την πρόσβαση σε εξειδικευμένες κοινότητες και ζωτικές πηγές πληροφοριών, εάν η εφαρμογή αντιμετωπίσει αλλαγή ιδιοκτησίας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Anna Moneymaker/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.