Jump to content



  • yanni
    yanni

    Δυνατότητα μόνιμης σίγασης ιστοσελίδων θα προσφέρει στο μέλλον ο Google Chrome

    Πολλές φορές έχει τύχει να ανοίξουμε έναν αριθμό από tabs με ειδήσεις που δείχνουν ενδιαφέρουσες, προκειμένου να κάτσουμε αργότερα να τις διαβάσουμε, μόνο και μόνο για να ακούσουμε ξαφνικά κάποια διαφήμιση ή το σχετικό ρεπορτάζ που αφορά το θέμα μιας είδησης. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες πλέον στο διαδίκτυο οι οποίες επιλέγουν να παίζει αυτόματα κάποιο ηχητικό μήνυμα ή βίντεο με το που φορτώνει η σελίδα.

     

    Ήδη οι σύγχρονοι browsers προσφέρουν την δυνατότητα να βρούμε γρήγορα την ιστοσελίδα που κάνει όλη την φασαρία, ώστε να κλείσουμε τον ήχο. Το μειονέκτημα με αυτή τη λύση, είναι ότι όταν στο μέλλον ξανά επισκεφτούμε αυτή την ιστοσελίδα, πάλι θα ακούσουμε ήχο από αυτήν. Η Google έρχεται να προσφέρει μια λύση στο πρόβλημα αυτό, επιτρέποντας στους χρήστες του Chrome browser να ορίζουν σε ποιες ιστοσελίδες θα κόβεται ο ήχος σε μόνιμη βάση αυτόματα.

     

    Η νέα επιλογή θα είναι διαθέσιμη στο drop down menu που εμφανίζεται όταν κάνουμε δεξί κλικ στο σημείο αριστερά του URL link, όπου μας ενημερώνει αν μια ιστοσελίδα είναι ασφαλής ή όχι. Εκεί θα μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε να ακούμε ήχο ή όχι από την ιστοσελίδα αυτή ή αν θέλουμε να μας ρωτάει κάθε φορά που θα επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα αυτή.

     

    Google Chrome mute sound.jpg

     

    Για την ώρα η Google πειραματίζεται με την εν λόγω επιλογή, αλλά αν κάποιος θέλει να την δοκιμάσει, μπορεί να το κάνει τρέχοντας το τελευταίο Chrome Canary build με την εντολή: "–enable-features=SoundContentSetting"


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.