Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google αποκαλύπτει τους επεξεργαστές Axion, για Κέντρα Δεδομένων

      Οι επεξεργαστές Axion της Google επαναπροσδιορίζουν τις επιδόσεις σε κέντρα δεδομένων

    Η Google ανακοίνωσε την τελευταία της προσπάθεια στον τομέα των επεξεργαστών με την παρουσίαση των Google Axion, των πρώτων προσαρμοσμένων επεξεργαστών της εταιρείας που βασίζονται στον Arm® και προορίζονται για χρήση σε κέντρα δεδομένων. Οι επεξεργαστές Axion έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν κορυφαίες επιδόσεις και ενεργειακή απόδοση, και σηματοδοτούν τη συνεχή δέσμευση της Google για καινοτομία στο σχεδιασμό συστημάτων και την ανάπτυξη πυριτίου. Οι επεξεργαστές Axion, που αναμένεται να είναι διαθέσιμοι στους πελάτες του Google Cloud αργότερα φέτος, υπόσχονται εξαιρετικές επιδόσεις σε μια σειρά από φόρτους εργασίας, όπως διακομιστές ιστού και εφαρμογών, μικρουπηρεσίες σε containers, βάσεις δεδομένων ανοιχτού κώδικα και εκπαίδευση AI με βάση την CPU.

     

    Βασιζόμενοι σε μια κληρονομιά καινοτομίας, οι επεξεργαστές Google Axion αποτελούν το αποκορύφωμα ετών έρευνας και ανάπτυξης. Ως η πιο πρόσφατη προσθήκη στην εκτεταμένη σειρά της Google, η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες επεξεργασίας αισθητήρων (TPU) και τις μονάδες κωδικοποίησης βίντεο (VCU), οι επεξεργαστές Axion αξιοποιούν τους πυρήνες CPU της Arm με τις υψηλότερες επιδόσεις για να επιτύχουν έως και 30% καλύτερες επιδόσεις από τα υπάρχοντα instances που βασίζονται στην Arm στο cloud. Επιπλέον, οι επεξεργαστές Axion προσφέρουν έως και 50% καλύτερες επιδόσεις και έως και 60% καλύτερη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τις τρέχουσας γενιάς instances που βασίζονται σε x86, ενισχύοντας τη δέσμευση της Google να παρέχει λύσεις αιχμής στους πελάτες της.

     

    Με έμφαση στις επιδόσεις, την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα, οι επεξεργαστές Google Axion είναι έτοιμοι να μεταμορφώσουν το τοπίο των υπολογιστικών κέντρων δεδομένων. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με βιομηχανικούς εταίρους και συνεισφορών στο οικοσύστημα Arm, η Google στοχεύει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης λύσεων βασισμένων στο Arm σε διάφορες υπηρεσίες cloud, συμπεριλαμβανομένων των Google Compute Engine, Google Kubernetes Engine και άλλων. Καθώς οι πελάτες επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν τα φορτία εργασίας τους για απόδοση και βιωσιμότητα, οι επεξεργαστές Google Axion αναδεικνύονται ως μια συναρπαστική επιλογή, προσφέροντας απαράμιλλη απόδοση και ενεργειακή αποδοτικότητα για το σύγχρονο κέντρο δεδομένων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Google
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.