Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το διαστημόπλοιο Mars Express αναβαθμίζεται επιτέλους από τα Windows 98

    Οι μηχανικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) ετοιμάζονται για μια αναβάθμιση των Windows 98 σε δορυφόρο που κάνει τον κύκλο του Άρη. Το διαστημόπλοιο Mars Express λειτουργεί για περισσότερα από 19 χρόνια και το Mars Advanced Radar for Subsurface and Ionospheric Sounding (MARSIS) χρησιμοποιεί λογισμικό που έχει κατασκευαστεί με Windows 98. Ευτυχώς για χάρη της ανθρωπότητας και του Κόκκινου Πλανήτη, η ESA δεν θα αναβαθμίσει τα συστήματά του σε Windows ME. Το MARSIS στο Mars Express της ESA ήταν το κλειδί για την ανακάλυψη ενός τεράστιου υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα στον Κόκκινο Πλανήτη το 2018. Αυτή η σημαντική νέα αναβάθμιση λογισμικού «θα του επιτρέψει να δει κάτω από τις επιφάνειες του Άρη και του φεγγαριού του τον Φόβο με περισσότερες λεπτομέρειες από ποτέ», σύμφωνα με την ESA. Ο οργανισμός εκτόξευσε αρχικά το Mars Express στο διάστημα το 2003 ως την πρώτη του αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη και έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες εξερευνώντας την επιφάνεια του πλανήτη.

    Το MARSIS χρησιμοποιεί ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας που αναπηδούν από την επιφάνεια του Άρη για να αναζητήσει νερό και να μελετήσει την ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη. Η κεραία μήκους 40 μέτρων του οργάνου είναι ικανή να ψάξει περίπου πέντε χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του Άρη και οι αναβαθμίσεις λογισμικού θα βελτιώσουν τη λήψη σήματος, την ενσωματωμένη επεξεργασία δεδομένων και θα βελτιώσουν την ποιότητα των δεδομένων που αποστέλλονται πίσω στη Γη. «Αντιμετωπίσαμε μια σειρά από προκλήσεις για να βελτιώσουμε την απόδοση του MARSIS», εξηγεί ο Carlo Nenna, μηχανικός λογισμικού στην Enginium που βοηθά την ESA στην αναβάθμιση. "Εξάλλου επειδή το λογισμικό MARSIS σχεδιάστηκε αρχικά πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, χρησιμοποιώντας ένα περιβάλλον ανάπτυξης βασισμένο στα Microsoft Windows 98!"


    Πηγή
    Φωτογραφία: European Space Agency
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.